A forduló válogatottja - Alapszakasz - 18. forduló

Tegnap véget ért a magyar férfi NBI/A alapszakaszának 18. köre - lássuk a játéknap legjobbjait, a forduló válogatottját.

(Zárójelben található, hogy hanyadik alkalommal szerepel a forduló válogatottjában)
A 18. forduló mérkőzéseiről ezen a linken olvashattok!

A korábbi forduló válogatottak: 1. forduló2. forduló3. forduló4. forduló5. forduló6. forduló7. forduló8. forduló9. forduló10. forduló11. forduló12. forduló13. forduló14. forduló15. forduló16. forduló17. forduló, 19. forduló

 

Irányító
Emmanuel Ubilla - Kaposvári KK (4)

Az utóbbi két hónapban nagy formába lendülő Kaposvárnak megint húzóembere volt Ubilla, aki újfent tripla-dupla közelében teljesített az Alba ellen megnyert rangadón - lassan a kaposváriak Top6 elleni mérkőzéseit is ide lehet sorolni. 21 pontját ezúttal nagyon hatékonyan dobálta össze (5/7 dupla, 3/6 tripla, 2/2 büntető), volt még 8 gólpassza és irányítóhoz képest megint extra 12 pattanója. 5 kiharcolt faultja és 1 blokkja mellé ugyan bekerült 4 eladott labda is, de összességében 37 perc alatt 35 VAL-lal zárt így is - alig valamivel maradt le a forduló MVP-je címről.


Dobóhátvéd
Deville Smith - MAFC (4)

Egy másik irányító került most kettes posztra, a MAFC egyese, Deville Smith, aki a Pécs elleni sikerből vállalt oroszlánrészt. Smith 19 pontja (4/5 dupla, 3/7 tripla, 2/2 büntető) mellett a mezőnyben is rendesen megdolgozott a fővárosiak sikeréért, hiszen mindössze 2 eladott labdája mellett volt 6-6 pattanója és gólpassza, valamint 4 szerzett labdája és 2 kiharcolt faultja, ráadásul végig kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtott a találkozó folyamán. 40 percet töltött a parketten, tehát végigjátszotta az összecsapást, ezalatt szerzett 29 VAL-t, így került be kettes posztra.

(A hátvédek közül gyakorlatilag csak irányítók kerültek szóba rajtuk kívül: Parrish Petty (21 pont, 25 VAL), James Kinney (24 VAL), Travis Cohn (27 VAL) - ráadásul csapataik győztek, előbbi kettő pedig rangadón aratott kiütéses győzelmet a Körmenddel és a ZTE-vel. Hrvoje Puljko (20 pont, 21 VAL) volt az egyetlen igazi kettes, de Smith azért nála markánsabb produkciót tett le az asztalra, így most ő is kimaradt, ahogy a többiek is.)


Kiscsatár
Troy Barnies - Atomerőmű SE (5), Váradi Benedek - Falco-Trend Optika KC Szombathely (3)

Hármas poszton nem nagyon volt kiemelkedő teljesítmény a héten. Barnies a paksiak szegedi vendégjátéka alkalmával szállított 20 pontos (5/10 dupla, 3/5 tripla, 1/1 büntető), 10 pattanós dupla-duplát, volt még 2 szerzett labdája és 3 kiharcolt faultja, így végzett 40 perc alatt 25 VAL-lal. A Falcónál Váradi Benedek posztját mindig nehéz belőni, hiszen alapvetően ő, Rundles és Butorac is hátvédek (voltak), ezért került most ide. A Nyíregyháza elleni mérkőzésen Váradi 13 pontig jutott (4/8 dupla, 0/1 tripla, 5/6 büntető) 7 gólpasszal, 6 kiharcolt faulttal, 5 pattanóval, 4 szerzett és mindössze 2 eladott labdával, így ő is 25 VAL-t hozott 26 perc alatt. Mivel az ASE a Jereminov nélküli Szedeákot, a Falco pedig a Savic nélküli, három légióssal felálló NYKK-t verte meg nagyon simán, így egyik teljesítményt sem értékeltük többre ezúttal, mint a másikat.

(Két kihívójuk volt. Az egyik Andrija Csirics, aki épp a szegedieknél volt a Paks elleni sima zakó részese, így hiába szerzett 27 pontot és 27 VAL-t, nem került be. A másik pedig Marko Djeraszimovics, aki Barniesékhoz hasonlóan 25 VAL-ig jutott 23 ponttal, viszont a KTE kikapott a Jászberénytől, az most a szerb swingman helyébe került heti listánkon.)


Erőcsatár
Rajvarinder Singh Sihota - MAFC (3)

Smith mellett ő volt a MAFC másik nyerőembere a PVSK elleni diadal almalmával. Sihota is végigjátszotta a 40 percet Csirke Ferencék ellen, ezalatt szerzett 31 pontos (5/12 dupla, 6/9 tripla, 3/3 büntető), 17 pattanós (5 támadó), borzasztóan masszív dupla-duplát. Volt emellett még ugyan 3 eladott labdája, de 5 kiharcolt faultja, 2 gólpassza és 1 szerzett labdája is, ráadásul a döntőnek bizonyuló második félidőben 17 pontot és 10 pattanót rakott a közösbe, ez volt a jobb 20 perce a kettő közül. Összességében 38 VAL-lal zárt, amivel nemcsak posztján, de egyébként sem nagyon akadt kihívója, ő lett a forduló legértékesebb játékosa, másodjára a szezon során.


Center
Garrick Sherman - JP-TOP COP Jászberény (1)

A JKSE - KTE mérkőzésen volt két kiemelkedő centerteljesítmény a fordulóban, közülük nyert ezúttal Sherman, aki a hosszabbítás elején kipontozódott, de addig nagy szerepe volt csapata sikerességében, így későbbi győzelmében is. 35 percet töltött összesen a parketten, 23 pontját pedig szinte hibátlan dobóteljesítménnyel hozta (9/11 dupla, 5/6 büntető). Volt még 10 pattanója (4 támadó), tehát ő is dupla-duplázott, 2 eladott labdája mellett pedig 3 gólpassz, 4 kiharcolt fault és 1 blokk is szerepelt, így összesen 31 VAL-t hozott.

(Ugyanilyen VAL-számot produkált a túloldalon Kemal Karahodzsics is (23 pont, 31 VAL), de mivel ő a vesztesnél hozta teljesítményét, ráadásul ugyanezen a meccsen, így ezúttal ez döntött Sherman javára. Azt is hozzá kell tenni, hogy Sihota a MAFC-nál ötöst játszott mostanában, de négyes poszton sokkal kevesebb volt a jó teljesítmény, így került be végül a kanadai és Sherman is.)


Legjobb Hatodik Ember
Mike Caffey - JP-TOP COP Jászberény (3)

Caffey a jászberényi sikerben vállalt jelentős szerepet a padról, hiszen 14 pontját ugyan gyenge dobóformával hozta (5/13 dupla, 0/3 tripla, 4/6 büntető), 3 eladott labdája mellett azonban rendesen megtöltötte a statisztikai lap többi rubrikáját - volt 7 gólpassza, 6-6 kiharcolt faultja és pattanója, valamint 2 szerzett labdája. 34 perc alatt 15 VAL-t produkált, az egyetlen játékos volt a berényiek padjáról, aki pozitív VAL-mutatóval rukkolt elő, így a JKSE-nek nagyon kellett az ő teljesítménye a Kecskemét elleni győzelemhez, ezért kapott most ő helyet - harmadjára került be, de érdekesség, hogy utoljára a negyedik fordulóban, a jó idénykezdet óta nem igazán ment neki a játék.

(A forduló legjobb teljesítményei a padról 20-30 pontos zakóknál érkeztek, hiszen Harazin Tamásék (18 pont, 22 VAL), Takács Norberték (17 pont, 18 VAL) és Jarrod Jonesék (16 pont, 21 VAL) is elég komoly zakóba szaladtak bele. Dino Butorac és Bognár Kristóf (mindketten 15 VAL) pont fordítva, nagyarányú győzelemnél villogtak, ezért esett a választás Caffey-re.)
 

Foto, Slide - kosarsport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus