A forduló válogatottja - Alapszakasz - 19. forduló

Az elmúlt hétvégén lejátszották a magyar férfi NBI/A alapszakaszának 19. körét - lássuk a játéknap legjobbjait, a forduló válogatottját.

(Zárójelben található, hogy hanyadik alkalommal szerepel a forduló válogatottjában)
A 19. forduló mérkőzéseiről ezen a linken olvashattok!

A korábbi forduló válogatottak: 1. forduló2. forduló3. forduló4. forduló5. forduló6. forduló7. forduló8. forduló9. forduló10. forduló11. forduló12. forduló13. forduló14. forduló15. forduló16. forduló, 17. forduló

 

Irányító
Brane Savic - MARSO Nyíregyháza (1)

Nem nagyon volt benne az idei szezonjában eddig, hogy ide kerül, de most a padról is kulcsszerepe volt a Nyíregyháza háromhónapos nyeretlenségi szériájának megtörésében. A szlovén játékmester mindössze 9 pontot szerzett (4/5 dupla, 0/1 tripla, 1/1 büntető), ráadásul volt 5 eladott labdája is, ám ezt 9!!! szerzett labdával, 7 gólpasszal, valamint 2-2 pattanóval és kiharcolt büntetővel kompenzálta, így 31 perc alatt 19 VAL-ig jutott. Ez alapvetően nem lenne túl sok, de most a konkurencia is kivétel nélkül alulteljesített, Savic győzelemben játszott kulcsszerepét pedig többre értékeltük, mint néhány társa valamivel jobb VAL-mutatóját.

(Mike Caffey egy olyan meccsen szerzett 25 pontot és 27 VAL-t, amelyen 3 negyed után 36 pont volt a különbség, nem a Berény javára, Parrish Petty 17 pontját és 23 VAL-ját 4 eladott labda fűszerezte csak a negyedik negyedet nézve, így hiába vette át büntetőivel a Körmend a vezetést, a vesztes rangadó végjátékában nem volt egyértelműen pozitív szerepe, Anthony Tucker pedig 25 pontja és 21 VAL-ja mellé felírhatott 11 eladott labdát is, ráadásul a Szedeákot pont a Nyíregyháza győzte le, így értékesebbnek nem nagyon lehetett ítélni a teljesítményét, mint Savicét.)


Dobóhátvéd
Vojvoda Dávid - Szolnoki Olaj KK (3)

Egyre jobb formát mutat a válogatott bedobója, a Sassari elleni idegenbeli mérkőzés második félideje óta jóval pontosabb támadásban - hasonló, mint amit év elején produkált. A MAFC ellen a vártnál valamivel nehezebben győzött az Olaj, de a sikerben kulcsszerepe volt a 18 pontot (4/7 dupla, 3/6 tripla, 1/2 büntető), 7 pattanót, 6 kiharcolt faultot, 5 gólpasszt és 1 szerzett labdát eladott labda nélkül jegyző Vojvodának, aki így 36 perc alatt 27 VAL-ig jutott - fontos részt vállalt abból, hogy a bajnok nem égett meg a fővárosban.

(A mindössze 9 pontig jutó körmendi Wesley Channels, valamint a 22 pontos, 24 VAL-os teljesítményt nyújtó Darrin Govens voltak hozzá igazán közel, de előbbi csapata kikapott, utóbbi pedig amellett, hogy egy fokkal gyengébb VAL-t hozott, egy végletekig sima találkozón szállította mutatóit, ezért (is) került be most Vojvoda.)


Kiscsatár
Marko Djeraszimovics - KTE-Duna Aszfalt (4)

A forduló válogatottjának rendszeres szereplője Djeraszimovics, aki most is a KTE egyik vezére volt a Sopron elleni sikerből - otthon ebben a naptári évben a Falco és a Körmend után Sabáli Balázsékat is elkapta a Kecskemét. A szerb játékos hozta a hatékony pontszerző játékát, 18 pontot szerzett (7/10 dupla, 1/3 tripla, 1/1 büntető) 8 pattanó, 4 kiharcolt fault és 1 gólpassz mellett, eladott labda nélkül - tipikus Djeraszimovics-féle statlapot produkált megint, ami ötödjére ért számára "a kör legjobb kiscsatára" címet. 32 perc alatt 25 VAL-t hozott össze, ami nem kiemelkedő tőle, de a hétvégén nem nagyon volt kihívója ennek ellenére sem.


Erőcsatár
Tristan Spurlock - TLI-Alba Fehérvár (5)

Hosszú idő után került be újra az Alba amerikai négyese, aki Ryan Pearson érkezése óta is nagyon hasznos, de valamivel csendesebb, mint korábban - pozitívum, hogy úgy néz ki, el tudta fogadni azt, hogy nincs annyi vállalása. 19 pontig jutott a Berény elleni sima győzelem alkalmával, méghozzá kiváló hatékonysággal (3/3 dupla, 3/6 tripla, 4/6 büntető), és megint hozta a rá jellemző sokoldalú produkciót, hiszen volt még 6 pattanója, 5-5 gólpassza és kiharcolt faultja, valamint 3 szerzett labdája is úgy, hogy mindössze 1 eladott játékszer került a neve mellé. 23 perc alatt 31 VAL-ig jutott, ami messze a legjobb volt kör folyamán a négyes poszton.

(Hiába volt Sihota dupla-duplája és 23 VAL-ja a Szolnok ellen, Tóth Gergely 26 pontja a Kecskemét vendégeként vagy Eilingsfeld brutális, 16 pattanós teljesítménye Körmenden, Spurlocktól elég messze voltak ahhoz, hogy még a sima meccs ellenére is az Alba amerikai Jolly Jokere kapjon most helyet a csapatban.)


Center
Zoran Krsztanovics - MARSO Nyíregyháza (3)

Legutoljára a harmadik fordulóban került be ide, azóta önmagához képest nagyon halovány teljesítményt nyújtott, egészen mostanáig. A szerb magasember egészen kiváló, szinte hibátlan játékot nyújtott a Szedeák ellen, Savic mellett - vagy inkább előtt - leginkább neki volt köszönhető Sitku Ernőék sikere. Volt 3 eladott labdája, de nagyjából itt meg is állhatunk a negatívumok felsorolásánál, 25 pontját ugyanis extra hatásfokkal dobálta össze (10/12 dupla, 0/1 tripla, 5/6 büntető), 11 pattanója is volt - közte 6 támadóval -, így dupla-duplát jegyzett, 4 kiharcolt faultja mellett pedig volt 5 szerzett labdája is - finoman szólva is kompenzálta azt a 3 eladottat. 35 perc alatt 36 VAL-t hozott, amivel nemcsak a meccs, hanem a forduló MVP-je, legértékesebb játékosa is lett.

(A Kecskemétnél Kemal Karahodzsics 20 pontig és 26 VAL-ig jutott, a Jászberénynél pedig Garrick Sherman 21 pontig és 28 VAL-ig, de utóbbi teljesítményét a nagyarányú vereség kicsit devalválja, előbbi pedig egy 10-essel azért elmaradt Krsztanovicstól, így a Sopron elleni győzelemből vállalt kulcsszerepe ellenére sem tudott most helyet szorítani magának.)


Legjobb hatodik ember
Milos Boriszov - Szolnoki Olaj KK (1)

Vojvoda mellett a MAFC elleni győzelemből leginkább Boriszov vette ki a részét szolnoki oldalról, hiszen 26 perc alatt is 19 pontig jutott (4/5 dupla, 3/7 tripla, 2/2 büntető), volt 6 pattanója is 2-2 gólpassz és kiharcolt fault, valamint 1-1 szerzett és eladott labda mellett. Összesen 22 VAL-t szerzett, ezzel került be először ebben az idényben a forduló csapatába.

(Több játékostól is jó teljesítmény jött a cseréket nézve, például az ezúttal is 23 VAL-ig jutó Ryan Pearsontól, a Kaposvárnál 17 VAL-t hozó Benke Szilárdtól vagy a ZTE-nél összesen 17 perc alatt 16 VAL-ig jutó Gáspár Dávidtól, de mindhármuk teljesítményének fontosságát csökkenti csapatuk nagyarányú sikere. Mike Caffey itt is helyet kaphatott volna, nemcsak az egyes poszton, de őt a nagy zakó nem segítette ezúttal, és Savic lehetett volna még nagy ellenfele Boriszovnak, de ő már az irányítóknál bekerült.)


Foto, Slide - Racskó Tibor, szon.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus