A forduló válogatottja - alapszakasz - 19. forduló

Tegnap befejeződött a magyar férfi A-csoport alapszakaszának tizenkilencedik köre - a forduló válogatottját olvashatjátok, szolnoki MVP-vel.

 
 

A korábbi forduló válogatottak:

Alapszakasz: 1. forduló2. forduló3. forduló4. forduló5. forduló6. forduló7. forduló8. forduló9. forduló, 10. forduló11. forduló12. forduló13. forduló14. forduló15. forduló16. forduló17. forduló, 18. forduló.

 

Irányító
Marko Rikalo - Serco-TF-BP (1)

Mind Rikalo, mind csapata, a TF kezdi felvenni az élvonal ritmusát, a PVSK idegenbeli legyőzésével a bajnokság talán legnagyobb meglepetését szolgáltatta az újonc fővárosi gárda. A bosnyák irányító a padról beszállva igazi lendületet hozott a budapestiek játékába, 21 pontját hatékonyan szerezte (1/1 dupla, 5/9 tripla, 4/4 büntető), emellett leszedett 3 lepattanót, kiosztott 4 gólpasszt, és 7 kiharcolt faultja is volt a csaknem 29 játékperce során. A negatív oldalon négy eladott labda szerepel, de ezzel együtt is ő lett a forduló legjobb karmestere, 26 VAL-lal zárt. 


Dobóhátvéd
Bernard Thompson - Zalakerámia ZTE KK (3)

A legutóbbi fordulóhoz hasonlóan ezúttal is a ZTE kettese bizonyult a bajnokság legeredményesebb dobóhátvédjének - bár csapata komoly előnyt leadva kapott ki Szolnokon, ez legkevésbé Thompsonon múlt. 38 perc alatt 24 pontot hintett (3/4 dupla, 4/8 tripla, 6/7 büntető), volt 5 gólpassza, ugyanennyi kiharcolt faultja, valamint 3-3 lepattanója és szerzett labdája is, emelett csak kétszer szórta el a játékszert - tevékeny estét zárt tehát, 28-as VAL értékkel. 


Kiscsatár
Orlando Coleman - JP Auto - JKSE (3)

A JKSE rugólábú kiscsatára is duplázni tudott, ő is zsinórban másodjára jutott be a forduló legjobbjai közé. Bár csapata ezúttal simán kikapott a Körmend otthonában, Coleman így is összehozott 21 pontot (8/9 dupla, 0/1 tripla, 5/8 büntető) 6 pattanóval, két-két assziszttal és blokkal, egy eladott labdával és 4 kiharcolt szabálytalasággal fűszerezve - ez 27 VAL-t ért 32 és fél perc pályán töltött ideje alatt. 


Erőcsatár
Evan Bruinsma - Falco-Vulcano Energia KC Szombathely (4)

Szoros csatában, de legyőzte a Falco a DEAC-ot, és ugyanez volt elmondható a két erőcsatár, Bruinsma és Ivosev összecsapásáról is - itt is szűk sárga-fekete siker született. Az amerikai alig 22 perc alatt hozott egy 14-10-es dupla-duplát (4/5 dupla, 2/7 tripla) öt gólpasszal megspékelve, emelett volt egy szerzett és egy eladott labdája is, valamint egy kiharcolt faultja - kerek 20-as VAL értékkel zárt. 


Center
Wesley Gordon - Sopron KC (4)

Bár a ZTE-s Agafonov nyolcszor került már be az aktuális forduló válogatottjába, Gordon sem szégyenkezhet, neki ez a negyedik jelölése. Ezúttal az egész kör legjobb teljesítményét hozta, hiszen 16 pontja (7/10 dupla, 2/4 büntető) mellé 13 lepattanót kaparintott meg, kioszott 7 gólpasszt és 6 (!) blokkot, kiharcolt négy faultot, és csak kétszer adta el a labdát - ez nem kevesebb, mint 37 VAL-t ért 33 és fél perc alatt. Csapata azonban sajnos ha csak egyetlen ponttal is, de kikapott otthon a Kecskeméttől, így ez sem ért MVP-címet, pedig a számok alapján bőven megérdemelte volna az amerikai középjátékos.


Legjobb hatodik ember
Luksa Andric - Szolnoki Olaj KK (3)

Szoros versenyfutást nyert meg a Szolnok centere a TF irányítójával, Marko Rikalóval szemben, mindketten a padról érkezve lettek csapatuk legeredményesebbjei - Rikalo végül a kör legjobb irányítójának járó címmel "vígasztalódhatott". A horvát center 27 ponttal (10/12 mezőny, 7/10 büntető), 6-6 pattanóval és kiharcolt faulttal, egy szerzett és négy eladott labdával zárt a ZTE (és Agafonov) ellen, ehhez a teljesítményhez pedig kicsivel kevesebb mint 25 perc is elegendő volt neki. így az a furcsa helyzet alakult ki, hogy 28-as VAL-értéke a legmagasabb, amit győztes csapat tagja fel tudott mutatni ebben a fordulóban (mind Thompson, mind Gordon együttese kikapott), így egy személyben lett a legjobb hatodik ember, és a forduló MVP-je is!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus