A forduló válogatottja - Alapszakasz - 20. forduló

Tegnap véget ért a magyar férfi NBI/A alapszakaszának 20. köre - lássuk a játéknap legjobbjait, a forduló válogatottját. 

 

(Zárójelben található, hogy hanyadik alkalommal szerepel a forduló válogatottjában)
A 20. forduló mérkőzéseiről ezen a linken olvashattok!

A korábbi forduló válogatottak: 1. forduló, 2. forduló, 3. forduló, 4. forduló, 5. forduló, 6. forduló, 7. forduló, 8. forduló, 9. forduló, 10. forduló, 11. forduló, 12. forduló, 13. forduló, 15. forduló, 16. forduló, 17. forduló, 19. forduló, 14. forduló18. forduló

 

Irányító
Donald Robinson - Atomerőmű SE (2)

Rendhagyó módon egyetlen echte egyes sem került be ezúttal a forduló válogatottjába, hogy miért, arról kicsit később. A Paksnál Robinson felmérte, hogy Dunn hiányzásával ő az első számú embere a csapatnak a kisembereknél, így hiába játszott Kovács Ákos egyest, leginkább Robinson szabott fazont az ASE játékának. Az egyébként dobóhátvédként játszó amerikai 21 pontját extra hatékonysággal szerezte (3/4 dupla, 4/6 tripla, 3/4 büntető), ráadásul 3 eladott labdája mellett volt 7-7 pattanója, gólpassza és kiharcolt faultja is 1 szerzett labdával egyetemben. 37 perc alatt 34 VAL-t hozott, és mivel a Paks egy szoros derbit nyert az egyre masszívabb Kecskemét ellen, Robinson pedig a játéknap legjobb VAL-ját produkálta, így ő lett a forduló legértékesebb játékosa, MVP-je is.

(Az echte irányítók közül Emmanuel Ubilla Kaposvárjának nagyjából egy pillanatig sem volt esélye Szolnokon, így hiába a 29 VAL, a most is jó teljesítményt nyújtó James Kinney pedig "csak" 22 VAL-ig jutott. Parrish Petty volt a legérdekesebb eset: hiába hozott 13 pontos, 11 gólpasszos dupla-duplát és 28 VAL-t összesen, 71-51-es Nyíregyháza vezetésnél cserélték őt le és 73-73-nál szállt vissza. Ezt követően csinált jó dolgokat, de mivel csapata akkor állt fel a padlóról, mikor ő nem volt a pályán (jól mutatja ezt -10-es +/- mutatója), ezért most nem kapott helyet.) 


Dobóhátvéd
Trey McKinney-Jones - Egis Körmend (1)

A heti forduló válogatott magasabb szerkezete a kettes poszton is megmutatkozik, ugyanis ide az általában hármast játszó McKinney-Jones került most, körmendi karrierje során először. A külső dobások nem mentek neki, de így is szórt 30 pontot (8/10 dupla, 3/10 tripla, 5/8 büntető), volt még 7 lepattanója, 5 kiharcolt faultja és 1 szerzett labdája. Pettyvel ellentétben ő bizony végig fent volt a parketten akkor is, mikor a Körmend megindult felfelé 24 pontos hátrányából, ráadásul 36 perc alatt 30 VAL-t hozott, így nem volt kérdés, hogy helye van a heti legjobbak között.

(Leginkább saját csapattársa, a 23 VAL-ig jutó Wesley Channels volt hozzá közel a 27 pontot és 25 VAL-t hozó, de pont a Körmend ellen kikapó Nyíregyháza tegnapi húzóembere, Tate Unruh, illetve az Alba ellen 21 pontot és 26 VAL-t termelő Marko Popadics mellett.)


Kiscsatár
Marcus Relphorde - Falco-Trend Optika KC Szombathely (1)

Kiválóan mutatkozott be a Falco (egyik) új amerikai játékosa. Relphorde ugyan a "Sihotátlanított", még új emberei nélkül felálló MAFC ellen villogott, de 27 ponttal (6/11 dupla, 4/6 tripla, 3/5 büntető) és 11 pattanóval, dupla-duplával kezdett Szombathelyen - ráadásul a kísérleteiből jól látszik, hogy nem egy tipikus egydimenziós swingmanről van szó, kintről és bentről és vállalkozott bőséggel. Fontos kosarakat is szerzett Relphorde, hiszen az első félidő vége előtt csak hat ponttal vezetett a Falco, mielőtt a 20. percben bedobott két hármast, így lett 12 a különbség a nagyszünetre, fordulás után pedig bevert még 5 pontot - kellett a viszonylag sima meccshez az ő 3 perces "ámokfutása". 2 eladott labda mellett 3 szerzett labdája, 1 blokkja és 4 kiharcolt faultja is volt még, így végzett 30 perc alatt 31 VAL-lal.


Erőcsatár
Tomiszlav Ivosev - KTE-Duna Aszfalt (3)
Veljko Budimir - PVSK-PANNONPOWER (1)
Ryan Pearson - TLI-Alba Fehérvár (3)

Ivosev a Pakson kiválóan helyt álló Kecskemét legjobb játékosa volt, 21 pontos (8/13 dupla, 5/6 büntető), 11 pattanós (6 támadó) dupla-duplát ért el. Volt még 2 eladott mellett 3 szerzett labdája, illetve 5 kiharcolt faultja, így 26 perc alatt 28 VAL-ig jutott. Budimir az Alba ellen tartalékosan is majdnem győzelmet elérő Pécs vezére volt. 28 pontot dobott (5/9 dupla, 6/9 tripa, 0/1 büntető) 5 gólpassz, 4 pattanó, 2 kiharcolt fault, illetve 1-1 blokk és szerzett labda mellett, így hiába volt 3 eladott labdája, így is 27 VAL-t hozott 29 perc alatt. Pearson pont az Alba legjobbja volt ezen a Pécs elleni meccsen, 23 pontot (10/15 dupla, 0/1 tripla, 3/4 büntető), 5 pattanót, 4 kiharcolt faultot, 3 gólpasszt, 2 szerzett, illetve 1 eladott labdát jegyzett, így írtak fel mellé 34 perc alatt 25 VAL-t. Ivosev és Budimir gyakorolatilag ugyanazt hozták, a horvát még majdnem meccsnyerő kosarat is szerzett, Pearson viszont velük ellentétben nyert, ráadásul az utolsó percben az ő 4 pontjával fordított először a székesfehérvári alakulat Pécsett (Budimir, majd Spurlock meccsnyerője előtt), kulcsszerepe volt a végjátékban is.

(Andrija Csirics 22 pontot, 13 pattanót és 29 VAL-t hozott, amiatt nem kapott helyet, mert a Szedeáknak a ZTE ellen a viszonylag szoros végeredmény ellenére sem volt túl sok esélye a fordításra, Rasztko Dramicsanyin pedig 23 pontját és 26 VAL-ját egy sima vereség alkalmával szállította. Relphorde-hoz hasonlóan Marcus Ware is kiválóan mutatkozott be, ő a Nyíregyháza színeiben, de 16 pont/15 pattanós dupla-duplája és 26 VAL-ja ezúttal ha hajszállal is, de nem ért csapattagságot.)
 

Center
Edin Bavcic - Sopron KC (2)

A bosnyák középjátékos sérülése a múlté, legalábbis úgy tűnik. Bavcic a Jászberény elleni győzelem alkalmával 22 pontot szerzett, kifejezetten extra százalékkal (7/8 dupla, 2/4 tripla, 2/2 büntető), volt még 8 lepattanója, 6 kiharcolt faultja, 2 szerzett labdája, valamint 1-1 gólpassza és eladott labdája. Mindössze 20 percet töltött a parketten, de így is 32 VAL-t gyűjtött össze, így került most be ötös posztra. Egyrészt az ellenfél minősége miatt nem lett forduló MVP egyébként, másrészt azért sem, mert a túloldalon Garrick Sherman ugyanúgy eljutott 26 pontig és 30 VAL-ig - ő volt a legnagyobb kihívója -, márpedig ők nem keveset fogták egymást, védekezésben egyikük sem nagyon tudta tartani a másikat.
 

Legjobb Hatodik Ember
Jarrod Jones - Szolnoki Olaj KK (1)

Jones az "új", Sztojan Ivkovics által gardírozott Olajban nagyon jól játszott a Kaposvár legyőzése alkalmával. Bár a Szolnok elég könnyedén vette a Marko Spica nélküli somogyiak jelentette akadályt, az amerikai magasember főleg az első félidőben nyújtott maradandót, amikor még viszonylag szoros volt az összescsapás, és szinte hibátlan teljesítményt hozott. 14 pontig (5/7 dupla, 4/4 büntető), 6 lepattanóig, 3 gólpasszig, 2 kiharcolt faultig és 1 szerzett labdáig jutott eladott játékszer nélkül, így 18 perc alatt is 24 VAL-lal végzett, nem nagyon volt ellenfele most a Legjobb Hatodik Ember posztján.
 

Foto, Slide - kosarlabda.ase.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus