A forduló válogatottja - Alapszakasz - 20. forduló

A hétvégén lejátszották a magyar férfi A-csoport alapszakaszának 20. körét - a forduló válogatottját olvashatjátok.

A korábbi forduló válogatottak: 1. forduló5. forduló7. forduló8. forduló6. forduló9. forduló4. forduló10. forduló11. forduló2. forduló3. forduló12. forduló13. forduló14. forduló15. forduló16. forduló17. forduló18. forduló, 19. forduló


Irányító
Talor Battle - Atomerőmű SE (1)

A paksiak irányítójának produkciója volt a legjobb a sok jó, egyes posztról érkező teljesítmény közül. Battle nem volt kifejezetten hatékony, ha a pontszerzésről beszélünk, de 17 pontos (3/4 dupla, 1/7 tripla, 8/8 büntető), 12 gólpasszos dupla-duplát jegyzett 7 pattanóval, 8 kiharcolt faulttal, 3-3 szerzett és eladott labdával, valamint 2 beütött faulttal. 39 perc alatt 35 VAL-t ért el, ezzel vezette győzelemre a Vasas otthonában csapatát - ez egyébként a forduló legjobbja volt.

(Ki kell emelni a MAFC-nál pazarul bemutatkozó Uros Duvnjakot (25 pont, 11 gólpassz, 32 VAL), valamint a ZTE-nél masszív dupla-duplát elérő Emmanuel Ubillát is (17 pont, 15 gólpassz, 30 VAL), Battle egy hajszállal volt jobb náluk ezúttal.)


Dobóhátvéd
Julien Mills - Sopron KC (6)

A soproniak mindenese ezúttal is kitett magáért, nem véletlenül választottuk már hatodjára is a kör legjobbjai közé. Mills 17 pontot szerzett (4/6 dupla, 2/3 tripla, 3/3 büntető), 12 pattanójával pedig megvolt a dupla-dupla neki is. Emellett ráadásul volt 3-3 szerzett labdája és gólpassza, valamint 4 kiharcolt faultja is, a negatív oldalra pedig mindössze 2 eladott labda jutott. Alig több mint 31 perc alatt 34 VAL-t szerzett, ami a második legjobb eredmény volt - mivel ezt egy 62-54-es, tehát kifejezetten kevés pontot hozó, sok hibával tarkított, inkább a védekezésre alapuló meccsen hozta, ráadásul nagyon messze kiemelkedett a mezőnyből a győztes csapat vezéreként, így ezúttal ő lett a forduló MVP-je.

(Itt a Falco amerikai játékosát, Darrin Govenst kell kiemelni, aki 21 pontos, 10 gólpasszos dupla-duplájával (29 VAL) maradt ki.)


Kiscsatár
Marko Djeraszimovics - KTE-Duna Aszfalt (4)

A kecskemétiek játékosa ezúttal is csapata egyik legjobbja volt. 28 ponttal a kör legeredményesebbje volt Djeraszimovics (5/8 dupla, 4/6 tripla, 6/7 büntető), ráadásul 10 pattanójával neki is megvolt a dupla-dupla. 2 gólpassza és 6 kiharcolt faultja mellett volt ugyan 3-3 eladott labdája és beütött személyi hibája, de 37 perc alatt így is eljutott 34 VAL-ig. A KTE ugyan kikapott a Zalaegerszeg otthonában, ráadásul az 5 pontos különbség ellenére a negyedik negyedben a ZTE magabiztosan vezetett szinte végig, de Djeraszimovics nem a végjátékban szórta meg magát és hozta a VAL-számát, amikor már szinte mindegy volt.


Erőcsatár
Lóránt Péter - Alba Fehérvár (3)

Az Alba Fehérvár egy gyengébb kezdés után ismét magabiztosan győzött, ezúttal a forduló előtt még harmadik helyen álló Kaposvárt intézték el tükörsimán, és ezúttal is Lóránt Péter volt a listavezető legjobbja. Lóránt 23 pontot szórt nagyon kevés hibával (7/11 dupla, 1/1 tripla, 6/6 büntető), volt még 9 pattanója, 4-4 gólpassza és kiharcolt személyi hibája, valamint 1 szerzett labdája. 2-2 eladott labdájával és beütött faultjával együtt is 33 VAL-t hozott alig több mint 26 percnyi játékidő alatt.

(AJ Pachert mindenképpen meg kell említeni 20 pontos, 9 pattanós (31 VAL) teljesítménye miatt.)


Center
Csorvási Milán - Egis Körmend (1)

Az utóbbi időben egészen kiváló formában játszó Csorvási ezúttal a forduló legjobb csapatába is bekerült a MAFC elleni produkciója okán. A center nagyon kevés kihagyott helyzettel hozott 23 pontos (11/15 dupla, 1/1 büntető), 12 pattanós dupla-duplát 1-1 gólpasszal és szerzett labdával, 2 eladott játékszerrel, illetve 3-3 beütött és kiharcolt faulttal. Ez 28 perc alatt 31 VAL-t ért neki - bár a túloldalon Matija Poscic 20 pontos,11 pattanós (28 VAL) dupla-duplát hozott, ráadásul a kettő-kettők védésével volt gondja a Körmendnek, de a negyedik negyedben leginkább neki és Kromah-nak köszönhetően fordított a hátrányban lévő vasi alakulat.


Legjobb hatodik ember
Andrew Barham - Falco-Vulcano Energia KC Szombathely (2)
Lasan Kromah - Egis Körmend (2)

Ketten is bekerültek a legjobb cserék közé. Barham a Pécs elleni szombathelyi sikerből vette ki a részét 15 pontos (6/13 dupla, 0/2 tripla, 3/4 büntető), 14 pattanós (9 támadó) dupla-duplával, ami mellé járt még 2-2 blokk, szerzett labda és gólpassz, valamint 3-3 eladott labda és kiharcolt fault, illetve 1 beütött fault. Kromah a MAFC otthonában diadalmaskodó Körmend húzóembere volt 21 ponttal (8/11 dupla, 0/3 tripla, 5/6 büntető), 6 pattanóval, 5 gólpasszal, 1-1 szerzett és eladott labdával, illetve 4 beütött és 3 kiharcolt személyi hibával. Barham 22 perc alatt 24 VAL-ig jutott, Kromah pedig 30 perc alatt 22 VAL-ig - előbbi sokszor a saját kihagyott helyzeteit szedte vissza, a masszív dupla-duplájából ez kicsit levon, de ő is főszereplő volt a Falco második félidőben bemutatott fordításában, ahogy Kromah is a Körmend negyedik negyedbeli "feltámadásában", ezért kerültek be mindketten.

(Tomiszlav Ivosev 27 VAL-t hozott a Kecskemétnél, de ő akkor nyomta fel a statisztikáit a ZTE ellen, amikor a negyedik negyedben igazán reális esélye már nem volt a fordításra csapatának, ezért ezt kevesebbre értékeltük, mint Kromah és Barham produkcióit, amelyek döntően befolyásolták a meccseket saját csapatuk javára.)


Foto, Slide - fiba.com, Tóth Zsombor

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus