A forduló válogatottja - Alapszakasz - 23. forduló

Tegnap lejátszották a magyar férfi NBI/A-csoport alapszakaszának 23. körét - lássuk a játéknap legjobbjait, a forduló válogatottját.

(Zárójelben található, hogy hanyadik alkalommal szerepel a forduló válogatottjában)
A 23. forduló mérkőzéseiről ezen a linken olvashattok!

A korábbi forduló válogatottak: 1. forduló2. forduló3. forduló4. forduló5. forduló6. forduló7. forduló8. forduló9. forduló10. forduló11. forduló12. forduló13. forduló15. forduló16. forduló17. forduló19. forduló14. forduló18. forduló20. forduló21. forduló, 22. forduló

 

Irányító
Deville Smith - MAFC (6)

Smith gyakorlatilag állandó tag lett az utolsó 1-1.5 hónapban, borzasztóan jól játszik a fővárosiak amerikai kisembere annak ellenére is, hogy körülötte jelentős változások, játékoscserék mentek végbe. A KTE elleni idegenbeli siker alkalmával 23 pontot szórt brutális hatékonysággal (8/8 dupla, 0/1 tripla, 7/9 büntető), és volt ugyan 6 eladott labdája, ami ront az összképen, de ezt 6-6 szerzett labdával és pattanóval, 3 gólpasszal és 7 kiharcolt faulttal finoman szólva is kompenzálta. Faultgondjai voltak, többek között ennek is köszönhetően játszott "csak" 31 percet, de a +/- mutató jól mutatja, mennyire fontos volt csapatának, hiszen egy 3 ponttal megnyert meccset +23-ban zárt - abban a 9 percben, amikor nem volt a pályán, 20 pontot vert a Kecskemét a fővárosiakra... A végjátékban is kulcsszerepe volt, gólpasszokkal, pattanókkal, szerzett labdákkal, büntetőkkel - hiba nélkül hozta le szinte az utolsó perceket, amikor -8-ról fordított a MAFC, így 30 VAL-ja megint forduló válogatott tagságot ért számára.

(A két legnagyobb kimaradó Chris Dunn és Anthony Tucker volt. A Paks egyese szintén 30 VAL-t hozott 15 pontos, 11 gólpasszos dupla-duplával, nagyon jól szolgálta ki a társakat az Alba elleni rangadón, Tucker pedig 26 ponttal és szintén 30 VAL-lal egyedül tartotta szinte versenyben a Szedeákot Pécsen, de mindkettejük csapata kikapott, míg a MAFC nyert, amiben óriási szerepe volt Smith-nek, ezért került be a budapesti csapat játékosa.)


Dobóhátvéd
Wesley Channels - Egis Körmend (5)

A Körmend Kaposváron fontos győzelmet szerzett, amiben jelentős szerepe volt Channelsnek. A KKK tartalékosan állt fel, de sokáig nem találta az ellenszert Teo Cizmic együttese - egészen a második negyed feléig voltak gondjai a vasi együttesnek a somogyiak ellen, majd Channels 4 triplát és összesen 14 pontot szórt csak a 18. és a 24. perc között, így jelentős szerepe volt abban, hogy 39-32 után 46-59-re fordított ez idő alatt csapata. Az amerikai dobóhátvéd 35 perc alatt 29 ponttal zárt (4/6 dupla, 7/11 tripla), volt még 5 gólpassza, 4-4 szerzett labdája és pattanója, 2 kiharcolt faultja és mindössze 2 eladott labdája, így 35 VAL-ja simán elég volt a bekerüléshez.

(Channels mellett leginkább a 21 pontig, 6 szerzett labdáig, 5 gólpasszig és így 32 VAL-ig jutó Kevin Tiggst lehet megemlíteni, ő hajszállal maradt el a körmenditől végül, de fontos szerepe volt az Alba sikerében az ezúttal jól játszó Anthony Mylesnak (21 pont, 6 pattanó, 4 szerzett labd, 23 VAL), a Pécs Szedeák elleni győzelméből pedig oroszlánrészt vállalt a 23 pontig és 25 VAL-ig jutó Marko Popadics.)


Kiscsatár
Tristan Spurlock - TLI-Alba Fehérvár (6)

Spurlock a forduló legnagyobb rangadójának és végül legszorosabb mérkőzésének volt a kulcsfigurája. A 3-as és 4-es poszton bevethető amerikainak volt 3 eladott labdája, és ezzel az összes negatívumot el is mondtuk vele kapcsolatban, 25 pontját ugyanis kiváló hatékonysággal hozta (3/4 dupla, 4/7 tripla, 7/8 büntető), volt emellett még 11 pattanója is, így dupla-duplázott a listavezető ellen. 4 szerzett labdája, 3 gólpassza, 6 kiharcolt faultja és 1 blokkja megint azt mutatja, hogy hozta a tőle megszokott, sokoldalú játékot, amely ezúttal egy szoros rangadó megnyeréséhez is elég volt már. 40 VAL-t hozott összesen Spurlock, ami elmaradt ugyan Ivosev teljesítményétől, de a KTE kikapott, a fehérváriak amerikaija a tabella első helyezettje ellen parádézott, így megosztva megkapta ő is a forduló MVP-je címet, mint a kör legnagyobb meccsének legértékesebb játékosa.


Erőcsatár
Tomiszlav Ivosev - KTE-Duna Aszfalt (5)

Az nagyjából biztos volt, hogy négyes posztra nem nagyon keresünk mást, hiszen Ivosev egészen különleges estét tudhatott magáénak - Smith-hez hasonlóan ő is bombaformában van, egy-két kivételtől eltekintve hetek óta tagja a válogatottnak. A MAFC elleni találkozón nem kevesebb mint 42 pontos (15/18 dupla, 1/2 tripla, 9/13 büntető), 14 pattanós (5 pattanó) dupla-duplát ért el. Volt még 11 kiharcolt faultja, 4 szerzett labdája, 2-2 gólpassza és blokkja, emellé pedig mindössze 3 eladott labda párosult. Kár hibákat keresni nála, ez a produkció ugyanis 4 faultjával együtt is 60 VAL-t jelentett számára 37 perc alatt - érdekesség, hogy a héten szintén bekerülő Channels hozott már ennél jobbat ebben a szezonban, még az 5. fordulóban, a Sopron ellen ért el 66 VAL-t. Annyira kiemelkedett egyéni teljesítmény alapján, hogy nem volt kérdés az sem, hogy ő lesz a forduló MVP-je, de a Kecskemét veresége, illetve Spurlocknál a "nagy győzelem a listavezető ellen + kiváló statisztika" kombó miatt megosztva lett a legértékesebb ezúttal, mert csapata nem tudta kihasználni ezt a produkciót sem.


Center
Horti Bálint - PVSK-PANNONPOWER (1)

Center poszton sem volt most kérdés, Horti Bálint a Szedeák elleni, középházba jutás szempontjából sorsdöntő mérkőzésen parádésan játszott. 23 pontot hozott hibálan mezőnymutatóval (9/9 dupla, 5/7 büntető), 11 pattanója pedig azt jelentette, hogy ő is dupla-duplázott. 6 kiharcolt fault, 2 gólpassz és 1 blokk került még a neve mellé, így 27 perc alatt is 38 VAL-t produkált. Statisztikában sem volt a közelében senki ötös poszton, a Pécs kulcsmeccset is nyert, így könnyedén került be ezúttal válogatottunkba.


Legjobb Hatodik Ember
Kovács Ákos - Atomerőmű SE (1)
Travis Cohn - JP-TOP COP Jászberény (2)

Kovács kitűnően játszott az Alba elleni rangadón, a 19-3-as kezdeti hátrány nagyban neki köszönhetően tűnt el a 16. percre. Összesen 17 pontot szerzett (1/2 dupla, 4/5 tripla, 3/3 büntető), volt 3 gólpassza, 4 kiharcolt faultja, valamint 1-1 pattanója, szerzett, illetve eladott labdája, így 27 perc alatt 20 VAL-lal végzett. Cohn a Jászberény kulcsembere hetek óta, és most is jelentős érdemei voltak abban, hogy a JKSE megszorította a ZTE-t. Az amerikai hátvéd 16 percet töltött mindössze a parketten, de 14 ponttal (3/4 dupla, 2/4 tripla, 2/2 büntető), 4-4 pattanóval és kiharcolt faulttal, 3 szerzett labdával és 1 gólpasszal segítette csapatát, mindössze 2 eladott labdája volt ez idő alatt, így ő is 20 VAL-t hozott. Egyikőjük csapata sem tudott nyerni, de mindketten nagyon hasznos cserék voltak egy erős ellenféllel szemben, ezért kaptak mindketten helyet.

 

Foto, Slide - KTE Kosárlabda Klub Facebook oldala

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus