A forduló válogatottja - Alapszakasz - 24. forduló

Tegnap lejátszották a magyar férfi NBI/A-csoport alapszakaszának 24. körét - lássuk a játéknap legjobbjait, a forduló válogatottját.

(Zárójelben található, hogy hanyadik alkalommal szerepel a forduló válogatottjában)
A 24. forduló mérkőzéseiről ezen a linken olvashattok!

A korábbi forduló válogatottak: 1. forduló2. forduló3. forduló4. forduló5. forduló6. forduló7. forduló8. forduló9. forduló10. forduló11. forduló12. forduló13. forduló15. forduló16. forduló17. forduló19. forduló14. forduló18. forduló20. forduló21. forduló22. forduló, 23. forduló

 

Irányító
Deville Smith - MAFC (7)
Anthony Tucker - Naturtex-SZTE-Szedeák (1)

Két kiemelkedő teljesítmény is jött irányítóposztról ebben a fordulóban. Egyrészt az újfent nagy meccset nyerő, a harmadik negyedben -16-ról fordító MAFC egyesét, az utóbbi hónapokban állandó válogatott-tag Deville Smith-t kell megemlíteni, aki a Jászberény elleni, a Play-out elkerüléséért sorsdöntőnek nevezhető találkozón 24 pontos (7/12 dupla, 1/3 tripla, 7/8 büntető), 11 gólpasszos dupla-duplát ért el. Az sem csökkenti érdemeit, hogy újra rengeteg eladott labdája volt (7), hiszen volt emellett még 6 kiharcolt faultja, 5 pattanója és 1 szerzett labdája. A Szedeák szintén amerikai játékmestere, Anthony Tucker is dupla-dupláig jutott 27 pontos (5/11 dupla, 4/10 tripla, 5/6 büntető), 11 gólpasszos teljesítményével - emellett 3 eladott labdája, 8 kiharcolt faultja és 4 pattanója volt. Mindkét játékos 30 VAL-t hozott összesen - mivel a Szedeák csak hosszabbításban kapott ki a kétszeres címvédő Szolnoktól, így ezt legalább akkora teljesítménynek értékeltük, mint a Jászberény elleni győzelmet, így kerültek be mindketten.

(A legnagyobb kimaradó Parrish Petty volt, aki 26 VAL-t hozott a Pécs elleni találkozón, nagy szerepe volt abban, hogy sima lett a Körmend győzelme, de egy hajszállal ez most kevesebbet ért, mint a másik két amerikai produkciója.)


Dobóhátvéd
Kevin Tiggs - Sopron KC (6)

Mindenképpen helyet kellett szorítani a játéknap legjobbjai között Tiggsnek, aki a kör legnagyobb idegenbeli bravúrját bemutató Sopron húzóembere volt ezúttal. 21 pontig jutott (6/7 dupla, 3/5 tripla), ami főleg annak tekintetében volt sorsdöntő, ha tudjuk, hogy a végeredmény 58-66 lett, a csapattársai közül pedig igazából senki másnak nem ment a dobás, csak neki. Az utolsó négy percre még egállal fordultak a felek, Tiggs pedig két labdát is eladott, de volt egy szerzett labdája és két kulcsfontosságú triplája is - előbb 53-53-nál, majd 56-58-nál. 21 pontja mellett összességében volt még 7 lepattanója, 5 kiharcolt faultja, 4 szerzett és 3 eladott labdája, így 30 perc alatt 29 VAL-al és +15-ös +/- mutatóval zárt.

(Legnagyobb és szinte egyetlen ellenfele ezúttal Pongó Máté volt, aki újfent kiválóan játszott, a Kaposvár elleni győzelemből 25 VAL-lal vette ki a részét, de Tiggs teljesítménye egyrészt egy picit jobb volt, másrészt a ZTE idegenbeli legyőzése még fajsúlyosabbá tette az ő produkcióját.)
 

Kiscsatár
Vojvoda Dávid - Szolnoki Olaj KK (4)

Az előző körben sem nagyon kellett gondolkodni egy poszton, itt sem: Vojvoda messze a forduló legjobb játékosa volt ezúttal. A magyar válogatott és a Szolnok ásza a harmadik fordulóban dobott 42 pontos karriercsúcsát szárnyalta túl, a Szedeák ellen ugyanis 46 egységig jutott egészen parádés hatékonysággal (7/10 dupla, 6/8 tripla, 14/14 büntető). Tette mindezt úgy, hogy jó ideig ő tartotta meccsben egyedül csapatát, majd a negyedik negyedben 8 pontot dobott - az utolsó kettővel vette át a vezetést az Olaj -, a ráadásban pedig még 6-ot. Volt még 13 kiharcolt faultja, 4 gólpassza, 3-3 pattanója és eladott labdája, valamint 2 szerzett labdája, így 39 perc alatt összesen 57 VAL-t hozott össze. Mivel a Szolnok a végén kiszenvedte valahogy a győzelmet, így nem volt kérdés, hogy ezúttal a forduló MVP-je is ő lett.


Erőcsatár
Rashad Anderson - MAFC (2)

Anderson három forduló alatt másodjára kapott helyet a legjobbak között, az amerikai eddig hozza azt, amiért szerződtették - igazi scorer. A Berény ellen sokáig ő volt messze a fővárosiak legjobbja, aztán ahogy összekapta magát Smith, Misek és Johnson, valamint jött a padról Mócsán három kulcstriplája, teljesítménye győzelmet is ért - a végjátékban leginkább négy büntetőjével járult csapata sikeréhez, előtte azonban jócskán tett azért, hogy Garai Péteréké legyen a siker. Végül 22 ponttal (2/7 dupla, 2/4 tripla, 12/12 büntető), 9 kiharcolt faulttal, 8 pattanóval, 4 eladott és 2 szerzett labdával, valamint 1 gólpasszal zárt, így 37 perc alatt 30 VAL-t gyűjtött.

(Négyes poszton még két további kitűnő teljesítmény érkezett, de őket 1-gyel később tárgyaljuk majd, rajtuk kívül pedig a 21 pontos, 11 pattanós dupla-dupláig és 25 VAL-ig jutó Hendlein Roland volt közel a válogatotthoz, de egy fokkal le is maradt a többiektől, másrészt a Kaposvár ki is kapott Kecskeméten.)


Center
Tomiszlav Ivosev - KTE-Duna Aszfalt (6)
Marcus Ware - MARSO Nyíregyháza (1)

A Kecskemét magasembere általában négyest játszik, de azért megfordul ötös poszton is, és az előző heti MVP teljesítménye után megint helyet kellett neki szorítani a csapatban - a MAFC-os Smith-szel együtt talán a két legjobb formában lévő játékosról beszélhetünk az egész bajnokságot tekintve. Ivosev 21 ponttal (5/11 dupla, 2/4 tripla, 5/6 büntető), 11 pattanóval (tehát újabb dupla-duplával), 7 kiharcolt faulttal, 1 blokkal, 5 eladott, illetve 4 szerzett labdával járult hozzá a KTE egypontos, KKK elleni sikeréhez. Ware a forduló legnagyobb meglepetését okozó Nyíregyháza legjobbja volt az ASE elleni találkozó azon részében, amikor még nagyjából szorosan alakult az összecsapás. Az amerikai négyes 18 pontos (7/12 dupla, 4/5 büntető), 10 pattanós (7 támadó) dupla-duplát hozott, ami mellett 5 kiharcolt faultja, 2 szerzett, valamint 1 eladott labdája volt. Előbbi 40, utóbbi 28 perc alatt hozott 27 VAL-t - Ivosev egy, a PO szempontjából is kulcsfontosságú, egy ponttal eldőlő mérkőzés főszereplője volt, Ware-ék pedig a bajnokság egyik legnagyobb esélyesét verték, ezért kerültek be mindketten.

(Ware csapattársa, Zoran Krsztanovics 25 pontot és 30 VAL-t hozott, de az utolsó negyedben, jócskán 20 pont fölötti vezetésnél parádézott leginkább, hiszen 13 pontot és 15 VAL-t ebben az egy negyedben termelt - ennél jóval többre értékeltük Ware szerepét a találkozó érdemi részében, ezért került be kettejük közül az amerikai. Más ezúttal ötös posztról nem volt kiemelkedő, ezért lett alacsonyabb a "válogatott szerkezete".)


Legjobb Hatodik Ember
Jarrod Jones - Szolnoki Olaj KK (2)

A szolnokiak amerikaija Sztojan Ivkovicsnál jelentősen jobb produkciót nyújt, mint a korábbi meccseken. Az erőcsatár most sokáig pocsék, illetve inkább láthatatlan teljesítményt nyújtott, aztán a negyedik negyedben és a hosszabbításban 9 pontot dobott, több fontos lepattanója és blokkja is volt, így végül elmondható, hogy nagy szerepet játszott a szolnokiak szegedi sikerében. 16 ponttal (7/12 mezőny, 2/3 büntető) és 11 pattanóval dupla-duplázott, volt még 3 blokkja, 4 kiharcolt faultja, 2 szerzett, illetve 1 eladott labdája, ezzel 30 perc alatt 25 VAL-t rakott össze.

(Több fontos teljesítmény is érkezett a padokról, hiszen Hegedűs Gergely például győztes kosarat dobott a KTE-nél, Mócsán Bálint 3 triplát szórt másfél perc alatt, nagyban neki köszönhetően tűnt el a MAFC 16 pontos hátránya pillanatok alatt, de a túloldalon Horváth Ákos is jó volt (20 pont, 17 VAL), csak nem eléggé ezúttal.)

 

Foto, Slide - SzegedMa.hu, Gémes Sándor

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus