A forduló válogatottja - Alapszakasz - 25. forduló

Tegnap lejátszották a magyar férfi NBI/A-csoport alapszakaszának 25. körét - lássuk a játéknap legjobbjait, a forduló válogatottját.

 

(Zárójelben található, hogy hanyadik alkalommal szerepel a forduló válogatottjában)
A 25. forduló mérkőzéseiről ezen a linken olvashattok!

A korábbi forduló válogatottak: 1. forduló2. forduló3. forduló4. forduló5. forduló6. forduló7. forduló8. forduló9. forduló10. forduló11. forduló12. forduló13. forduló15. forduló16. forduló17. forduló19. forduló14. forduló18. forduló20. forduló21. forduló22. forduló23. forduló, 24. forduló

 

Irányító
Emmanuel Ubilla - Kaposvári KK (5)
Kenny Chery - TLI-Alba Fehérvár (2)

A Kaposvár ugyan kikapott Jászberényben, de ez most legkevésbé sem rajta múlt - 22 pontját borzasztóan hatékonyan szerezte (3/4 dupla, 4/6 tripla, 2/2 büntető), volt 6 pattanója, 5 gólpassza, 4 kiharcolt faultja, valamint 2 eladott és 1 szerzett labdája. A harmadik negyedben szinte egymaga tartotta versenyben a KKK-t az első 5 percben - 11 pontot szerzett ekkor úgy, hogy Jazvintól jött még kettő, Benkétől pedig egy kosár ebben az időszakban a somogyiak részéről -, a negyedik negyedben pedig 73-56 után szerzett 9 pontot és kiosztott egy gólpasszt a triplát dobó Hendleinnek, így lett 73-70 az állás 5 perccel a vége előtt. Kipontozódott, de így is 28 VAL-t ért el 35 perc alatt - arról nem tehetett, hogy Jazvint leszámítva senki nem ért el rajta kívül kétszámjegyű VAL-t Kmézics Zoranéknál.

Az Alba egy 32 pontos győzelmet aratott a Nyíregyháza ellen, ami alapvetően Chery produkcióját sem erősítené - ahogy a Jászberény elleni vereség Ubilláét -, de azért Sitku Ernőék vezettek 13 ponttal az első negyed után, onnan kellett fordítania Dzunics Braniszlavéknak, ebben pedig fontos szerepe volt az amerikai hátvédnek. Chery összesen 20 pontot dobott (2/3 dupla, 4/7 tripla, 6/6 büntető), amiből 14 egységet a második negyed kezdetétől a 27. percig bezárólag szerzett, ekkor lett az eredmény -13-ról +11 az Alba szempontjából. Volt még 6 kiharcolt faultja, 5 pattanója, 2-2 gólpassza és eladott labdája, valamint 1 szerzett labdája, ezzel 29 perc alatt 28 VAL-t hordott össze.

(A legnagyobb kimaradó Anthony Tucker volt, aki szintén 28 VAL-t hozott, de abból 12-t az utolsó másfél percben 4 kiharcolt fault és 8 bedobott büntető formájában. Ezeket is be kellett dobálni, ezt a Szedeák az előző forduló óta jól tudja, és +4-nél azért még nem volt zsebben a meccs számukra, de ezt a teljesítményt nem értékeltük annyira, mint Ubilláék teljes meccses produkcióját. A rangadókon Petty kulcsszerepet játszott abban, hogy az első negyed végén meglépett a Körmend Szolnokon, de összességében azért volt 6 eladott labdája és rengeteg elhibázott dobása, Dunn is "csak" 20 VAL-ig jutott a ZTE ellen, ő is a végén nyomta ezt meg kicsit, Kinney pedig 22 pontot és 20 VAL-t termelt, ami főleg +5-ös +/- mutatója mellett mutat jól, de elmaradt ő is a két beválasztottól.)


Dobóhátvéd
Mike Caffey - JP-TOP COP Jászberény (4)

Ezúttal nem volt kérdés, hogy kettes posztra a Jászberény amerikaija kerül, aki ugyan termetre nem egy echte kettes, de a pontszerzéssel törődik leginkább, nem a társak kiszolgálásával. Caffey 27 pontot vállalt a Kaposvár legyőzéséből (9/14 dupla, 2/5 tripla, 3/4 büntető), emellett volt 7 lepattanója, 5 kiharcolt faultja és 1 szerzett labdája is - 0 gólpassz és 0 eladott labda mellett. 30 perc alatt 30 VAL-lal végzett, ami megosztott forduló MVP címet ért számára ezúttal.

(Kettes poszton Darrin Govens 20 pontot és 22 VAL-t hozott a Paks elleni derbin, ő volt a legközelebb Caffey-hez.)


Kiscsatár
Andrija Csirics - Naturtex-SZTE-Szedeák (3)

Csirics kifejezetten jó formába lendült így az alapszakasz végére. A szerb játékos ezúttal volt csapatát, a Falcót szórta meg 28 ponttal, közte 6 triplával (3/9 dupla, 6/10 tripla, 4/4 büntető), és leszedett 6 lepattanót, kiharcolt 3 faultot, kiosztott 2 gólpasszt, 1 eladott labdájára pedig 1 szerzett labda jutott. 39 perc alatt 25 VAL-t hozott, amivel elmaradt ugyan számszerűleg Caffey-től, de ez kettővel több beütött faultjának is köszönhető (ő 3-at jegyzett, Caffey 1-et). Mivel a Szedeák az utóbbi két körben a Szolnokot a Tiszaligetben megszorongató, az Albát pedig hazai pályán legyőző Falcót verte meg idegenben, így ő lett a másik megosztott MVP - saját csapatán belül is volt magasabb VAL-t hozó játékos (Tucker), de Csiricsnek szerintünk jóval nagyobb szerepe volt a Szombathelyen aratott sikerben.

(A Szolnoknál Vojvoda Dávid 23 VAL-t hozott ugyan, de egy borzasztóan sima meccsen kapott ki az Olaj saját otthonában, Marcus Relphorde 24 VAL-ját egy kicsit árnyalja, hogy a forduló megosztott MVP-jét, Csiricset ő fogta legtöbbször, Tristan Spurlock és Ryan Pearson - ki melyiket ítéli meg hármasnak - pedig 22 és 23 VAL-lal elmaradtak most Csiricstől, Pearson ráadásul +3-mal zárt egy 32 ponttal megnyert meccset.)


Erőcsatár
Edin Bavcic - Sopron KC (3)

A héten olyan borzasztóan kiemelkedő teljesítmények nem jöttek a magasemberektől, így VAL alapján választottunk leginkább. A Sopron ugyan a vezérét nélkülöző MAFC-ot győzte le, ami kicsit árnyalja sikerük mértékét, de azzal nem lehet vitatkozni, hogy simán verték a Smith nélkül felálló fővárosi együttest. Bavcic mindössze 27 perc alatt is eljutott 15 pontig, igaz, nem a legjobb hatékonysággal (3/4 dupla, 2/6 tripla, 3/7 büntető), emellett volt még 7-7 kiharcolt faultja és pattanója, 3-3 blokkja és gólpassza, 2 szerzett, valamint 1 eladott labdája - ez 25 VAL-t ért számára.

(Rasztko Dramicsanyin 22 VAL-t teljesített a Kaposvár ellen, ez nagyjából megegyezett egyébként Bavcic (és Taylor) produktumával, Mohácsi Máté ASE ellen dobott 20 pontját is meg lehet említeni, Spurlockot és Pearsont szintén, ahogy a hármas posztnál is. Sztrahinja Milosevics 25 VAL-jából 9-et a Körmend elleni mérkőzés végjátéjában, -23 után szerzett, azt most nem ítéltük meg olyan teljesítménynek, aminek helye lenne a kör válogatottjában.)


Center
Travis Taylor - Sopron KC (1)

A Sopron másik magasembere lett a másik bekerülő, miután pont ugyanannyi VAL-t ért el, mint bosnyák csapattársa. Taylor 13 ponttal (6/7 dupla, 1/2 büntető) és 10 pattanóval a forduló négy dupla-duplája közül szállította az egyiket - a másik három a körmendi Parrish Petty, a kaposvári Ermin Jazvin és a nyíregyházi Zoran Krsztanovics nevéhez fűződik. Az amerikai játékosnak volt még 2-2 gólpassza és szerzett labdája, valamint 1-1 blokkja, kiharcolt faultja és eladott labdája, így jutott el 24 perc alatt a 25-ös VAL-értékig.

(A már említett Jazvin (16 pont, 13 pattanó, 22 VAL) mellett Horti Bálintot lehet még leginkább kiemelni, aki 21 VAL-lal kulcsszerepet játszott a Pécs nagyon fontos, Kecskemét elleni győzelmében. Krsztanovics ugyan 21 pontot, 10 pattanót és 21 VAL-t szállított, de egy 32 ponttal elbukott mérkőzésen.)


Legjobb Hatodik Ember
Luka Markovics - TLI-Alba Fehérvár (1)

Markovics a 32 ponttal diadalmaskodó Alba talán legjobb játékosa volt a fordulóban. A korábban Szolnokon és Pakson is megforduló kiscsatár 16 pontját szinte hibátlanul szállította (7/8 dupla, 2/2 büntető), volt 6 pattanója, 3 gólpassza és 3 kiharcolt faultja, így mindössze 16 perc alatt is 26 VAL-t ért el. A második negyedben leginkább ő állt csapata élére - ebben a periódusban 6 pontot, 3 gólpasszt és 3 pattanót jegyzett 5 perc alatt, gyakorlatilag az Alba minden jó megmozdulásában szerepe volt a fordítás időszakában.

(Markovics mellett a 20 VAL-t hozó, újfent nagyon hasznosan játszó Travis Cohn volt a legjobb játékos a fordulóban a padról, de a 11 pontig és 14 VAL-ig jutó Ferencz Csaba is a jobb cserék közé tartozott, ahogy a szintén 14 VAL-t hozó, fordulók óta jobbik arcát mutató Pongó Máté is.)

 

Foto, Slide - Gémes Sándor, Szegedma.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus