A forduló válogatottja - Alapszakasz - 26. forduló

Tegnap lejátszották a magyar férfi NBI/A-csoport alapszakaszának utolsó, 26. körét - lássuk a játéknap legjobbjait, a forduló válogatottját.

(Zárójelben található, hogy hanyadik alkalommal szerepel a forduló válogatottjában)
A 26. forduló mérkőzéseiről ezen a linken olvashattok!

A korábbi forduló válogatottak: 1. forduló2. forduló3. forduló4. forduló5. forduló6. forduló7. forduló8. forduló9. forduló10. forduló11. forduló12. forduló13. forduló15. forduló16. forduló17. forduló19. forduló14. forduló18. forduló20. forduló21. forduló22. forduló23. forduló24. forduló, 25. forduló

 

Irányító
Kenny Chery - TLI-Alba Fehérvár (3)

Az Alba amerikai hátvédje zsinórban másodjára került be a forduló legjobbjai közé, elég jó formában várja tehát a középszakaszt. A Szegeden diadalmaskodó fehérváriak legjobbja volt Chery a hétvégén 30 pontjával, amelyet parádés százalékkal hozott, főleg kintről (6/10 dupla, 6/7 tripla). Volt még 5-5 pattanója és gólpassza, 3 kiharcolt faultja, valamint 1-1 szerzett és eladott labdája, így 33 perc alatt 35 VAL-t hozott. Az Alba leginkább a harmadik negyedben nyerte meg a találkozót, hiszen ekkor vertek 14 pontot ellenfelükre - a többi három negyedből egyet sem tudtak megnyerni, de ez így elég volt összességében a győzelemhez -, Dzunicsék 30 dobott pontjából pedig Chery ekkor 13-at vállalt magára (közte három triplával), plusz volt még 2 gólpassza is, így nem lehetett kérdés a helye.

(A soproni Hernst Laroche 32 VAL-lal volt hozzá egyedül igazán közel, de a Sopron tükörsimán kapott ki Kaposváron, így nem igazán jöhetett szóba a kanadai.)


Dobóhátvéd
Darrin Govens - Zalakerámia ZTE KK (5)

A zalaegerszegiek univerzális hátvédje kiválóan játszott a Nyíregyháza ellen, leginkább neki köszönhető, hogy a szorosnak induló mérkőzés a végére sima lett. Govens Cheryhez hasonlóan szintén pontosan 30 pontot vállalt, ugyancsak kitűnő hatásfokkal (7/8 dupla, 4/7 tripla, 4/4 büntető), plusz volt még 8 gólpassza, 5 kiharcolt faultja, 4 pattanója, és 3 eladott labdájára jutott 1-1 szerzett labda és blokk is. 36 perc alatt 42 VAL-t ért el, ami a forduló legjobbja volt, de mivel volt egy hozzá nagyon hasonló produkció is a héten, egy sokkal erősebb ellenfél ellen, így ezúttal megosztott forduló MVP címet ért számára ez a teljesítmény.

(30 VAL fölött hozott a körmendi Wesley Channels is, és óriási szerepe volt abban, hogy csapata végig vezetett a Falco elleni vasi rangadón, az első félidőben hatalmasat játszott, de 31 VAL-ja ezúttal kevés volt Govensszel szemben, a többiek pedig ezt a 30-as határt nem érték el.)


Kiscsatár
Marko Popadics - PVSK-PANNONPOWER (3)

Helyet kellett szorítani mindenképpen a pécsiek swingmanjének, aki a Jászberényben diadalmaskodó PVSK legjobbja volt ebben a körben - a PO-remények életben tartása szempontjából fontos sikert aratott Csirke Ferenc legénysége. Popadics még Govenséket is felülmúlta pontszerzésben, 32 egységig jutott (3/6 dupla, 6/9 tripla, 8/8 büntető), és emellett volt még 2-2 pattanója és gólpassza, valamint 8 kiharcolt faultja, ami 39 perc alatt 34 VAL-t eredményezett számára. A végig szoros találkozó utolsó felvonásában egyébként 3 triplát dobott az első 5 perc alatt, ekkor az ő kosaraival tartotta a lépést a Pécs, összesen pedig 13 pontig jutott a záró 10 percben.
 

Erőcsatár
Hendlein Roland - Kaposvári KK (4)

Hendlein a Kmézics Zorán vezetőedző, Marko Spica és Baki Gergely nélkül felálló, de nélkülük is elképesztő támadójátékot bemutató Kaposvár legjobbja volt az alapszakasz utolsó körében. A Somogy megyei alakulat erőcsatára 22 pontot szórt (9/14 dupla, 1/1 tripla, 1/1 büntető), emellett leszedett 17 pattanót, amiből 8-at a támadópalánk alatt - a tőle szinte már megszokott brutális dupla-duplát tehát szállította most is. Volt 3 gólpassza, 2-2 szerzett labdája, kiharcolt faultja és blokkja is, így 36 perc alatt 40 VAL-ig jutott. Mivel Govenstől csak a faultok száma (nála 3, Govensnél 0) miatt maradt el, a Sopron magabiztos legyőzése pedig azért jóval komolyabb fegyvertény, mint ugyanezt a Nyíregyháza ellen megtenni, így ő lett a forduló másik megosztott MVP-je.
 

Center
Garrick Sherman - JP-TOP COP Jászberény (2)

Ahogy Popadics és Hendlein esetében, úgy Shermannél sem nagyon volt kérdés, hogy ő lesz a válogatottban a posztján, nem nagyon tudták megközelíteni a jászberényi center teljesítményét a héten. Sherman dobta a héten a legtöbb pontot az egész mezőnyből, számszerint 34-et (16/26 kettes, 2/3 büntető), és emellett volt még 17 pattanója (5 támadó). Volt ugyan 3 eladott labdája, de 3 kiharcolt faultja és 1 gólpassza is, így 35 perc alatt 37 VAL-t produkált végül. A Pécs elleni mérkőzés negyedik negyedének első 6 percében 9 pontot szórt, nagyban neki volt köszönhető, hogy ekkor még az ő csapata állt jobban (77-75), ám az utolsó percekben ő sem tudta megakadályozni a mecsekaljai együttes győzelmét.


Legjobb Hatodik Ember
Ermin Jazvin - Kaposvári KK (2)
Cole Dickerson - Egis Körmend (1)

Ketten magasan kiemelkedtek ezúttal a cserék közül - Jazvin helyett Grebenár kezdett Spica eltiltása ellenére is, Dickerson pedig sérülése, illetve felépülése óta csereként száll be Tóth Norbert mögött. Jazvin 22 pontot szórt a Sopron elleni diadal során (11/13 dupla), volt még 4 pattanója, 3 szerzett labdája, 2 gólpassza, illetve 1-1 eladott labdája és kiharcolt faultja, így 27 perc alatt 26 VAL-t szedett össze. Dickerson a Falco elleni sikerből vette ki a részét 18 ponttal (6/10 dupla, 2/4 tripla), 7 pattanóval, 4 szerzett labdával, 2 gólpasszal és 1 kiharcolt faulttal, így 29 perc alatt 25 VAL-ig jutott - ezt a két teljesítményt értékeltük gyakorlatilag ugyanolyanra, a többi csere nem tudta átlépni a 20-as határt, hiába voltak többen is hasznosak.

 

Foto, Slide - kosarsport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus