A forduló válogatottja - Alapszakasz - 8. forduló

A hétvégén lejátszották a magyar férfi NBI/A alapszakaszának 8. körét - lássuk a játéknap legjobbjait, a forduló válogatottját!

(Zárójelben található, hogy hanyadik alkalommal szerepel a forduló válogatottjában)
A 8. forduló mérkőzéseiről ezen a linken olvashattok!

A korábbi körök válogatottjai: 1. forduló, 2. forduló, 3. forduló, 4. forduló, 5. forduló, 6. forduló, 7. forduló

 

Irányító
Kenny Chery - TLI-Alba Fehérvár (1)

A játéknap egyik rangadójának hőse volt a fehérváriak irányítója, aki először kapott helyet a forduló válogatottjában. 28 perc alatt szerzett 20 pontját hatékonyan dobálta össze (4/7 dupla, 2/6 tripla, 6/6 büntető), és bár játékmesterként csak 3 gólpasszt osztott ki, emellett mindössze 1 eladott, valamint 4 megszerzett labda állt. Volt még 6 lepattanója és 7 kiharcolt faultja is, így végül 28 VAL-lal zárt. Volt ugyan ennél (sokkal) jobb produkció számszakilag a forduló során, ám mivel ő volt a találkozó legeredményesebb játékosa, ráadásul az utolsó pillanatban, a dudaszóra dobta a győztes kosarat egy erős ellenfél otthonában, egy igazi rangadón, így nálunk ezúttal megosztott MVP lett a héten.

Azt is hozzá kell tenni, hogy irányító poszton voltak nagyon jó teljesítmények a fordulóban, hiszen Chris Dunn az ASE-nél dupla-duplázott például (14 pont, 11 gólpassz), eredményesen tért vissza a Szedeákba Branko Jereminov is (20 VAL) Cameron Rundlesnek kulcsszerepe volt a Falco utolsó 10 percben bemutatott fordításában, James Kinney pedig az utolsó negyedben megnyerte a meccset a ZTE-nek a Körmend ellen, szintén hátrányból - az ő bepaszírozása kettes posztra szerintem akár bele is férhet, felfogás kérdése.
 

Dobóhátvéd
Horváth Ákos - JP-TOP COP Jászberény (2), Kevin Tiggs - Sopron KC (3)

Ezúttal rendhagyó módon ketten kerültek be a forduló válogatottjába kettes posztra, mert igazságtalan lenne közülük csak az egyiket megnevezni, nem is nagyon lehet közöttük dönteni szerintem. Horváth Ákos 20 pontjával Dramicsanyin mellett csapata legjobbja volt, a Jászberény jól tartotta magát a Paks ellen ezúttal idegenben is. Tiggs a Sopron legeredményesebbje volt az Alba ellen 18 ponttal, de csapata szintén kikapott, az utolsó pillanatban. Tiggs hatékonyabban dobott (18 pont, 6/8 dupla, 0/1 tripla, 6/7 büntető), mint Horváth (20 pont, 5/8 dupla, 3/7 tripla, 1/1 büntető), utóbbi viszont valamivel sokoldalúbb volt (8 gólpassz, 6 pattanó, 1 szerzett, 3 eladott labda), mint soproni kollégája (7 pattanó, 5 gólpassz, 1 szerzett, 4 eladott labda, 5 kiharcolt fault). Tiggsről Myles (18 pont), Horváthról pedig Robinson (15 pont) dobta meg magát eléggé, szóval szinte teljesen ugyanazt a szintet hozták 24-24 VAL-ért.
 

Kiscsatár
Sztrahinja Milosevics - Szolnoki Olaj KK (1)

Ez is egy érdekes poszt volt a héten, nem nagyon akadt kiemelkedő teljesítmény, Milosevics és csapattársa, Boriszov pedig rendszeresen játszanak itt és négyes poszton is, ezúttal Milosevics volt valamivel jobb közülük. A szolnoki játékos nagy szerepet vállalt a hétközi, Szaratov elleni sikerben is, most egy jóval egyoldalúbb találkozón volt csapata legjobbja sokoldalú játékával. 15 pontot szerzett kiváló hatékonysággal (4/5 dupla, 2/4 tripla, 1/2 büntető), emellett leszedett 10 lepattanót és kiosztott 5 gólpasszt - volt még 2 kiharcolt faultja és 1 eladott labdája mindössze 20 játékperc alatt, így zárt 25 VAL-lal.

Mint említettük, rá a legveszélyesebb csapattársa, Boriszov (23 VAL) volt a héten.
 

Erőcsatár
Tomiszlav Ivosev - KTE-Duna Aszfalt (1)

Borzasztóan hasznos és sokoldalú produkcióval rukkolt elő a hétvégén Ivosev, leginkább neki (és Karahodzicsnak) volt köszönhető, hogy az eleinte hullámzó Nyíregyháza elleni találkozót a második félidőben a maga javára fordította a Kecskemét. A harmadik felvonásban 8 pontot szerzett, majd a negyedik játékrész legelején még zsákolt is egyet, itt lépett meg csapata. Végül 38 perc alatt 21 ponttal (6/11 dupla, 2/3 tripla, 3/6 büntető), 14 pattanóval, 6 gólpasszal, 3 szerzett labdával, 7 kiharcolt faulttal és mindössze 2 eladott labdával zárt - mindenből hozzátett csapata eredményességéhez, gyakorlatilag nem volt olyan szegmens, amiben ne nyújtott volna kiemelkedőt, leszámítva a büntetőket. Statisztikailag ő volt a legjobb héten, és bár közel sem aratott akkora győzelmet a KTE, mint az Alba, legalább akkora szerepet vállalt csapata sikerében, mint Chery, így ő a másik megosztott MVP a fordulóban.

A héten is volt nagyon sok jó teljesítmény az erőcsatároknál, hiszen Hendlein Roland megint kitett magáért (15 pont, 13 pattanó, 28 VAL), a MAFC-nál Sihota ugyanilyen VAL-értéket hozott (igaz, neki elég sok poszton meg kellett állnia a helyét ezúttal), de ki lehet emelni Mohácsit is, aki a ZTE-ben 6 triplát dobott, nem kis szerepe volt ezzel a Körmend legyőzésében. 
 

Center
Eilingsfeld János - Atomerőmű SE (2)

Itt a héten "csalnunk" kellett, egyrészt mert Edin Bavcicot leszámítva nem volt olyan rettenetesen nagy centerteljesítmény a fordulóban, másrészt mert Eilingsfeld Ivosev mellett messze kiemelkedett a magasemberek között - ezzel pedig úgy is bekerült, hogy egy percet nem játszott ötös poszton a Jászberény elleni meccsen. Nincs más szó rá: hibátlant produkált "Jones", hiszen dobást alig hibázott (22 pont, 8/9 dupla, 2/3 tripla), leszedett 10 pattanót és kiosztott 2 gólpasszt, de beütött faultja, se eladott labdája sem volt emellett. Ilyen számokkal nem meglepő, hogy 37 perc alatt 32 VAL-ig jutott.

Egyedül Bavcic volt az, aki ezt megközelített (17 pont, 14 pattanó, 8 kiharcolt fault, 25 VAL), Karahodzics volt még jó (19 pont, 22 VAL), de ez a forduló most finoman szólva sem az ötös poszton játszókról szólt.


Legjobb hatodik ember
Révész Ádám - Naturtex-SZTE-Szedeák (1)

Volt több egészen jó produkció a padról a héten, például a soproni Takács Norberté (15/12 pont, 19 VAL), a már említett Karahodzicsé vagy csapattársáé, Pongó Mátéé (15 VAL), de messze a legnagyobb meglepetést Révész Ádám okozta, már csak azzal is, hogy 15 dobáskísérlete volt. A Szedeák cserehátvédje 23 pontig jutott (11/15 mezőny, 1/1 büntető), amivel csapata legeredményesebbje volt Andrija Csiriccsel egyetemben, volt még 6 pattanója és 2 kiharcolt faultja, így 24 perc alatt 22 VAL-ig jutott, ezzel lett most ő a legjobb cserejátékos a héten.


Foto, Slide - kosarsport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus