A forduló válogatottja - alapszakasz - 8. forduló

Péntektől vasárnapig lejátszották a magyar férfi A-csoport alapszakaszának nyolcadik körét - a forduló válogatottját olvashatjátok a szombathelyi és zalaegerszegi MVP-kkel.

A korábbi forduló válogatottak:

Alapszakasz: 1. forduló2. forduló3. forduló4. forduló5. forduló, 6. forduló


Irányító
Angelo Warner - Sopron KC (2)

A Sopron nagy hátrányt ledolgozva mentette hosszabbításra a JKSE elleni találkozót, és bár végül kikapott, ez legkevésbé Warneren múlott. Az amerikai irányító 24 ponttal (8/12 dupla, 0/2 tripla, 8/10 büntető), 7 pattanóval, 2 gólpasszal, 1 szerzett és 2 eladott labdával, valamint 1 beütött és 11 kiharcolt faulttal zárta az összecsapást, így 42 és fél perc 34 VAL-t szorgoskodott össze. Ugyanannyi VAL-lal végzett, mint a két MVP, de mivel kikapott csapata, így ő nem lehetett a legértékesebb játékos.


Dobóhátvéd
Vojvoda Dávid - Szolnoki Olaj KK (2)

A magyar válogatott vezére az Alba elleni tegnap esti rangadó legjobbja volt Milosevics mellett, és a szolnokiak egyik nyerőembere. Vojvoda 21 ponttal (2/6 dupla, 5/9 tripla, 2/2 büntető), 9 pattanóval, 3 gólpasszal, 2 szerzett és 3 eladott labdával, illetve 1 beütött és 4 kiharcolt személyi hibával járult hozzá csapata sikeréhez, ami 33 perc alatt 26 VAL-t jelentett.


Kiscsatár
Orlando Coleman - JP Auto-JKSE (1)

A Berény leadta nagy előnyét a Sopron ellen, de Coleman vezetésével végül ellenfele fölé tudott kerekedni, még ha hosszabbítás is kellett hozzá. A kiscsatár 28 pontot (9/16 dupla, 3/15 tripla, 1/1 büntető), 9 pattanót, 1-1 gólpasszt, blokkot és szerzett labdát, valamint 1 beütött és 2 kiharcolt faultot, összességében nézve 31 VAL-t tett a közösbe valamivel több mint 41 perc alatt.


Erőcsatár
Nikola Jevtovics - Atomerőmű SE (2)

A Paks egy hullámzó találkozón végül egyetlen ponttal maradt alul a ZTE-vel szemben, pedig Jevtovics mindent megtett azért, hogy ez ne így történjen. A szerb magasember 31 és fél percet töltött a pályán, ami alatt 21 pont (9/12 dupla, 3/3 büntető), 14 pattanó, 3 gólpassz, 2 szerzett labda, illetve 3 beütött és 3 kiharcolt személyi hiba került a neve mellé. Ez azt jelentette, hogy 37 VAL-lal zárta az összecsapást, ami a forduló legjobb egyéni teljesítménye volt, mivel azonban az ASE kikapott, és voltak hasonlóan jó produkciók ebben a körben, így nem tudtuk megválasztani a legértékesebb embernek.


Center
Juvonte Reddic - Falco-Vulcano Energia KC Szombathely (1)
Andriy Agafonov - Zalakerámia ZTE KK (2)

A Falco centere a Pécs elleni, meglepően nagyarányú sikerből vette ki a részét 22 ponttal (10/12 dupla, 2/4 büntető), 9 pattanóval, 3 blokkal, 2 gólpasszal, valamint 1 beütött és 3 kiharcolt faulttal, így kevesebb mint 29 perc alatt is 34 VAL-t hozott. A ZTE ukrán középjátékosa 25 ponttal (10/15 dupla, 0/1 tripla, 5/6 büntető), 8 pattanóval, 5 gólpasszal, 3-3 blokkal és eladott labdával, illetve 2 beütött és 6 kiharcolt személyi hibával zárta az ASE elleni, egyetlen ponttal megnyert derbit, ami 35 és fél perc alatt ugyanúgy 34 VAL-t jelentett. Reddic nehezebb ellenféllel szemben, egy pontszegényebb találkozón, Agafonov pedig egy szorosabb összecsapáson brillírozott - mivel Jevtovics (és Warner) nem nyert csapatával, ők ketten pedig igen, így ők lettek a forduló megosztott MVP-i.

Itt hozzá kell tenni, hogy a TF-nél Bergstedt 36 VAL-lal zárt, viszont a fővárosiak megint simán kikaptak, nem volt esélyük egy pillanatig sem a győzelemre, így ezt nem tudtuk annyira értékelni, mint Reddic és Agafonov győztes mérkőzéseken hozott, mindössze 2 VAL-lal gyengébb pordukcióit.


Legjobb hatodik ember
Desonta Bradford - Egis Körmend (1)

A Körmend a Szedeák legyőzésével folytatta jó sorozatát, Bradford pedig 18 ponttal (4/6 dupla, 2/3 tripla, 4/6 büntető), 5 pattanóval, 3 gólpasszal, 2 szerzett labdával, 1 blokkal, valamint 2 beütött és 5 kiharcolt személyi hibával járult hozzá a győzelemhez - ez 31 perc alatt 27 VAL-nak felelt meg. Alapvetően Jevtovics volt a legjobb csere, és többen is kifejezetten jó produkciót nyújtottak a padról, de Bradford lett a legjobb a szerb mögött, ezért került be ő.

Fotó, Slide - hunbasket.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus