A forduló válogatottja - Alapszakasz, 10. forduló

A hétvégén játszották a magyar férfi A-csoport alapszakaszának 10. körét - a forduló válogatottját olvashatjátok.

A korábbi forduló válogatottak: 1. forduló5. forduló7. forduló8. forduló6. forduló9. forduló, 4. forduló


Irányító
Lester Medford - Falco KC Szombathely (1)

Az amerikai irányító megint kiváló produkciót nyújtott támadásban, ráadásul hiába volt meg gyorsan a Falco 15-20 pont körüli előnye, ebből Medford jelentős részt vállalt az első félidőben - nem a végén szórta meg magát, mikor már mindegy volt. 25 pontig jutott kiváló kinti dobószázalékkal (2/4 dupla, 5/7 tripla, 6/8 büntető), volt 4 pattanója, 3 gólpassza, 1 szerzett labdája, 2 beütött és 5 kiharcolt faultja is. Szinte hibátlan produktuma 26 és fél perc alatt 30 VAL-t hozott számára, amivel a legjobb lett egyes lett a héten - egy szintre hozni vele is csak Jay Threattot, és talán Parrish Pettyt és Emmanuel Ubillát lehetett leginkább, de ők is elmaradtak tőle.


Dobóhátvéd
Darrin Govens - Falco KC Szombathely (3)

Govens egészen parádés szezont fut eddig Szrecsko Szekulovics irányítása alatt, már harmadjára került be a válogatottba (Ubillával együtt kiemelkednek ebben és egyébként statisztikákban is). Medfordhoz hasonlóan 25 pontot szórt, csak még jobb hatékonysággal (3/4 dupla, 5/6 dupla, 4/4 büntető), dupla-duplázott a 10 pattanójával, és erősen kacérkodott a tripla-duplával is, hiszen 9 gólpasszt is kiosztott. 2 szerzett labdájára mindössze 1 eladott labda, 3 kiharcolt faultjára pedig csak 1 beütött személyi hiba jutott, így valamivel több mint 35 perc alatt 45 VAL-t hozott. Bár a Falco a második félidőre már lerendezte a lényegi kérdéseket a Kaposvár ellen, ez a 45 VAL annyira kiemelkedett a mezőnyből, hogy egyértelműen ő lett a forduló MVP-je.


Kiscsatár
Ferencz Csaba - Egis Körmend (2)
Winston Shepard - Alba Fehérvár (1)

Ketten is bekerültek most hármas poszton. Egyrészt a Körmendből az a Ferencz Csaba, aki majdnem dupla-duplát ért el 16 pontjával (2/2 dupla, 4/5 tripla) és 9 pattanójával, emellett 3 szerzett labda, 1-1 gólpassz és kiharcolt fault került a neve mellé, és mindössze 1-1 eladott labda és beütött fault, így 25 és fél perc alatt 27 VAL-ig jutott, ami a legjobb volt a héten ezen a poszton, ráadásul nemcsak akkor ment Ferencznek a játék, amikor már eldőlt az ASE elleni meccs. Mellette azonban ki kell emelni az Alba Fehérvár heti nyerőemberét, Shepardot is, aki ezúttal egyértelműen jobbik arcát mutatta. 17 pontot (8/10 dupla, 0/1 tripla, 1/3 büntető), 9 pattanót, 5 gólpasszt és 4 kiharcolt faultot írhattak fel mellé a statisztikusok, emellett volt 2 eladott labdája és 3 beütött személyi hibája, ami kevesebb mint 34 perc alatt 25 VAL-t ért. Ez ugyan gyengébb volt Ferencz VAL-pontjánál, de az Alba sokkal nehezebb meccset nyert meg idegenben, ezt is értékelve vettük fel Shepardot mellé - Troy Barnies a Szolnoknál eljutott ugyan szintén 25 VAL-ig, de ennek több mint a felét +40-nél, az utolsó negyedben hozta.


Erőcsatár
Robbie Sihota - MAFC (1)

A kanadai-indiai erőcsatár volt a MAFC egyik legjobbja és húzóembere a ZTE legyőzésének alkalmával - a dobás nem ment neki, de büntetőket elég komoly mennyiségben harcolt ki, így összejött neki 21 pont (2/5 dupla, 2/6 tripla, 11/14 büntető). Nem mellesleg az ő büntetőivel lett hosszabbítás a meccs, majd a ráadásban is beszórt 5 egypontost. Volt még 9 pattanója, 8 kiharcolt faultja, 2 gólpassza és 1 szerzett labdája - 2-2 eladott labda és beütött fault került még a neve mellé, így 41 perc alatt 27 VAL-t szerzett, amely ebben a fordulóban elég messze kiemelkedett a négyes poszton játszók közül.


Center
Ismet Sejfic - PVSK-PANNONPOWER (1)

A bosnyák center idén már többször is kiválóan játszott Csirke Ferenc együttesében, de most először tudott nálunk a forduló válogatottjába is bekerülni, méghozzá egy dupla-duplával: 22 pontot (11/15 dupla) és 10 pattanót szerzett a Jászberény idegenbeli legyőzése alkalmával. Volt még ezenkívül 2-2 gólpassza, eladott labdája, beütött és kiharcolt faultja, valamint 1 szerzett labdája, így 32 perc alatt 29 VAL-ig jutott. Ugyanennyit ért el a Vasas Budapest centere, AJ Pacher is, de a pasarétiek pillanatok alatt kikaptak a Szolnoktól, -30, -40 környékén hozta a statisztikáját Pacher, míg Sejfic egy szoros találkozón volt nyerőember, ezt most egyértelműen többre értékeltük.


Legjobb hatodik ember
Polyák László - MAFC (1)

A Romániából hazaigazoló játékos volt a MAFC sikerének egyik kulcsa a ZTE elleni hosszabbításos mérkőzésen, hiszen 21 pontot (6/9 dupla, 1/2 tripla, 6/6 büntető) hintett a kispadról, ráadásul a ráadásban az ő kosaraival lépett meg ellenfelétől csapata, majd a végén nem hibázott büntetőt, az pedig nagyon fontos volt, hogy a fővárosiak megtartsák előnyüket. Végig kiegyensúlyozott és sokoldalú produkciót nyújtott: volt még 5 pattanója, 4 gólpassza és 6 kiharcolt faultja, így 3-3 beütött faultja és eladott labdája ellenére is 26 VAL-lal zárt kevesebb mint fél óra alatt, ezzel lett a legjobb csere.

(Itt egyébként ki lehet emelni Andrija Bojicsot a JKSE-től, de ő vesztes csapatban hozta 20 VAL-ját, a fehérvári duó, James Farr és Luka Markovics pedig egyénileg voltak valamivel gyengébbek, borzasztóan hasznos teljesítményük ellenére is 20 VAL alatt maradtak, ezért került be most Polyák, hiába nyert fontos idegenbeli összecsapást az Alba.)


Foto, Slide - vaol.hu, Unger Tamás

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus