A forduló válogatottja - Alapszakasz, 11. forduló

Az előző héten lejátszották a magyar férfi A-csoport alapszakaszának 11. körét - a forduló válogatottját olvashatjátok.

A korábbi forduló válogatottak: 1. forduló5. forduló7. forduló8. forduló6. forduló9. forduló4. forduló, 10. forduló


Irányító
Emmanuel Ubilla - Zalakerámia ZTE KK (4)
Lester Medford - Falco KC Szombathely (2)

Két irányító is bekerült a forduló csapatába ezúttal, egyikük sem ismeretlen itt. Ubilla negyedik alkalommal kap helyet, most a Sopron elleni győzelemben játszott szerepéért - 36 perc alatt 15 pontig (3/5 dupla, 2/5 tripla, 3/4 büntető), 8 pattanóig, 7 gólpasszig, 1-1 eladott labdáig és blokkig, valamint 2 beütött és 4 kiharcolt faultig jutott. Medford az előző kör után megint szerepel a forduló csapatában - a MAFC ellen 37 perc alatt 15 pontos (3/4 dupla, 3/7 tripla), 12 gólpasszos dupla-duplát ért el 3 pattanóval, 2-2 szerzett és eladott labdával, valamint 1 beütött és 2 kiharcolt faulttal. Mindkét játékos 26 VAL-t hozott, ezért kaptak helyet most mindketten - Ubilla nehezebb ellenfél ellen hozta ezt össze, de Medfordnak kulcsszerepe volt abban, hogy a fővárosiak elleni siker olyan magabiztos volt, amilyen.


Dobóhátvéd
Halász Ákos - PVSK-PANNONPOWER (1)
Justin Edwards - Alba Fehérvár (2)

A Pécs hátvédje többször játszott egy másik kisember mellett is, ezért raktuk be kettes posztra, na meg amiatt, mert kulcsszerepe volt Csirke Ferenc csapatának paksi győzelmében. Halász a padról beszállva 24 pontot szórt (5/5 dupla, 3/7 tripla, 5/7 büntető), volt 4 gólpassza, 3 pattanója, 1 szerzett, illetve 2 eladott labdája, és 4 beütött faultja mellett 6 kiharcolt személyi hibát is feljegyezhettek mellé a statisztikusok. Azt sem szabad elfelejteni, hogy a pécsiek 20 ponttal is vezettek az ASE ellen, a negyedik negyed végjátékában azonban visszajött 2 pontra a Paks. 71-73 után kihagyott ugyan egy hármast Halász, de visszaszerzte a labdát, dobott egy triplát, adott egy gólpasszt a szintén kintről eredményes Budimirnek, majd értékesített két büntetőt, így gyakorlatilag ő zárta le a mérkőzést a PVSK javára. Kevesebb mint 26 perc szerzett 26 VAL-t. Ugyanennyit hozott 32 perc alatt Justin Edwards is, aki a Körmend elleni mérkőzésen 21 pontig (4/5 dupla, 3/5 tripla, 4/5 büntető), 4 gólpasszig, 3 pattanóig, 1 szerzett és 2 eladott labdáig, valamint 2 beütött és 5 kiharcolt faultig jutott - legkevésbé rajta múlt, hogy az Alba elvesztette a forduló rangadóját.


Kiscsatár
Marko Djeraszimovics - KTE-Duna Aszfalt (2)

Djeraszimovics Djukanovics mellett kicsit talán szürkébb volt az utóbbi időben, most azonban szépen csendben, nagyon kevés hibával hozta magát. A Jászberény elleni tegnap déli meccsen 23 pontot dobott (10/13 dupla, 0/2 tripla, 3/4 büntető), 6 pattanó, 2 szerzett labda, 1-1 gólpassz és eladott labda, valamint 2 beütött és 3 kiharcolt személyi hiba került a neve mellé. 34 és fél percet volt a parketten, és az ebben a fordulóban slágernek számító 26 VAL-t hozta ő is.


Erőcsatár
Terry Allen - Egis Körmend (2)

Allen a kör legnagyobb meccsén, az Alba-Körmend rangadón volt főszereplő, miután egy 30-assal terhelte meg a listavezető gyűrűjét, méghozzá egészen pazar dobószázalékkal (6/7 dupla, 5/7 tripla, 3/4 büntető). Emellett volt 4-4 pattanója és gólpassza, 2 szerzett és 2 eladott labdája, valamint 4 beütött és 2 kiharcolt személyi hibája. 27 percnyi játék alatt is az egyik fő oka volt annak, hogy a Körmend gyakorlatilag az egész meccsen rá tudta erőltetni akaratát a székesfehérvári gárdára, 32 VAL-ig jutott. Mivel a lehető legnehezebb környezetben sikerült a kör legjobb egyéni mutatóját hoznia, így nem meglepő, hogy ő lett a forduló MVP-je.

(Itt illik megemlíteni Hendlein Rolandot, aki a bajnok legyőzéséből vette ki a részét egy izmos dupla-duplával, bokasérüléséből visszatérve 12 pontot és 15 pattanót jegyzett az Olaj ellen (26 VAL). A 29 VAL-ig jutó Robbie Sihotánál hamarabb került volna be a heti válogatottba, de Allen egy fokkal így is jobb volt.)


Center
AJ Pacher - Vasas Budapest (2)

A Vasas centere újfent kiváló produkciót nyújtott, ez nála nem meglepetés, ez viszont most győzelemmel is párosult - a piros-kékek megszerezték második sikerüket a Szedeák ellen. Pacher 24 pontját hatékonyan dobálta össze (5/7 dupla, 2/3 tripla, 8/9 büntető), ráadásul az egálról induló utolsó negyedben 14 pontot szerzett, a 25-21-re megnyert záró felvonásban (is) fontos szerepe volt - volt még 4 pattanója, 2 szerzett és 3 eladott labdája, valamint 4 faultja mellett 9 kiharcolt személyi hibája is, így 36 perc alatt 28 VAL-ig jutott. Adomas Drungilas 1-gyel kevesebb VAL-t hozott a Sopron ellen, őt mindenképpen érdemes kiemelni, de Pacher produkciója egy hajszállal jobb volt ezúttal.


Legjobb hatodik ember
Pongó Máté - KTE-Duna Aszfalt (1)

Egyértelműen Halász Ákos volt a legjobb csere ebben a körben, de ő kettes poszton is helyet követelt magának, így került be Pongó Máté, aki a Jászberény elleni sikerből vette ki a részét 6 ponttal (3/4 dupla, 0/2 tripla), 7 gólpasszal, 4 pattanóval és 2 szerzett labdával, így 2 beütött faultja ellenére is megvolt a 14 VAL-ja 24 perc alatt. A Szolnoknál Pavlicsevics 15 VAL-ig jutott, de egy olyan mérkőzésen, amin gyakorlatilag végig csak az eredmény után futottak, ezért került helyette most Pongó a válogatottba.


Foto, Slide - fiba.com, Vágvölgyi Bálint

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus