A forduló válogatottja - alapszakasz, 11. forduló

A hétvégén lejátszották a magyar férfi A-csoport alapszakaszának 11. körét - a forduló válogatottját olvashatjátok.

Az eddigi fordulóválogatottak:

Alapszakasz: 2. forduló4. forduló5. forduló7. forduló8. forduló9. forduló6. forduló10. forduló, 1. forduló


Irányító
Govens Darrin - Falco-Vulcano Energia KC Szombathely (5)

A szombathelyiek honosított irányítója főszerepet játszott a forduló előtt még listavezető Szolnok legyőzésében - 21 pontját nagyon hatékonyan szerezte (5/7 dupla, 3/4 tripla, 2/3 büntető), volt 4 pattanója, 5 gólpassza, 3-3 szerzett és eladott labdája, valamint 2-2 beütött és kiharcolt faultja, így 33 és fél perc alatt 26 VAL-t hozott a Falco konyhájára.

(Itt egyébként borzasztóan szoros volt a mezőny, hiszen az Olajnál Kendrick Perry 24, a Szedeáknál Marko Boltics szintén 24, a Körmendnél pedig az ezúttal leginkább egyest játszó Andre Hollins 25 VAL-ig jutott.)


Dobóhátvéd
Ivan Lilov - DEAC (1)

A hajdúságiak újfent bizonyítottak, ezúttal az utóbbi hetekben (is) kifejezetten jó formát mutató Pécset győzték le többek között Lilov vezetésével. A bolgár kettes a 18 pontja (2/2 dupla, 4/10 tripla, 2/2 büntető) mellett 8 pattanót, 5 gólpasszt, 3 szerzett és 2 eladott labdát, illetve 3-3 beütött és kiharcolt személyi hibát jegyzett, és egyetlen másodperc híján 40 perc alatt 26 VAL-t szorgoskodott össze.


Kiscsatár
Perl Zoltán - Falco-Vulcano Energia KC Szombathely (6)

A Falcónál nehéz a posztokat felosztani a periméterjátékosok között, Perl általában egytől háromig mindent játszik, és most "kiscsatárként" tudott bekerülni a forduló álomcsapatába. A magyar válogatott kitűnősége 16 pontig jutott a Szolnok elleni győztes rangadón (5/7 dupla, 1/3 tripla, 3/4 büntető), ami 7 pattanójával, 4 gólpasszával, 2 eladott labdájával, valamint 3 betütött és 7 kiharcolt faultjával együtt 24 VAL-t jelentett valamivel több mint 36 perc alatt.


Erőcsatár
Eilingsfeld János - Atomerőmű SE (2)

A magasembereknél voltak az igazán kiemelkedő teljesítmények. Az erőcsatárok közül Eilinsgfeld János produkcióját érdemes kiemelni, aki a MAFC ellen volt a Paks nyerőembere borzasztóan hatékony játékával - 18 pontot (6/7 dupla, 6/8 büntető), 14 pattanót (8 védő, 6 támadó), 1 gólpasszt, 3 szerzett és 1 eladott labdát, illetve 8 kiharcolt személyi hibát jegyzett, ezzel 32 és fél perc alatt 40 VAL-ig jutott, alig maradt le a forduló MVP-je címről.


Center
Ivica Radic - Zalakerámia ZTE KK (2)

Radic a ZTE legjobbja volt a Sopronban megnyert összecsapás során - 34 pontjánál alig hibázott dobást (15/17 dupla, 1/2 tripla, 1/2 büntető), volt 10 pattanója (5-5 védő és támadó), 1-1 gólpassza, blokkja és szerzett labdája, 2 beütött és 5 kiharcolt faultja, így 5 eladott labdája sem rontott az összképen annyit, hogy ne legyen kevesebb mint 30 perc alatt 41 VAL-ja, nem mellesleg +16-tal zárta a 7 ponttal megnyert találkozót. Ryan Watkins ugyan 42 VAL-lal végzett a túloldalon, de a mérkőzés legvégén szórta meg magát, amikor Radic már pályán sem volt, Bencze Tamásék kezében pedig már ott volt a győzelem - Watkinst leszámítva a horvát centeré volt a legjobb egyéni produkció, úgyhogy ő lett a forduló MVP-je.


Legjobb hatodik ember
Ferencz Csaba - Egis Körmend (2)

A körmendiek ikonjának elévülhetetlen érdemei voltak abban, hogy csapata győzni tudott a Szedeák otthonában, hiszen az egyetlen ponttal megnyert mérkőzésen 18 pontot szórt a padról (2/3 dupla, 4/10 tripla, 2/2 büntető). Volt 6 pattanója, 2 gólpassza, 1-1 szerzett és eladott labdája, valamint 1 beütött és 2 kiharcolt személyi hibája, így 35 perc alatt 20 VAL került a neve mellé.


Foto, Slide - Katona Tibor, zaol.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus