A forduló válogatottja - Alapszakasz, 12. forduló

A hétvégén lejátszották a magyar férfi A-csoport alapszakaszának 12. körét - a forduló válogatottját olvashatjátok.

 

A korábbi forduló válogatottak: 1. forduló5. forduló7. forduló8. forduló6. forduló9. forduló4. forduló10. forduló11. forduló2. forduló, 3. forduló
 

Irányító
Marko Boltics - Naturtex-SZTE-Szedeák (2)

A Szedeák egyese ezúttal kérdés nélkül került be a forduló legjobb csapatába, miután klubja vezére volt a bajnoki címvédő Szolnoki Olaj KK elleni győztes találkozón. Boltics végig egészen kiválóan játszott úgy is, hogy egy könyökös miatt ápolni kellett - a hosszabbításos meccsen így is több mint 39 percet játszott, 21 pontját szinte hiba nélkül dobta össze (7/9 dupla, 0/1 tripla, 7/7 büntető), volt még 9 pattanója, 7-7 gólpassza és kiharcolt faultja, valamint 1-1 szerzett és eladott labda mellett 4 beütött személyi hibája, így 37 VAL-t hozott össze. Volt ennél egy fokkal jobb teljesítmény is, de mivel a Szedeák győzött, a Pécs pedig kikapott, így a héten Boltics lett a forduló MVP-je.

(Itt a 26 VAL-ig jutó Jaytornah Wisseh-t lehet kiemelni, vagy a majdnem tripla-duplát szállító (11 pont, 11 pattanó, 9 gólpassz), 28 VAL-t hozó Parrish Pettyt, de utóbbi például nem került be kettes posztra sem, hiába volt jobb, mint a dobóhátvédek, mert a Vasas elleni majdnem 50 pontos diadal alkalmával produkálta ezt a teljesítményt.)


Dobohátvéd
Vojvoda Dávid - Szolnoki Olaj KK (4)

A Szolnok ugyan kikapott a Szedeák otthonában, de az, hogy ez a meccs hosszabbítással végződött, leginkább a magyar válogatott húzóemberének volt köszönhető, miután 41 és fél perc alatt nagyon hatékonyan szerzett 28 pontot (5/9 dupla, 4/8 dupla, 6/7 büntető), volt 6 pattanója, 4 beütött mellett 5 kiharcolt faultja, valamint 2-2 gólpassza, szerzett és eladott labdája, így ment el 28 VAL-ig.

(Legközelebb hozzá Boltics csapattársa, Ivan Lilov volt (25 pont, 25 VAL), de Vojvoda szinte egymaga csinált ebből a Szedeák-Szolnokból meccset, ezért a vendégek veresége ellenére is ő került be.)


Kiscsatár
Winston Shepard - Alba Fehérvár (3)

A Pécsen főleg az első félidőben nagyon megszenvedő, végül azonban nyerő listavezető legjobbja volt szombat este Shepard. Az amerikai csatár támadójátéka is kiváló volt a büntetőket leszámítva (18 pont, 6/10 dupla, 1/2 tripla, 3/6 büntető), és emellett a mezőnymunkából is jócskán kivette a részét, hiszen 4 eladott labdáját ellensúlyozta 9 lepattanóval, 3 gólpasszal, 1-1 szerzett labdával és blokkal, valamint 4 kiharcolt faulttal, így 29 és fél perc alatt 24 VAL-ig jutott, ez most bőven elég volt ahhoz, hogy bekerüljön a legjobbak közé.


Erőcsatár
Robbie Sihota - MAFC (2)
Matt Tiby - Atomerőmű SE (2)

Ketten is nagyot játszottak ebben a körben az erőcsatárok közül, bár mindkettejük csapata kikapott, Tibyvel ráadásul nagyrészt még mindig centerben próbálkoztak Watkins visszatérése ellenére is. Sihota 22 pontot szórt a Kaposvár ellen (4/4 dupla, 2/7 tripla, 8/9 büntető), ráadásul ebből 12-t a negyedik negyedben - nem rajta múlt, hogy végül egyetlen ponttal jobbnak bizonyult a Kaposvár a fővárosiak otthonában. Volt még 7 pattanója, 1-1 gólpassza, szerzett és eladott labdája, valamint 3 beütött és 4 kiharcolt faultja, így 34 és fél perc alatt 25 VAL-t hozott. Tiby 17 pontos (7/9 dupla, 0/3 tripla, 3/6 büntető), 12 pattanós dupla-duplát szállított a Kecskemét ellen, és 3 szerzett labdájával, 1-1 eladott labdájával és gólpasszával, valamint 6 kiharcolt faultjával is eljutott 25 VAL-ig, hiába pontozódott ki kevesebb mint 30 és fél perc alatt.

(Kettejükhöz legközelebb Lóránt Péter volt, aki hiába dobott gyengén a Pécs ellen, nagyon sokoldalúan kosarazott (22 VAL), és a jászberényi magasember, Szvetozar Sztamenkovics is eljutott 22 VAL-ig.)


Center
Ismet Sejfic - PVSK-PANNONPOWER (2)

Az Alba ugyan legyőzte a Pécset, így Csirke Ferenc együttese lekerült a dobogóról egyelőre, de ez legkevésbé a centeren múlott, aki parádésan kosarazott a listavezető ellen. Sejfic 35 pontos!!! (12/20 dupla, 1/1 tripla, 8/10 büntető), 12 pattanós dupla-duplát hozott, így 2 gólpassza, 1 eladott labdája, 4 beütött és 5 kiharcolt személyi hibája annyit jelentett, hogy 37 és fél perc alatt 38 VAL-os teljesítményt nyújtott. Ez volt ugyan a forduló legjobb produkciója, de mivel Boltics csak 1 VAL-lal maradt el tőle, csapata pedig nyert, ezért Sejfic lemaradt ezúttal az MVP címről.


Legjobb hatodik ember
Pongó Máté - KTE-Duna Aszfalt (2)

Nehéz dolgunk volt ebben a körben, de végül az ASE ellen diadalmaskodó Kecskemét legjobb cserejátékosát választottuk be ezúttal a csapatba. Pongó mindössze 9 pontig jutott, de vállalása is alig volt (1/2 dupla, 2/2 tripla, 1/2 büntető), 2 eladott labda és 4 beütött fault mellett volt azonban 8 gólpassza, valamint 3-3 pattanója, szerzett labdája és kiharcolt személyi hibája. 30 és fél perc alatt 18 VAL-t hozott, de sokat nyomott a latba, hogy végül az ő büntetőjével szerezte meg végleg a vezetést a KTE és nyerte meg a paksi meccsét.

(Volt rengeteg jó teljesítmény a fordulóban. Brandon Johnson kiválóan mutatkozott be a Sopronnál (18 pont, 26 VAL), de csapata ugyanúgy kikapott, mint a Nikola Pavlicsevics (22 pont, 24 VAL) segítette Szolnok, az SKC ráadásul a végeredmény ellenére komolyabb hátrányban kosarazott, hiába próbáltak meg mindent a végén. A Körmendnél Sterling Gibbs debütálása jól sikerült (21 pont, 22 VAL), Csorvási Milán még jobb volt egy fokkal (13 pont, 8 pattanó, 23 VAL), de egy 48 ponttal megnyert "gálameccsen" hozták a számaikat, ezért esett a választás Pongóra végül.)


Foto, Slide - kosarsport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus