A forduló válogatottja - alapszakasz, 12. forduló

A hétén lejátszották a magyar férfi A-csoport alapszakaszának 12. körét - a forduló válogatottját olvashatjátok.

Az eddigi fordulóválogatottak:

Alapszakasz: 2. forduló4. forduló5. forduló7. forduló8. forduló9. forduló6. forduló10. forduló1. forduló, 11. forduló

 

Irányító
Jabril Durham - Pécsi VSK-VEOLIA (1)

Durham kiemelkedő produkciót nyújtott a Pécs ZTE elleni mérkőzésén - nemcsak a pontszerzésre, hanem a társak kiszolgálására is kiemelten odafigyelt, 18 pontja (6/6 dupla, 1/4 tripla, 3/3 büntető) mellett volt 12 gólpassza is. 3 lepattanó és 6 kiharcolt fault mellett a negatív oldalra 1 beütött személyi hiba és 3 eladott labda került, de 36 perc alatt így is 32 VAL-t szerzett.

(Nagyon komoly tolongás volt ezen a héten is ezen a poszton, a Soprontól Anthony Parker 35 VAL-t hozott, a Körmendnél Andre Hollins 30-ig, a Kaposvárnál Chris Dunn 31-ig jutott, az SKC azonban nagyon hamar komoly hátrányba került Jászberényben, így Parker teljesítménye kiesett, Dunnék pedig győztek ugyan, de a Pécs is csak egy utolsó másodperces triplával kapott ki, így Durham esetében ezt nem néztük negatívumként.)


Dobóhátvéd
Seth Allen - Atomerőmű SE (2)

A forduló egyik, ha nem a legnagyobb győzelmét az Atomerőmű SE szállította, amely az otthon eddig veretlen listavezető Körmend otthonában tudott nyerni, nem kis mértékben Allen ihletett délutánjának köszönhetően. A vajkezű amerikai játékosnak a büntetők nagyon nem mentek, a triplák viszont igen, így 30 pontot szórt (6/12 dupla, 5/7 tripla, 3/9 büntető), és ezúttal a játék többi elemében is odatette magát - volt még 7 pattanója, 6 gólpassza, 4 szerzett labdája és 5 kiharcolt faultja is, így 1 eladott labdával és 2 beütött személyi hibával együtt is 34 VAL-ig jutott bő 33 és fél perc alatt. Ez ugyan "csak" a harmadik legjobb produkció volt a kör során, de mivel az ASE nem kis meccset nyert idegenben, nála jobb számokat pedig csak a Jászberényben komoly verésbe beleszaladó Sopron játékosai hoztak, így őt választottuk a forduló MVP-jének.


Kiscsatár
James Bernard Thompson - KTE-Duna Aszfalt (2)

A másik nagy győzelmet a Kecskemét aratta, amely az igen jó erőkből álló Falcót tudta legyőzni saját pályáján. Ebből oroszlánrészt vállalt a döntőnek bizonyuló negyedik negyedben főszerepet játszó Thompson, aki a Körmend után a másik vasi együttes ellen is kiváló produkciót nyújtott - 20 pontot szórt (7/12 dupla, 1/3 tripla, 3/3 büntető), volt 5 pattanója, 4 gólpassza, 3 szerzett és 2 eladott labdája, illetve 3 beütött és 6 kiharcolt faultja, ami 31 és fél perc alatt 26 VAL-t jelentett számára.


Erőcsatár
Rasztko Dramicanin - KTE-Duna Aszfalt (3)
Lóránt Péter - Alba Fehérvár (2)

Két nagyon hasonló teljesítmény érkezett négyes posztról ebben a fordulóban. Dramicanin Thompson mellett a KTE Falco elleni győzelmének másik letéteményese volt - ő 21 pontot (6/6 dupla, 2/5 tripla, 3/5 büntető), 5 pattanót, 2 gólpasszt, 1-1 szerzett és eladott labdát, valamint 2 beütött és 5 kiharcolt személyi hibát jegyzett, ami összesen 26 VAL volt 29 perc alatt. Lóránt ennél 1-gyel jobb összindexet hozott a MAFC ellen, 30 perc alatt 27 VAL-ig jutott - 15 pontja (6/8 dupla, 0/3 tripla, 3/3 büntető) mellett volt 9 pattanója, 3 gólpassza és 5 kiharcolt faultja.


Center
Ryan Watkins - Sopron KC (2)

Watkins zsinórban másodjára jutott el 40 VAL fölé, ezúttal azonban bekerült a forduló csapatába is, miután az egész játéknap során legalább 10 VAL-lal verte az egész mezőnyt és legalább 13-mal mindenkit a saját posztján - ráadásul legkevésbé neki volt köszönhető, hogy a Sopron nagyon sima zakót szedett be Jászberényben. 36 pontot (10/15 dupla, 3/3 tripla, 7/9 büntető), 13 pattanót, 3 gólpasszt, 1 eladott labdát, valamint 4 beütött és 5 kiharcolt faultot jegyzett, ami valamivel kevesebb mint 36 és fél perc alatt 45 VAL-t ért. Ez messze kiemelkedett egyéni produkciók terén a kör során, de mivel csapata egy negyed után 15 pontos hátrányban volt, a második negyed első felétől kezdve pedig 20 pontosban, így az ekkor összehozott mutatói ellenére sem lehetett a forduló legértékesebb játékosa.


Legjobb hatodik ember
Wittmann Krisztián - KTE-Duna Aszfalt (2)
Ruják András - Atomerőmű SE (1)

Rengeteg sok jó, hasznos produkció volt a cserék között, kettőt emelünk ki most közülük. Az egyik Wittmann Krisztiáné, aki a Falco legyőzéséből vette ki a részét 13 ponttal (1/4 dupla, 3/4 tripla, 2/2 büntető), 1 pattanóval, 3 gólpasszal, 1 beütött és 3 kiharcolt faulttal, ami 30 perc alatt 15 VAL-t ért. A másik Ruják Andrásé, aki zsinórban második kiváló meccsét hozta le - ő az ASE körmendi győzelmében játszott fontos szerepet 14 pontjával (1/5 dupla, 4/5 tripla), 3 pattanójával, 1-1 gólpasszával és szerzett labdájával, valamint 2 beütött faultjával, ami 24 és fél perc alatt 12 VAL-t jelentett, de azt is meg kell említeni, hogy a tripláit többször is nagyon fontos pillanatban süllyesztette el a forduló előtt még listavezető vasiak legyőzésében ezek kulcsmomentumok voltak.


Foto, Slide - Molnár Gyula - kosarlabda.ase.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus