A forduló válogatottja - Alapszakasz, 13. forduló

A hétvégén lejátszották a magyar férfi A-csoport alapszakaszának 13. körét - a forduló válogatottját olvashatjátok.

 

A korábbi forduló válogatottak: 1. forduló5. forduló7. forduló8. forduló6. forduló9. forduló4. forduló10. forduló11. forduló2. forduló3. forduló, 12. forduló


Irányító
Marko Boltics - Naturtex-SZTE-Szedeák (3)

Megint nagy meccset játszott a Szedeák és Boltics is, ezúttal a Kaposvárt verték meg idegenben egy pontgazdag meccsen. A játékmester ezúttal 23 pontig jutott szinte hibátlan teljesítménnyel (8/10 dupla, 7/9 büntető), 9 gólpassza és 6 pattanója mellett volt 3-3 eladott és szerzett labdája, valamint 4 beütött és 10 kiharcolt faultja. 19 másodperc híján végigjátszotta a találkozót, amelyen 40 VAL-os produkcióit hozott összességében - ez volt a kör legjobb teljesítménye, csapata kiharcolta a magyar kupa részvételt is ezzel a sikkerel, így sorozatban másodjára érdemelte ki a forduló MVP-je címet.


Dobóhátvéd
Darrin Govens - Falco-Vulcano Energia KC Szombathely (4)

A Falco amerikai dobóhátvédje az egész idény során pazar támadójátékot nyújt, most sem volt ez másképp a Jászberény ellen megnyert találkozón. Govens 23 pontot szórt (3/7 dupla, 4/8 tripla, 5/5 büntető), ami mellett volt 6 gólpassz és 5 pattanója is - 1-1 szerzett és eladott labdával, valamint 3 beütött és 5 kiharcolt személyi hibával végül 28 VAL-ig jutott kicsit több mint 37 percnyi játékidő alatt, csapata pedig az ő vezetésével győzött könnyedén a JKSE ellen.


Kiscsatár
Andrija Csirics - Naturtex-SZTE-Szedeák (3)

Boltics mellett Csirics is kiválóan játszott a Szedeáknál a hétvégén, főleg ha a pontszerzésről beszélünk, hiszen ő 21 pontot dobott a Kaposvár otthonában megnyert ütközetben (2/4 dupla, 4/6 tripla, 5/6 büntető). Emellett volt 5 pattanója, 1 gólpassza, 2 szerzett labdája, valamint 5 kiharcolt faultja, így 3-3 eladott labdával és beütött személyi hibával is 23 VAL-t produkált 32 és fél perc alatt - a héten ez is elég volt hármas poszton, hogy bekerüljön a forduló csapatába.


Erőcsatár
Robbie Sihota - MAFC (3)

Sihota az egyre egységesebb és jobb eredményeket szállító MAFC vezére továbbra is támadásban - a kanadai erőcsatár ezúttal nagyon hatékonyan szerezte 22 pontját (2/5 dupla, 5/8 tripla, 3/4 büntető), amivel a fővárosi alakulat le is győzte a Sopront. 39 másodperc híján az egész mérkőzést a pályán töltötte, ami alatt 8 pattanó, 2 blokk, 1-1 szerzett és eladott labda, valamint 3 beütött és 6 kiharcolt fault is került a neve mellé, így 28 VAL-lal zárt.

(Volt egy ennél jobb produkció is, az Alba Fehérvár magasembere, Lóránt Péter 29 VAL-t hozott a Kecskemét ellen, de az a meccs már gyakorlatilag a második negyed elejére eldőlt, míg a MAFC ennél jóval szorosabb küzdelemben múlta felül a Sopront, ezért értékeltük többre Sihota teljesítményét.)


Center
Ryan Wright - Vasas Budapest (1)

Wrightnak bejött a csapatváltás, hiszen a kifejezetten gyengére sikerült szolnoki hónapjai után azonnal markáns teljesítményt nyújtott új csapatában, a Vasasnál. A Pécs ellen megnyert találkozón 17 pontos (6/11 dupla, 0/1 tripla, 5/9 büntető), 15 pattanós, nagyon masszív dupla-duplát szállított a center, ami mellé 2 blokk, 1-1 szerzett labda és gólpassz, valamint 2 beütött és 6 kiharcolt fault társult még, így kevesebb mint 35 perc alatt 30 VAL-ig jutott.


Legjobb hatodik ember
Katona Róbert - Vasas Budapest (1)

A Pécs elleni siker kulcsa volt Katona a Vasas számára - pazarul célzott távolról, így 17 pontig jutott hibátlan dobóteljesítménnyel (5/5 tripla, 2/2 büntető). Volt még 4 pattanója, 1 gólpassza, 3 szerzett labdája, 2 beütött és 1 kiharcolt faultja, így kevesebb mint 20 perc alatt 24 VAL-t hozott össze. Főként 5. triplája volt nagyon fontos - a második negyed elején a Vasas által összehozott nagy futásban dobta első négy hármasát, az ötödiket viszont a mérkőzés végén, 81-77-nél, a 38. percben, mikor még volt esélye fordítani a Pécsnek. Emiatt került ő be, és nem a szintén 24 VAL-ig jutó Skip Mills a Sopronból, vagy a szintén kiválóan játszó Polyák László (20 VAL) a MAFC-ból.


Foto, Slide - delfinek.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus