A forduló válogatottja - alapszakasz, 13. forduló

Csütörtökön és pénteken lejátszották a magyar férfi A-csoport alapszakaszának 13. körét - a forduló válogatottját olvashatjátok.

Az eddigi fordulóválogatottak:

Alapszakasz: 2. forduló4. forduló5. forduló7. forduló8. forduló9. forduló6. forduló10. forduló1. forduló11. forduló, 12. forduló


Irányító
Kasey Hill - Alba Fehérvár (1)

Hill a forduló egyik rangadóján játszott abban főszerepet, hogy végül borzasztóan simán nyert az Alba a Körmend ellen, 40 pontot vertek a székesfehérváriak egyik legnagyobb riválisukra. Az irányító 17 ponttal (3/4 dupla, 3/4 tripla, 2/2 büntető), 3 pattanóval, 6 gólpasszal, 6 szerzett és 2 eladott labdával, valamint 2 beütött és 3 kiharcolt faulttal zárta az összecsapást, ami 29 VAL-t ért összességében 23 perc alatt.


Dobóhátvéd
Perl Zoltán - Falco-Vulcano Energia KC Szombathely (7)

A Falco borzasztóan nehezen, a vártnál nagyobb nehézségek árán gyűrte maga alá a Szedeákot, de abban nagy szerepe volt Perlnek, hogy ez végül sikerült nekik. A magyar válogatott kiválósága a mérkőzés nagy részében abszolút csapata vezére volt, jó ideig ő vitte a hátán Szrecsko Szekulovics gárdáját - végül 28 ponttal (6/10 dupla, 0/2 tripla, 16/16 büntető), 4 pattanóval, 3 gólpasszal, 1-1 szerzett és eladott labdával, illetve 1 beütött és 9 kiharcolt személyi hibával zárt. Mivel ez 35 perc alatt 36 VAL-t ért számára, ami a forduló legjobb egyéni teljesítménye volt (méghozzá elég magasan), a Falco pedig győzni tudott, így ő lett a forduló MVP-je.


Kiscsatár
Marko Djeraszimovics - KTE-Duna Aszfalt (2)
Vojvoda Dávid - Szolnoki Olaj KK (2)

A Szolnok válogatott vezére a zalaegerszegi összecsapás egyik főszereplője volt - a szoros csatából 19 ponttal (7/9 dupla, 1/5 tripla, 2/2 büntető), 6 pattanóval, 7 gólpasszal, 3-3 szerzett és eladott labdával, valamint 3 beütött és 2 kiharcolt faulttal vette ki a részét, ami 37 és fél perc alatt 25 VAL-t jelentett. A Kecskemét eheti legjobbja ugyan elmaradt ettől egyetlen VAL-lal, de mivel a KTE egy nagy végjátékbeli fordítás után tudott nyerni Debrecenben, ami ráadásul a kupadöntőt is jelentette Forray Gáboréknak, ebben a fordításban pedig főszerepet vállalt Djeraszimovics, így őt is beraktuk - ha közelebb lett volna Perlhez, még a forduló MVP címért is eséllyel indult volna harcba. A szerb légiós végül 37 perc alatt 23 pontot (5/8 dupla, 3/6 tripla, 4/6 büntető), 5 pattanót, 2 gólpasszt, 1 eladott labdát, illetve 1 beütött és 5 kiharcolt személyi hibát jegyzett 24 VAL-ért.


Erőcsatár
Andrija Csirics - Naturtex-SZTE-Szedeák (1)

Perlnél volt már róla szó, mennyire jól tartotta magát a Szedeák Szombathelyen (a Juhos Leventét nélkülöző klub még a 39. percre fordulva is csak öt ponttal volt lemaradva az otthon rettegett Falcótól), ebből pedig leginkább Csirics vette ki a részét, aki csapata élére állt támadásban - 24 pontját extra hatékonyan dobta (5/7 dupla, 4/5 tripla, 2/2 büntető), volt még 9 pattanója, 2 gólpassza, 1 blokkja, 1 szerzett és 4 eladott labdája, valamint 5 beütött és 4 kiharcolt faultja. Kevesebb mint 31 és fél percnyi játék után pontozódott ki, de ez idő alatt is szerzett 29 VAL-t.


Center
Ivica Radic - Zalakerámia ZTE KK (3)

Radic most már hetek óta a bajnokság egyik, ha nem a legjobb centere, nagyon rövid időn belül találkozhatunk sokadjára a nevével a forduló válogatottjában. A Szolnok ellen ugyan elvesztette mérkőzését a ZTE, de abban kulcsszerepet játszott a horvát középjátékos, hogy végig ott tudott maradni az egyik bajnokesélyes nyakán Bencze Tamás alakulata - 21 pontot (5/9 dupla, 3/3 tripla, 2/2 büntető), 8 pattanót, 1 gólpasszt, 2 szerzett és 3 eladott labdát, illetve 3 beütött és 2 kiharcolt személyi hibát írhattak fel mellé a statisztikusok, ami 31 és fél perc alatt 24 VAL-nak felelt meg.


Legjobb hatodik ember
Simon Kristóf - PVSK-VEOLIA (3)

Simon újfent parádésan játszott, a szezon során már nem először, és főszerepe volt abban, hogy az első félidő végén meglépett a Soprontól a Pécs, majd a fordulás után meg tudta őrizni előnyét - 15 pontot szórt (3/5 dupla, 2/3 tripla, 3/4 büntető), 6 pattanó, 5 gólpassz, 2-2 szerzett és eladott labda, valamint 2 beütött és 5 kiharcolt fault is neve mellé került, ami 29 perc alatt 26 VAL-lal ért fel, épphogy nem került be a kezdők közé. Itt meg lehet említeni egyébként Julian Norfleetet is, aki a Szedeák elleni találkozó végjátékában lépett elő, és 25 VAL-t hozott a Falcónak, de Simon produkcióját többre értékeltük ezúttal.


Foto, Slide - vaol.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus