A forduló válogatottja - Alapszakasz, 14. forduló

A hétvégén lejátszották a magyar férfi A-csoport alapszakaszának 14. körét - a forduló válogatottját olvashatjátok.

A korábbi forduló válogatottak: 1. forduló5. forduló7. forduló8. forduló6. forduló9. forduló4. forduló10. forduló11. forduló2. forduló3. forduló12. forduló, 13. forduló


Irányító
Anthony Nelson - PVSK-PANNONPOWER (1)

Nelsonék ugyan kikaptak a Szolnoktól, ráadásul az utolsó 12-13 perc már nem is hozott szoros meccset, nagy harcot, de hogy addig meccsben volt a PVSK, azt nagyban az amerikai irányítónak köszönheti. Dupla-duplát hozott 12 ponttal (4/4 dupla, 1/4 tripla, 1/1 büntető) és 10 gólpasszal, ráadásul volt 7 lepattanója, 2 beütött faultja mellett pedig 4 kiharcolt személyi hibája is, így 32 perc alatt 28 VAL-lal zárt.

(Hozzá legközelebb Brandon Johnson (24 pont, 24 VAL) és Jaytornah Wisseh (24 pont, 25 VAL) voltak, de Nelson egy fokkal jobb volt egyénileg náluk, ráadásul ők egymás ellen villogtak.)


Dobóhátvéd
Julien Mills - Sopron KC (3)

Johnson ugyan nem került be a forduló válogatottjába, de hátvédtársa, Mills igen, miután a Kaposvár ellen a második félidőben fordító és végül nyerő Sopron legjobbja volt. Az amerikai swingman 19 pontot szerzett pazar hatékonysággal (2/2 dupla, 5/7 tripla), és emellett hozta szokásos sokoldalú játékát, hiszen volt 6 pattanója, 4 gólpassza és 3 szerzett labdája is 1 eladott játékszer és 2 beütött fault mellett. A cserepadról beszállva 27 és fél perc alatt 27 VAL-ig jutott, ezzel került most be ide.


Kiscsatár
Brian Williams - JP Auto - JKSE (2)

A Jászberény a hétvégén a jó formában lévő MAFC-ot verte meg saját pályáján, ebből vette ki a részét elég nagy százalékban az amerikai kiscsatár. Hatékony pontszerzéssel 23 pontos (7/8 dupla, 3/4 tripla, 2/4 büntető), 10 pattanós dupla-duplát szállított, és 1 eladott labda mellett 4 szerzett labdája is volt. 3-3 beütött és kiharcolt faultja azt jelentette, hogy 36 és fél perc alatt összesen 32 VAL-t hozott.

(Marko Djeraszimovicsot is ki lehet emelni a Kecskeméttől, aki 28 VAL-t szerzett a Vasas elleni idegenbeli siker alkalmával, ő alig maradt el Williamstől.)


Erőcsatár
Lóránt Péter - Alba Fehérvár (1)

A magasembereknél ezen a héten nem volt kérdés, hogy kik lesznek a szereplők. Erőcsatár poszton az Alba vezére, Lóránt Péter került be, miután a Pardubice elleni idegenbeli sikert követően a ZTE ellen is ő állt csapata élére. 28 pontját szinte hibátlanul szerezte (8/10 dupla, 3/4 tripla, 3/3 büntető), volt 7 pattanója, 6 gólpassza, 1-1 szerzett és eladott labda, valamint 2 beütött fault mellett pedig 5 kiharcolt személyi hibája is. Mindez azt jelentette, hogy 34 és fél perc alatt 41 VAL-t hozott, ami elengedhetetlen volt az egyébként szoros találkozó megnyeréséhez, a kör legjobb teljesítménye volt, így Lóránt lett a forduló MVP-je.


Center
Matt Tiby - Atomerőmű SE (3)

Az ASE Teo Cizmic kinevezése óta teljesen mást mutat, mint eddig, Tiby pedig mindkét alkalommal nagyon jól játszott. Az amerikai center nagyon masszív dupla-duplát hozott 26 ponttal (6/8 dupla, 4/8 tripla, 2/2 büntető) és 17 pattanóval. Volt még 2 gólpassza, 1-1 blokkja és szerzett labdája, így 3 eladott labdával, 4 beütött és 5 kiharcolt faultjával együtt 39 VAL-lal zárt kicsit több mint 37 és fél perc alatt - teljesen lejátszotta a pályáról a Falco magasembereit, alig maradt el a forduló MVP-je címtől.


Legjobb Hatodik Ember
Andrija Bojics - JP Auto - JKSE (1)

Bojics volt a Jászberény másik vezére Williams mellett a MAFC elleni győztes meccs alkalmával. A szerb centernek volt ugyan 5 eladott labdája, de mindezt 24 ponttal (9/12 dupla, 6/7 büntető), 9 pattanóval és 7 kiharcolt faulttal ellensúlyozta, így végzett 31 VAL-lal 31 perc alatt - a kettes poszton bekerülő Millsszel kiemelkedtek most a cserék közül.


Foto, Slide - kosarsport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus