A forduló válogatottja - alapszakasz, 14. forduló

Pénteken és szombaton lejátszották a magyar férfi A-csoport alapszakaszának 14. körét - a forduló válogatottját olvashatjátok.

Az eddigi fordulóválogatottak:

Alapszakasz: 2. forduló4. forduló5. forduló7. forduló8. forduló9. forduló6. forduló10. forduló1. forduló11. forduló12. forduló13. forduló, 3. forduló


Irányító
Marko Boltics - Naturtex-SZTE-Szedeák (2)

A rengeteg sebből vérző Szedeák fontos sikert aratott a DEAC ellen, és bár ehhez minden pályára lépő játékosuk hozzátett, Boltics volt az egyik kiemelkedő emberük - a szerb irányító 19 pontos (4/7 dupla, 0/3 tripla, 11/14 büntető), 12 gólpasszos dupla-duplát jegyzett, de volt még emellett 6 pattanója, 1 blokkja, 3 szerzett és 4 eladott labdája, valamint 2 beütött mellett 9 kiharcolt faultja is. 38 perc alatt 35 VAL-t szerzett, ami a kör egyik legjobb egyéni teljesítménye volt - mivel a Szedeákból több kulcsjátékos is sérült volt, ennek ellenére egyik riválisukat sikerült legyőzni, így ő lett a forduló egyik megosztott MVP-je.

(A Jászberényből Ramon Nelson 37 VAL-t hozott, de a Körmend és a jászberényi együttes között három negyedig szakadéknyi differencia volt, így ezt a teljesítményt nem értékeltük annyira, mint Boltics győzelem közben lehozott 35 VAL-ját.)


Dobóhátvéd
Govens Darrin - Falco-Vulcano Energia KC Szombathely (6)

A Falco egy rangadónak induló, de tükörsimán alakuló összecsapáson verte az ASE-t, és a honosított magyar válogatott hátvéd most is ott volt a legjobbak között - statisztikailag ő volt konkrétan a szombathelyiek legjobbja. Sallangmentesen, szinte hiba nélkül hozott 20 pontot (2/2 dupla, 5/7 tripla, 1/1 büntető), 5 pattanót és 9 gólpasszt, ami 1 eladott labdájával, illetve 1 beütött és 2 kiharcolt személyi hibájával együtt 32 VAL-t jelentett mindössze 23 és fél perc alatt.


Kiscsatár
Ivosev Tomiszlav - Kaposvári KK (2)

Ivosev a sorozatban 8 győzelmet szerző címvédő ellen diadalmaskodó Kaposvár legjobbja volt tegnap este - a Govenshez hasonlóan szintén honosított játékos 29 pontot (12/15 dupla, 1/3 tripla, 2/3 büntető), 9 pattanót, 2-2 gólpasszt, blokkot, szerzett és eladott labdát, valamint 3 beütött és 2 kiharcolt fault jegyzett az Alba elleni siker alkalmával, ami kevesebb mint 38 és fél perc alatt 33 VAL-t ért számára.


Erőcsatár
Sztrahinja Milosevics - Szolnoki Olaj KK (2)

A Szolnok nagyot küzdött a Pécs ellen a győzelem megszerzéséért, de sikerült behúzniuk az összecsapást, ebből pedig leginkább Sztrahinja Milosevics vette ki a részét, aki 23 pontos (6/14 dupla, 1/2 tripla, 8/8 büntető), 11 pattanós dupla-duplával jelentkezett. Volt még emellett 3 gólpassza, 2 szerzett és 1 eladott labdája, illetve 6 kiharcolt személyi hibája - ez 30 és fél perc alatt 35 VAL-t ért, amivel a kör egyik legjobb egyéni produkcióját hozta a szerb kiválóság.


Center
Nenad Sulovics - Naturtex-SZTE-Szedeák (1)

A Szedeák másik vezére Boltics mellett Sulovics volt, aki szintén kiváló produkciót nyújtott Juhos és Csirics távollétében. A szerb center 21 pontos (10/14 dupla, 0/3 tripla, 1/4 büntető), 11 pattanós dupla-duplája mellett 3 gólpasszt, 1 blokkot, 7 szerzett és 1 eladott labdát, valamint 3 beütött és 6 kiharcolt faultot is betett a közösbe, ami 40 perc alatt 34 VAL-t ért. Mivel csak a beütött faultok miatt maradt el 1-gyel Boltics mögött, egyébként összességében a statisztika alapján ugyanolyan hatékony és hasznos volt, így ő lett a forduló másik megosztott MVP-je


Legjobb hatodik ember
Steven Davis - Egis Körmend (3)
Mészáros Máté - Sopron KC (1)

Két embert emeltünk ki. Egyrészt Davist, akinek elég komoly szerepe volt abban, hogy a Körmend nagyon könnyedén győzte le a Jászberényt, két szakaszban is csapata élére tudott állni. Összességében 15 pont (6/6 dupla, 1/3 tripla), 6 pattanó és 2 gólpassz került a neve mellé, ami kevesebb mint 17 perc alatt is 21 VAL-t ért, ez volt a forduló második legjobb produkciója a padról. Mellette azonban Mészáros Máté is bekerült, neki ugyanis kulcsszerepe volt a Sopron fővárosban aratott győzelmében - 12 pontjából (3/3 dupla, 2/3 tripla) 10-et az utolsó negyedben szerzett, amikor Sabáli Balázsék eldöntötték a MAFC elleni találkozót. Volt még 7 pattanója, 2 szerzett labdája, illetve 1-1 gólpassza és beütött személyi hibája, amivel 20 VAL-t hozott 19 és fél perc alatt.

(Nagyon sok jó és meghatározó produkció érkezett a padról egyébként rajtuk kívül is, Kovács Ádámot (18 VAL) mindenképp ki kell emelni a Szedeáktól, Csorvási Milán (16 VAL) is jó volt a Körmendnél, Aliakszandr Pustahvar (16 VAL) a Falcónál volt nagyon hasznos, Wittmann Krisztián (17 VAL) a ZTE ellen 21 pontos hátrányból fordító KTE egyik legjobbja volt, a DEAC-nál Velkey János (16 VAL) és Bognár Kristóf (14 VAL) is odatették magukat. Javion Ogunyemi 22 VAL-lal volt egyébként a legjobb csere statisztikailag, de a Paks annyira gyenge játékkal és olyan simán kapott ki, hogy az ő mutatóit nem tartottuk annyira, mint a bekerülőkét vagy éppen a Wittmann-Kovács párosét.)

Foto, Slide - kosarsport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus