A forduló válogatottja - alapszakasz, 15. forduló

Az elmúlt héten lejátszották a magyar férfi A-csoport alapszakaszának tizenötödik körét - a forduló válogatottját olvashatjátok.

 

Az eddigi fordulóválogatottak:

Alapszakasz: 2. forduló4. forduló5. forduló7. forduló8. forduló9. forduló6. forduló10. forduló1. forduló11. forduló12. forduló13. forduló3. forduló, 14. forduló


Irányító
Halász Ákos - Egis Körmend (1)

A Körmend nem könnyen nyert a MAFC otthonában, de ez volt a héten a harmadik meccsük, Halász pedig főszerepet vállalt a sikerben - azt csak közvetve tudjuk a számlájára írni, hogy a fővárosiak irányítóját, Amin Hotot róla állították ki, viszont az utolsó percekben az ő 5 pontjával lépett meg végleg ellenfelétől a Körmend. A nyáron szerződtetett játékmester 16 pontot (1/2 dupla, 3/6 tripla, 5/6 büntető), 4 pattanót, 7 gólpasszt, 1-1 szerzett és eladott labdát, valamint 5 kiharcolt faultot jegyzett, így 29 perc alatt 27 VAL-lal végzett.

(Itt érdemes kiemelni, hogy Jabril Durham a Péccsel szintén 27 VAL-t hozott, csak ő kikapott csapatával a Kecskemét ellen, Kendrick Perry pedig tegnap este 26 VAL-t szállított a Sopron ellen.)


Dobóhátvéd
Josh Fortune - Naturtex-SZTE-Szedeák (2)

A Szedeák ugyan kikapott a ZTE otthonában, de több mint három negyeden keresztül megint pariban volt ellenfelével a Tisza-parti együttes még erősen tartalékosan is, 32 perc után még ők vezettek (58-59) - új centerük, Petrovics ugyan pályára lépett, de 15 percet kapott, és ezen a meccsen még nem sok köszönet volt játékában (-4 VAL). Andjelko Mandicsék tartása természetesen csapatmunka, de támadásban kiemelkedett az amerikai, aki 25 pontot (9/13 dupla, 2/6 tripla, 1/1 büntető), 6 pattanót, 4 gólpasszt, 1 szerzett és 2 eladott labdát, illetve 3 kiharcolt személyi hibát hozott a konyhára - több mint 38 és fél perc alatt 29 VAL-t tett hozzá csapata eredményességéhez. Érdekesség, hogy Fortune egyszer szerepelt korábban a forduló csapatában, a második körben, akkor is a ZTE elleni találkozó miatt.

(Meg kell említeni a 21 VAL-ig jutó Trevis Simpsont, aki a Falco elleni rangadón vált nyerőemberré a végjátékban - ha közelebb lett volna Fortune-höz összteljesítményben, valószínűleg bekerül, így viszont a Szedeák játékosáé a kettes poszt.)


Kiscsatár
Marko Djeraszimovics - KTE-Duna Aszfalt (3)

A Kecskemét nagy formába lendült az utóbbi hetekben, egy hónapban, és ebben kulcsszerepe van annak, hogy a védekezés stabilizálása mellett a húzóemberek folyamatosan hozzák magukat - heten is elértek most 10 VAL-ig, Djeraszimovics emelkedett ki közülük. A KTE szerb vezére kulcsszerepet játszott a negyedik negyed első felében és a végső elszakadásban is - összességében 22 pontot (7/9 dupla, 2/5 tripla, 2/3 büntető), 5 pattanót, 3 gólpasszt, valamint 3 beütött és 6 kiharcolt faultot jegyeztek fel a neve mellé a statisztikusok - 35 és negyed perc alatt 26 VAL került fel hozzá.


Erőcsatár
Eilingsfeld János - Atomerőmű SE (3)

Újfent helyet kapott a forduló válogatottjában a magyar válogatott erőcsatára, Eilingsfeld János, aki a tartalékos DEAC ellen is hozta a tőle megszokott kemény és hasznos játékot. 16 pontos (6/7 dupla, 4/5 büntető), 10 pattanós dupla-duplát ért el, emellett volt 2-2 gólpassza és blokkja, 1 eladott labdája, illetve 5 kiharcolt személyi hibája - ez 25 és fél perc alatt 30 VAL-t jelentett.

(Ezen a poszton meg lehet említeni Ivosev Tomiszlavot, aki 29 VAL-t hozott, és akár hármas posztra is bekerülhetett volna, de ott Djeraszimovics teljesítményét csapata idegenbeli győzelmében többre értékeltük, itt pedig Eilingsfeld jobb volt a számok nyelvén is. Uros Lucsics pont a Kaposvár ellen jutott el 24 VAL-ig, Bognár Kristóf 25 VAL-t összehozott Pakson, Lóránt Péter pedig úgy jutott el 21 VAL-ig a Falco elleni szuperrangadón, hogy úgy dupla-duplázott, hogy pontból nem volt meg neki a két számjegyű teljesítmény (7 pont, 11 pattanó, 10 gólpassz)).


Center
Ivica Radic - Zalakerámia ZTE KK (4)

Nincs meglepetés, a zalaegerszegiek centere továbbra is bombaformában kosarazik, ezt most a Szedeák bánta. A horvát kosaras Sulovicsék ellen a végjátékban nyerőember volt - 58-59 után gyorsan kiosztott két blokkot és bedobott 8 pontot (közte két triplát), amivel a negyedik negyed felére el is dőlt az összecsapás a ZTE javára (70-59), de még egy blokk és egy tripla azért még a neve mellé került ebben a negyedben. Összességében 27 pontig (8/13 dupla, 3/4 tripla, 2/2 büntető), 9 pattanóig, 1 gólpasszig, 3 blokkig, 3 szerzett és 4 eladott labdáig, valamint 2 beütött és 5 kiharcolt faultig jutott - ez kevesebb mint 32 perc alatt 36 VAL-t ért. Mivel csapata végül nyerni tudott, ebben neki főszerepe volt, és a játéknap legjobb egyéni statisztikáját hozta, így a 11. forduló után ismét ő lett a forduló MVP-je.

(Szinte már természetes, hogy a másik kiemelkedő center Ryan Watkins volt a héten, de a Sopron játékosa ezúttal 28 VAL-lal elmaradt nagy ellenfelétől.)


Legjobb hatodik ember
Javion Ogunyemi - Atomerőmű SE (1)

A Paks ugyan egy egy légióssal felálló Debrecent győzött le, abban viszont nagy szerepe volt Ogunyeminek, hogy az a meccs olyan sima lett, amilyen - az első negyed második felében uralta a palánkok alatti területet, Eilingsfeldnek és neki volt köszönhető leginkább, hogy 16 pontos lett a hazaiak fórja 10 perc játék után. 14 pontot (5/6 dupla, 4/4 büntető), 5 pattanót, 1-1 szerzett labdát és blokkot, illetve 1 beütött és 2 kiharcolt személyi hibát ért el, ami kevesebb mint 20 perc alatt 21 VAL-nak felelt meg.

(Rengeteg jó egyéni produkció volt a héten a cseréktől, Mészáros Máté a Szolnok ellen villogott a Sopronnál 17 VAL-ért, Csorvási Milán a Körmendnél, Ivan Zsigeranovics pedig a Falcónál ért el 16 VAL-t, de a sor itt nem ér véget, hiszen Wittmann Krisztián például 11 VAL-lal tudott nyerőember lenni a Pécs elleni rendkívül fontos KTE-győzelem alkalmával.)


Foto, Slide - ztekosar.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus