A forduló válogatottja - Alapszakasz, 16. forduló

A múlt héten lejátszották a magyar férfi A-csoport alapszakaszának 16. körét - a forduló válogatottját olvashatjátok.

 

A korábbi forduló válogatottak: 1. forduló5. forduló7. forduló8. forduló6. forduló9. forduló4. forduló10. forduló11. forduló2. forduló3. forduló12. forduló13. forduló14. forduló, 15. forduló


Irányító
Brandon Johnson - Sopron KC (1)

A soproniak irányítója nagyon sokoldalú teljesítménnyel vezette sikerre övéit az ASE elleni idegenbeli találkozón, amivel nagy lépést tett az SKC a középházba jutás felé, hiszen 3 meccsre (az egymás elleni eredmények miatt gyakorlatilag 4 meccsre) szakította le a 11. helyezett paksiakat. Johnson 18 pontot szórt hatékonyan (2/5 dupla, 4/8 tripla, 2/2 büntető), emellett volt 8-8 pattanója, gólpassza és kiharcolt faultja, 2-2 szerzett és eladott labdája, valamint egy beütött személyi hibája, így 34 perc alatt 33 VAL-lal zárt.


Dobóhátvéd
Darrin Govens - Falco-Vulcano Energia KC Szombathely (5)

A Falco legjobbja sokadjára is Darrin Govens volt, és az amerikai hátvéd kiváló játéka nélkül ezúttal is megégett volna idegenben a szombathelyi alakulat, hiszen mindössze 4 ponttal tudtak nyerni a Vasas otthonában. Govens neve mellé 24 pont (3/6 dupla, 2/6 tripla, 12/13 büntető) és 8 pattanó mellett 13 kiharcolt faultot is felírhattak a statisztikusok - volt még 3 gólpassza, 1 szerzett és 3 eladott labdája, valamint 2 beütött faultja. Végigjátszotta a pasarétiek elleni találkozót, amin végül 36 VAL-ig jutott.


Kiscsatár
Julien Mills - Sopron KC (4)

Johnson mellett az ezúttal is a borzasztóan hasznos és nem a kiemelkedően ponterős játéka miatt annyira értékes Mills is bekerült a forduló csapatába, ő volt a Sopron másik vezére az ASE ellen. A többek között Dombóváron és Szolnokon is megforduló "Skip" még gyenge büntetőzése ellenére sem hibázott sok dobást, 13 pontot kapart össze (1/1 dupla, 3/4 tripla, 2/4 büntető), volt azonban emellett 10 pattanója, 3-3 gólpassza és kiharcolt faultja, 2 szerzett labdája eladott játékszer nélkül, és mindössze egy faultot ütött be, így 31 perc alatt 27 VAL-t produkált.


Erőcsatár
Tomiszlav Ivosev - KTE-Duna Aszfalt (4)

A kecskemétiek egyik húzóembere ezúttal is kitett magáért, a Szedeák elleni mérkőzés legjobbja volt szerdán. A honosított erőcsatár 21 pontig jutott (7/9 dupla, 1/2 tripla, 4/4 büntető) 7 lepattanó, 4 szerzett labda, 2 blokk, 1 eladott labda, valamint 4 beütött és 6 kiharcolt fault mellett - hiba nélkül és rettenetesen sokoldalúan segítette csapatát, így alig több mint 28 és fél perc alatt is eljutott 34 VAL-ig.


Center
Andrija Bojics - JP Auto - JKSE (2)

A Jászberény centerének egyéni teljesítményét meg sem közelítette ebben a fordulóban senki, hiszen a szerb középjátékos nem kevesebb mint 42 pontig jutott a Kaposvár elleni vesztes meccs alkalmával, méghozzá egészen parádés hatékonysággal (16/20 dupla, 10/14 büntető). Volt még 15 pattanója is, amiből egyébként 7-et a támadópalánk alatt gyűjtött be, és 10 kiharcolt fault is a neve mellé került. Volt ugyan 3 eladott labdája és 2 beütött személyi hibája, de így is 53 VAL-t hozott 38 és fél perc alatt. Bár vesztes csapatból a legritkábban szoktunk legértékesebb játékost választani, de egyrészt annyira kiemelkedett a többiek közül, másrészt másoknál is voltak gyengítő tényezők (Govens a Vasast szórta meg, Ivosev a Juhos nélkül felálló, majd Szulovicsot is elveszítő Szedeák ellen parádézott), hogy a Jászberény veresége ellenére is ő lett a forduló MVP-je.


Legjobb Hatodik Ember
Halász Ákos - PVSK-PANNONPOWER (2)

A Körmendet tükörsimán kiütő Pécs egyik, ha nem a legjobbja volt ezen az összecsapáson Halász, aki a padról beszállva hozott 14 pontos (2/4 dupla, 2/2 tripla, 4/5 büntető), 11 gólpasszos dupla-duplát. Volt ugyan 3 eladott labdája 3 pattanója mellett, de mindezt 6 szerzett labdával kompenzálta védekezésben, 4 beütött faultjára pedig 4 kiharcolt jutott. Nem volt kérdés, hogy a héten ő lesz a legjobb csere, miután 26 perc alatt 28 VAL-t érő teljesítményt nyújtott.


Foto, Slide - kosarsport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus