A forduló válogatottja - alapszakasz, 17. forduló

A hétvégén lejátszották a magyar férfi A-csoport alapszakaszának tizenhetedik körét - a forduló válogatottját olvashatjátok.

Az eddigi fordulóválogatottak:

Alapszakasz: 2. forduló4. forduló5. forduló7. forduló8. forduló9. forduló6. forduló10. forduló1. forduló11. forduló12. forduló13. forduló3. forduló14. forduló15. forduló, 16. forduló


Irányító
Jabril Durham - Pécsi VSK-VEOLIA (3)

A pécsiek irányítója támadásban megint nagy estét produkált az ASE ellen, az elöl mutatott produkcióján egészen biztosan nem múlt a hazaiak sikere, ami végül nem jött össze. 27 pontot (4/5 dupla, 4/7 tripla, 7/8 büntető) és 9 gólpasszt is jegyzett, ami mellett volt 4 pattanója, 2 szerzett és 4 eladott labdája, valamint 1 beütött és 4 kiharcolt faultja, így 36 és fél perc alatt 36 VAL-ig jutott - ez jobb volt, mint a forduló MVP teljesítménye, de csak egy fokkal, és a Pécs nem nyert, ezért nem ő lett a legértékesebb játékos.


Dobóhátvéd
Sterling Gibbs - Kaposvári KK (1)

Gibbs is kiválóan teljesített, de Durhammel ellentétben az ő csapata a végjátékban már teljesen esélytelen volt a győzelemre. 37 és fél perc alatt 34 pontot szórt (5/10 dupla, 4/9 tripla, 12/13 büntető), volt 6 pattanója, 4 gólpassza, 2 eladott labdája, illetve 3 beütött és 10 kiharcolt személyi hibája, ami 35 VAL-t ért - itt is ugyanaz a helyzet, mint Durhamnél, a jó statisztika a csapat vereségével párosult, ezért nem lett végül ő a legértékesebb a héten.
 

Kiscsatár
Ferencz Csaba - Egis Körmend (3)

Az előbb említett Kaposvár épp Körmenden kapott ki, a hazaiak ikonja pedig pazar estét produkált - 23 pontot szórt úgy, hogy hét hármast is elsüllyesztett (1/2 dupla, 7/10 tripla), 9 pattanó, 3 gólpassz, 2 beütött és 1 kiharcolt fault került még a neve mellé, így 31 perc alatt 31 VAL-t hozott a konyhára.

(Itt mindenképp érdemes kiemelni Troy Barniest, aki egyetlen 1 VAL-lal maradt el Ferencztől, és az ASE egyik vezére volt Pécsen.)


Erőcsatár
Lóránt Péter - Alba Fehérvár (4)

A címvédő csapatkapitánya megint sokoldalúan kosarazott amellett, hogy ezúttal kifejezetten ponterős is volt. 22 pontot dobott (5/11 dupla, 3/3 tripla, 3/3 büntető), volt 6 pattanója és erőcsatároktól szokatlan 9 gólpassza. 1 szerzett és 3 eladott labdája mellett még 1 beütött és 6 kiharcolt személyi hibát jegyzett, ami valamivel több mint 30 perc alatt 34 VAL-t ért - mivel mindenki, aki nála jobban végzett egyéni mutatóban, kikapott a hétvégén, így ő lett a forduló MVP-je.


Center
Ivica Radic - Zalakerámia ZTE KK (5)

A horvát center nem először és jó eséllyel nem is utoljára lett a játéknap legjobb ötöse. Radic ezúttal az Alba ellen folyamatosan kapaszkodó, de nyerni nem tudó ZTE vezére volt 28 pontjával (7/9 dupla, 4/6 tripla, 2/6 büntető), 10 pattanójával, 3 gólpasszával, 1 szerzett labdájával, illetve 1 beütött és 5 kiharcolt személyi hibájával, ami 32 perc alatt 37 VAL-nak felelt meg. Ez volt ugyan a kör legjobb egyéni statisztikája, de mivel Bencze Tamás együttese kikapott, így Radicot nem tudtuk a legértékesebbként jelölni.


Legjobb hatodik ember
Julian Norfleet - Falco-Vulcano Energia KC Szombathely (2)

A Falco sokáig magabiztosan játszott a MAFC otthonában, aztán a negyedik negyedben volt egy kis gondjuk. Hogy nem lett belőle meglepetés-vereség, azt leginkább Norfleetnek köszönhetik ezúttal, aki a legjobbkor lépett elő a negyedik negyedben (is). Összességében 23 ponttal (2/5 dupla, 4/6 tripla, 7/7 büntető), 3-3 pattanóval és gólpasszal, valamint 3 beütött és 5 kiharcolt faulttal segítette a szombathelyieket, ami 27 perc alatt 26 VAL-t eredményezett.

(Csorvási Milán nagyon közel volt hozzá 24 VAL-jával.)


Foto, Slide - kosarsport.hu, Simon Erika

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus