A forduló válogatottja - Alapszakasz, 2. forduló

Tegnap rendezték a magyar férfi NBI/A csoport alapszakaszának második körét - lássuk a forduló válogatottját!

(Zárójelben, hogy hanyadik alkalommal szerepel a forduló válogatottjában.)
A második forduló eredményeit, statisztikáit itt megnézhetitek!

Irányító
Mike Caffey - JP-TOP COP Jászberény (1)

Megkérdőjelezhetetlen volt, hogy ő a legjobb egyes a fordulóban, hiszen 24 ponttal végül 36 VAL-ig jutott. Nagyon ment neki a dobás (7/9 dupla, 2/5 tripla, 4/5 büntető), és bár volt 4 eladott labdája, összességében így is pazarul irányított, hiszen 12 gólpassz szerepelt a neve mellett, és a büntetőket is rendületlenül harcolta ki, 8 faultot ütöttek rajta a Falco játékosai - 2 szerzett labda és 4 pattanó került még a neve mellé. A Jászberény kisebb meglepetésre verte a szombathelyieket - bár csapatként nyújtott kitűnőt együttese, hiszen mindenki hozzátette a magáét a győzelemhez, de Dramicsanyinnal ketten voltak a vezérek. Chris Dunn volt egyedül hozzá fogható, az ASE irányítója hiába töltött be hasonlóan fontos szerepet, némileg elmaradt tőle, "csak" 29 VAL-ig jutott.
 

Dobóhátvéd
Benke Szilárd - Kaposvári KK (1)

A kör legjobb magyar játékosát tisztelhetjük benne, nem kis meglepetésre. Fodor Márton térdsérülése miatt került a kezdőbe, és azonnal egy 20 pontos, borzasztóan hatékony (4/7 kettes, 3/4 hármas, 3/3 büntető)  mérkőzéssel kezdett. Ehhez további adalék, hogy 0 eladott labdával zárt 1 blokk, 2 gólpassz, 3 pattanó és 6 kiharcolt fault mellett, így 28 VAL-t ért el. Főleg a találkozó elején volt eredményes: az első negyedben a jól kezdő vendégek rohamát ő állította meg, 4 perc után 8, az első negyedben pedig 11 pontnál járt. A második felvonásban a 28-35-ről a félidőig 44-39-re fordító Kaposvár futásából is kivette 5 ponttal a részét, így a harmadik negyedben az ellenfelén átgázoló somogyi alakulat egyik legjobbja volt. Bár kiscsatár a posztja, de akkora meglepetés volt teljesítménye, hogy kénytelenek voltunk neki helyet szorítani a forduló válogatottjában, a KKK ugyanis a többiek jó játéka ellenére sem nyerhetett volna, ha nincs tőle ez a kiugró produkció. 
 

Kiscsatár
Marko Djeraszimovics - KTE-Duna Aszfalt (1)

A KTE sikerének legfőbb letéteményese volt 30 pontjával (6/6 dupla, 3/5 tripla, 9/11 büntető) - extrém hatékonyságával végül 37 VAL-ig jutott. Volt emellett 7 lepattanója, 3 gólpassza, 6 kiharcolt faultja és mindössze 1 eladott labdája. A 20 perc után 11 ponttal álló swingman a fordulás után állt csapata élre, a harmadik negyed elején intézett elszakadásból is 8 ponttal vette ki a részét, majd a negyedik negyed elején, a mérkőzést végleg eldöntő perióudusban is ő és Karahodzsics szállították a pontokat a hazaiaknak. Nemcsak a kör legeredményesebb játékosa, hanem nálunk forduló MVP is lett annak ellenére is, hogy volt nála jobb VAL-lal záró kosaras, mert az egyébként is limitált támadópotenciállal rendelkező KTE-ből kivált a második negyedben Ivosev egy sérülés miatt, Djeraszimovics pedig támadásban kis túlzással szinte egymaga vitte sikerre ezután a Kecskemétet.
 

Erőcsatár
Tristan Spurlock - TLI-Alba Fehérvár (1)

Két forduló alatt bizonyította, amit a felkészülési meccseken is lehetett tőle látni: jó képességű, de igazi "hot-and-cold" játékos, hiszen az első fordulóban 5/17 volt mezőnyből 6 eladott labdával, most pedig 8/14 mezőnyből, közte 5/10 triplával, emellett 1 eladott labdája és 13 pattanója volt. Spurlock volt talán a legsokoldalúbb kosaras ebben a fordulóban, hiszen volt 4 gólpassza, 3 blokkja, 5 kiharcolt faultja és összesen 22 pontja, ami 38 VAL-t ért végül - ez volt a fordulóban a legtöbb. Az első negyed végén 0, a félidőben pedig csak 3 pontnál járt, aztán viszont a harmadik 10 perc során beszórt 4/4 triplát és összesen 14 pontot, szinte egymaga volt felelős azért, hogy az Alba visszajött a meccsbe. Az ő utolsó triplája után vezetett a legnagyobb különbséggel csapata (67-74), viszont az utolsó 5 percben nem tudott már segíteni a gárdán, így a székesfehérváriak kikaptak - legkevésbé sem rajta múlott azonban a siker, tegnap "Good Spurlockot" láthattuk. 
 

Center
Marko Spica - Kaposvári KK (1)

Benke volt a mérleg nyelve az előzetes várakozásokhoz képest, de Spica volt a KKK vezére és a forduló legjobb centere. Ezúttal tőle szokatlanul 0 gólpasszal és 4 eladott labdával zárt, viszont a pontszerzéssel nem volt gondja (9/14 kettes, 8/9 büntető), 26 pontot szerzett így, rengeteg faultot harcolt ki (9), és a palánkok alatt uralkodott, Lekli József 1, illetve Zoran Krsztanovics 9 pattanójára ő egymaga 12-vel felelt, ráadásul ebből 5-öt a támadótérfélen szedett össze. Végül 34 VAL-lal az élmezőnyben zárt - Benkével és Hendleinnel viszont olyan segítsége volt, hogy ezúttal a forduló MVP-je díjért folytatott küzdelemben alulmaradt Djeraszimoviccsal szemben. 


Legjobb hatodik ember
Dino Gregory - Szolnoki Olaj KK (1)

Az Olaj a hatodik ember részlegen mindig kicsit kakukktojás, tekintve hogy papíron a legjobb állománnyal rendelkeznek, ahonnan válogatottak és légiósok is érkez(het)nek a padról, ebben a fordulóban azonban Gregory egyértelműen kiemelkedett a cserék közül - Eilingsfeld János, Cseh György kerülhetett volna még szóba rajta kívül, vagy olyan játékosok, akik vesztes csapatban játszottak. Az Olaj amerikaija ezúttal hozta a tőle várt szintet, sőt, támadásban talán még annál többet is, hiszen 5/7 duplával és 0/1 triplával eljutott 10 pontig, volt 7 pattanója, amiből 5!!! támadó volt, ezen felül 2 szerzett labdát és 1 gólpasszt is jegyzett - 24 percét mondhatni hasznosan töltötte ki, 16 VAL-ig jutott végül.


Foto, Slide - kosarsport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus