A forduló válogatottja - alapszakasz, 2. forduló

A hétvégén lejátszották a magyar férfi A-csoport alapszakaszának második körét - a forduló válogatottját olvashatjátok.

Irányító
Marquis Wright - Egis Körmend (1)

A körmendiek egyesének irányítójátékával vannak gondok, ami "játékmesterként" problémás lehet még később, viszont a pontszerzésben jeleskedik, most is ezt tette - 20 pontot szórt a MAFC ellen mindössze két ponttal megnyert mérkőzésen, ami kulcs volt a siker eléréséhez (1/4 dupla, 4/6 tripla, 6/6 büntető). Volt emellett 7 pattanója, 2-2 gólpassza, szerzett és eladott labdája, valamint 4 kiharcolt személyi hibája, így 29 perc alatt 28 VAL-ig jutott, ezzel lett a legjobb ezen a poszton.

(A Szedeáknál Marko Boltics 27 VAL-t gyűjtött össze, ami alig maradt el Wright teljesítményétől, viszont ebből 5-öt megint a mérkőzés legvégén gyűjtött be, amikor már eldőlt a ZTE elleni összecsapás, rajtuk kívül pedig egyedül a debreceni Jahmal Jones jutott el 20 VAL-ig, ő 22-ig.)


Dobóhátvéd
Josh Fortune - Naturtex-SZTE-Szedeák (1)

Az egyes poszt mellett a többi bekerülő ezúttal egyértelmű volt. A Szedeáknál Boltics ugyan kimaradt az irányítók közül, Fortune azonban simán került be, miután kiváló triplázásával 30 pontig jutott a Zalaegerszeg 19 pontos legyőzése alatt (1/3 dupla, 6/10 tripla, 10/12 büntető). 6 pattanót, 4 gólpasszt, 3 szerzett labdát, 1 beütött és 6 kiharcolt faultot írhattak még fel a neve mellé a statisztikusok, így közel hibátlan teljesítménye 36 és fél perc alatt 40 VAL-t ért számára.


Kiscsatár
Perl Zoltán - Falco-Vulcano Energia KC Szombathely (1)

Perl ugyan alapvetően kettes, de a Falcónál idén is három olyan kisember van a kezdőben, akik 1-től 3-ig mindenhol játszhatnak egymás mellett, így ezúttal erre a posztra a szombathelyiek válogatott játékosa került. 21 pontot szórt egyetlen elhibázott kísérlettel (8/9 dupla, 1/1 tripla, 2/2 büntető), leszedett 6 pattanót, kiosztott 2 gólpasszt, és egy eladott labdája mellett volt 5 kiharcolt személyi hibája is, így 30 és fél perc alatt 32 VAL-t gyűjtött. 10 pontot  szerzett csak az utolsó negyedben, az ő vezetésével döntötte el végleg az Alba elleni meccset csapata.


Erőcsatár
Milos Boriszov - Falco-Vulcano Energia KC Szombathely (1)

Perl csapattársa, Boriszov a bajnok elleni 28 pontos győzelemnek az egyik főszereplője volt, hiszen a kiválóan sikerülő harmadik negyedben 14 ponttal, közte 4 triplával jelentkezett. A montenegrói játékos 28 pontos (6/8 dupla, 4/6 tripla, 4/4 büntető), 10 pattanós dupla-duplát jegyzett, emellett 4 gólpassz, 3 szerzett és 1 eladott labda, valamint 1 beütött és 2 kiharcolt fault is a neve mellé került, így 30 és fél perc alatt 41 VAL-t gyűjtött be. Azt is figyelembe véve, hogy az Alba ellen győzött a Falco, de erősen tartalékos volt az ellenfél, alig maradt le az MVP címről.


Center
Isaiah Armwood - DEAC (1)

A Debrecen történelmi sikert ért el, ráadásul az első fordulóban még kifejezetten jól játszó ASE-t intézték el 18 ponttal, amiből Armwood elöl-hátul kivette a részét - 26 pontos (9/13 dupla, 2/2 tripla, 2/2 büntető), 11 pattanós dupla-duplája mellett volt 3 gólpassza, 4 blokkja, 1-1 szerzett és eladott labdája, valamint 2 beütött és 5 kiharcolt személyi hibája is, így kevesebb mint 38 perc alatt 43 VAL-t termelt, nem kevéssel múlta felül az ellenfél centerét, Javion Ogunyemit. Mivel csapata nem mindennapi győzelmet aratott egy papíron erősebb gárda ellen, ráadásul a játék minden elemében hozzájárult a sikerhez, így ő lett a forduló MVP-je.


Legjobb hatodik ember
Luksa Andric - Szolnoki Olaj KK (1)

A szolnokiak horvát centere 15 pontot (7/9 dupla, 1/1 büntető), 4 pattanót, 2 gólpasszt, 1 beütött és 4 kiharcolt faultot jegyzett, így kevesebb mint 20 és fél perc alatt is 22 VAL-ig jutott, ezzel lett simán a forduló legjobb cseréje.

(Maurice Jeffers 18, Troy Barnies pedig 17 VAL-t szerzett, de csapataik 19 és 18 ponttal kikaptak, az egyéni statisztika mellett ez is ellenük szólt Andric-csal összehasonlítva őket.)


Foto, Slide - deac.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus