A forduló válogatottja - Alapszakasz, 23. forduló

Kedden és csütörtökön lejátszották a magyar férfi A-csoport alapszakaszának 23. körét - a forduló válogatottját olvashatjátok.

 

A korábbi forduló válogatottak: 1. forduló5. forduló7. forduló8. forduló6. forduló9. forduló4. forduló10. forduló11. forduló2. forduló3. forduló12. forduló13. forduló14. forduló15. forduló16. forduló17. forduló18. forduló19. forduló20. forduló21. forduló, 22. forduló


Irányító
Ronnie Taylor - Vasas Budapest (2)

A Vasas amerikai irányítója a Szolnok elleni meccsen parádézott, leginkább Thompsonnak és neki volt köszönhető, hogy a fővárosi együttes a negyedik negyedben még vezetett is a címvédő ellen. 6 eladott labda és 1 beütött fault ugyan Taylor neve mellé került, de emellett szinte hibátlanul játszott - extra hatékonyan dobott 27 pontot (12/15 dupla, 1/1 tripla, 0/1 büntető), volt 7 gólpassza, 6 pattanója és 6 kiharcolt faultja is. 37 percnyi játékidő alatt 35 VAL-t hozott - mivel csapata nem tudott nyerni, így nem lehetett legértékesebb játékos, pedig közel állt hozzá.


Dobóhátvéd
Winsome Frazier - Kaposvári KK (1)

Frazier a Falcót kiütő Kaposvár egyik legjobbja volt, ráadásul ő a döntőnek bizonyuló első félidőben volt igazán kiemelkedő, akkor nagyon megszórta a szombathelyieket. Végül 28 pontig jutott az amerikai (4/9 dupla, 4/7 tripla, 8/8 büntető), volt 3 szerzett labdája, 1 gólpassza és 6 kiharcolt faultja. 5 eladott labdájával és 3 beütött személyi hibájával együtt is 29 VAL-t szerzett kevesebb mint 34 perc alatt, ezzel került be kettes poszton.


Kiscsatár
Brian Williams - JP Auto - JKSE (3)

A Jászberény amerikai játékosa ebben a fordulóban inkább négyes poszton játszott, miután Sztamenkovics, Bojics és Cseh sem léphettek pályára a Pécs ellen, de az echte kiscsatárok közül ezúttal messze kiemelkedett. Alig hibázott Williams, így jutott el 32 pontig (12/14 dupla, 1/3 tripla, 5/6 büntető), volt 6 pattanója, 1-1 blokkja és eladott labdája, valamint 4-4 beütött és kiharcolt faultja, amivel 31 perc alatt 33 VAL-t szállított - az egész JKSE nagyot harcolt Pécsett, de a csapatmunka mellett az ő produkciója kiemelkedett a hasznos teljesítmények közül.


Erőcsatár
Tomiszlav Ivosev - KTE-Duna Aszfalt (5)

Ivosev a Kecskemét nagyon fontos, Sopron elleni sikerének (egyik) kulcsa volt kedden. A honosított erőcsatár 26 pontot szerzett úgy, hogy megint nagyon keveset hibázott (9/13 dupla, 1/2 tripla, 5/7 büntető), volt ráadásul 10 pattanója is, így megvolt neki a dupla-dupla. Nem volt eladott labdája, szerzett viszont 3-t is, 3 beütött személyi hibájára pedig 6 kiharcolt jutott, így alig több mint 32 és fél perc alatt 35 VAL-t hozott.


Center
Ryan Watkins - Atomerőmű SE (1)
Adomas Drungilas - Zalakerámia ZTE KK (5)

Drungilas a MAFC ellen meglepően szoros mérkőzésen óriási szerepet játszott abban, hogy a ZTE-nek sikerült fordítania első negyedben összeszedett hátrányából - 23 pontot (10/11 dupla, 3/4 büntető), 12 pattanót (6 támadó), 3-3 gólpasszt, szerzett és eladott labdát, 1 blokkot, illetve 3 beütött és 4 kiharcolt faultot jegyzett. Watkins a forduló legnagyobb győzelmének, az ASE Körmend elleni sikerének egyik letéteményese volt - ő is 23 pontos (5/9 dupla, 2/2 tripla, 7/7 büntető), 12 pattanós (6 támadó) dupla-duplát jegyzett 1 eladott labda, 3 beütött és 7 kiharcolt személyi hiba mellett. A litván 27 perc alatt 37 VAL-t hozott, míg Watkins 31 perc alatt 33 VAL-ig jutott - előbbi hozta a forduló legjobb egyéni mutatóját, utóbbi viszont hiába maradt el tőle némileg, az utóbbi hetekben villogó Csorvási is gyenge statisztikát hozott mellette, így Drungilas és Watkins lettek a forduló megosztott MVP-jei.

(Itt meg kell említeni Ismet Sejficet, aki szintén 33 VAL-ig jutott a Pécsnél, de egy magasemberek nélküli Jászberény ellen, így ezt most nem értékeltük annyira, mint Drungilas és Watkins produkcióit.)


Legjobb hatodik ember
Lawrence Gilbert - Atomerőmű SE (1)
Luka Markovics - Alba Fehérvár (1)

Ketten kerültek be a legjobb hatodik ember szerepkörébe is. Rengeteg hasonló egyéni teljesítmény érkezett a padról, amiből Gilbert azzal emelkedett ki, amivel Watkins is, a Körmend legyőzésében játszott főszerepet - 14 pontját (1/3 dupla, 3/7 tripla, 3/3 büntető) abban a második félidőben szerezte, amelyben a Paks fordított a vasiak ellen, és volt még 6 pattanója, 2 gólpassza, 1 szerzett labdája, illetve 3-3 eladott labdája, beütött és kiharcolt faultja, így 23 és fél perc alatt 14 VAL-t szállított. Markovics a Szedeák ellen abban a második negyedben volt a legjobb fehérvári, amelyben meglépett ellenfelétől a kupagyőztes és listavezető Alba. A honosított játékos 10 pontig (2/4 dupla, 2/3 tripla), 4-4 gólpasszig és pattanóig, 1-1 szerzett labdáig és blokkig, valamint 1 kiharcolt faultig jutott, ez 17 VAL-t ért.


Foto, Slide - Molnár Gyula, kosarlabda.ase.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus