A forduló válogatottja - Alapszakasz, 24. forduló

A hétvégén lejátszották a magyar férfi A-csoport alapszakaszának 24. körét - a forduló válogatottját olvashatjátok.

A korábbi forduló válogatottak: 1. forduló5. forduló7. forduló8. forduló6. forduló9. forduló4. forduló10. forduló11. forduló2. forduló3. forduló12. forduló13. forduló14. forduló15. forduló16. forduló17. forduló18. forduló19. forduló20. forduló21. forduló22. forduló, 23. forduló


Irányító
Deville Smith - MAFC (1)

Az amerikai játékos nagyon összekapta magát azok után, hogy csapattársa, Uros Duvnjak az előző mérkőzésen vállsérülést szenvedett, így a Falco elleni találkozón nem léphetett pályára. Smith 30 pontig jutott (7/8 dupla, 2/5 tripla, 10/12 büntető) 7 pattanóval, 6 gólpasszal, 4 szerzett labdával és 14 kiharcolt személyi hibával karöltve - akadt ugyan 4-4 eladott labdája és beütött faultja is, de 38 perc alatt 45 VAL-t gyűjtött be így is. Mivel a MAFC a tabella harmadik helyezettjét verte, méghozzá nem kis mértékben Smith-nek köszönhetően, és egyébként is messze magasan a kör legjobb egyéni teljesítményét nyújtotta a számok alapján, így egyértelműen ő lett a forduló MVP-je


Dobóhátvéd
Brandon Taylor - Alba Fehérvár (2)
Talor Battle - Atomerőmű SE (2)

Ezúttal alacsonyabb szerkezetű forduló válogatottat raktunk össze, mivel az irányítók közel többen is meghatározó szerepet játszottak borzasztóan fontos mérkőzéseken. Az Alba Fehérvár 22 pontos hátrányból felállva fordított és nyert Körmenden, amivel megnyerték az alapszakaszt, (egyik) legjobbjuk pedig Taylor volt 22 pontjával (2/6 dupla, 4/8 tripla, 6/7 büntető), 10 gólpasszával, 4-4 pattanójával és eladott labdájával, valamint 2 beütött és 8 kiharcolt személyi hibájával. Battle a Pécsett diadalmaskodó és így középházi reményeit megtartó ASE vezére volt 20 pontos (5/6 dupla, 2/5 tripla, 4/5 büntető), 10 gólpasszos dupla-duplájával, ami mellé volt még 5-5 pattanója és eladott labdája, valamint 3 beütött és 9 kiharcolt faultja. Taylor kevesebb mint 31 perc alatt 29 VAL-t, Battle pedig 36 perc alatt 31 VAL-t hozott - előbbinek a Körmend elleni rangadó végjátékában (is) nagyon fontos kosarai voltak (plusz róla állították ki Gibbset), a forduló MVP-je lett volna, hiába voltak nála jobb egyéni teljesítmények statisztikailag, aztán azonban jött Smith az utolsó vasárnapi mérkőzésen.

(Darrin Govens a Falcónál ugyancsak 29 VAL-ig jutott, de a szombathelyiek kikaptak a MAFC otthonában, így ezt sem Battle, sem Taylor teljesítményéhez nem tudtuk ezúttal mérni, Marko Boltics pedig 27 VAL-lal némileg elmaradt a két bekerülőtől.)


Kiscsatár
Vojvoda Dávid - Szolnoki Olaj KK (6)

A magyar válogatott ásza a hazai mérkőzéseken rendre parádésan játszik mostanában, a Kaposvár elleni találkozón is leginkább Pavlicsevicsnek, Barniesnak, neki és a jó védekezésnek köszönhették, hogy lényegében az első negyedben eldöntötték az összecsapást - Battle és Taylor miatt ő is "feljebb csúszott" egy poszttal. Vojvoda végül hatékonyan jutott 23 pontig (9/14 dupla, 1/4 tripla, 2/2 büntető), emellett ráadásul ezúttal volt 10 pattanója, 5 gólpassza, illetve 2-2 szerzett és eladott labdája, valamint 2-2 beütött és kiharcolt faultja is, így végzett összességében 30 VAL-lal 36 perc alatt.

(Andrija Csirics volt a legjobb a kiscsatárok közül, de a Vasas elleni 24 pontját és 27 VAL-ját ezúttal nem értékeltük annyira, mint Vojvoda markáns teljesítményét a Somogy megyei együttes ellen.)


Erőcsatár
Tomiszlav Ivosev - KTE-Duna Aszfalt (6)

A Kecskemét honosított erőcsatára továbbra is tartja kiváló formáját, bár ezúttal a szokásosnál jóval több jó és hasznos teljesítmény érkezett a KTE-től, így tudtak egészen magabiztosan győzni a Jászberény otthonában. Ivosev 24 pontot szórt (5/12 dupla, 3/4 tripla, 5/8 büntető), emellett volt 5 pattanója, 3 szerzett labdája, 1-1 gólpassza és blokkja, illetve 7 kiharcolt faultja. 2 eladott labdájával és 3 beütött személyi hibájával együtt is eljutott 25 VAL-ig 32 perc alatt, ezzel került be a legjobbak közé.

(Itt is felmerült Csirics neve az alacsony szerkezet és amiatt is, hogy szokott négyest is játszani a szerb kiscsatár, de végül Ivosevre esett a választás a fontosabb győzelem és az idegenbeli siker miatt.)


Center
Nenad Sulovics - Naturtex-SZTE-Szedeák (3)

Csirics ugyan kimaradt két helyen is a forduló válogatottjából, csapattársa, Sulovics azonban nem - ő volt a Szedeák legjobbja a Vasas elleni, második negyedben bebiztosított diadal alkalmával. A center összprodukcióján az 5 eladott labda és a 3 beütött fault sem rontott annyit, hogy ne jusson el kevesebb mint 31 perc alatt 33 VAL-ig, hiszen 20 pontját extra hatékonyan szerezte (7/9 dupla, 2/2 tripla), emellett pedig hozta a tőle megszokott, borzasztóan sokoldalú kosárlabdát: volt még 8 pattanója, 7 gólpassza, valamint 4-4 szerzett labdája és kiharcolt faultja is.

(Andrija Bojics 31 VAL-lal épphogy elmaradt tőle, de a JKSE kikapott a Kecskeméttől hazai pályán egy elég sima meccsen, míg a Szedeák könnyedén nyert, ezért nem merült fel végül, hogy ő is bekerüljön.)


Legjobb hatodik ember
Mohácsi Máté - Zalakerámia ZTE KK (2)

Mohácsi az előző körben is megszórta magát, de akkor még a MAFC ellen tette mindezt hazai környezetben, most viszont a ZTE soproni sikerének kulcsfigurája volt. 20 pontot szórt (6/9 tripla, 2/2 büntető), volt még 4 pattanója, 3 beütött és 2 kiharcolt faultja, így kevesebb mint 26 perc alatt 20 VAL-t hozott - egyébként a 20 pontjával Bencze Tamásék legeredményesebbje volt a Sopron elleni derbin, így egyértelmű volt a helye itt.

(Bradford Burgesst kell még kiemelni mindenképpen, aki 13 VAL-ja miatt nem került be végül Mohácsi mellé, de kulcsszerepet játszott abban, hogy az Alba -22-ről felállt Körmenden a második negyedben, mielőtt Achilles-szakadást szenvedett volna.)


Foto, Slide - kosarsport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus