A forduló válogatottja - alapszakasz, 24. forduló

Tegnap befejeződött a magyar férfi A-csoport alapszakaszának 24. köre - a forduló válogatottját olvashatjátok a körmendi és jászberényi MVP-kkel.

Az eddigi fordulóválogatottak:

Alapszakasz: 2. forduló4. forduló5. forduló7. forduló8. forduló9. forduló6. forduló10. forduló1. forduló11. forduló12. forduló13. forduló3. forduló14. forduló15. forduló16. forduló17. forduló19. forduló20. forduló18. forduló, 22. forduló


Irányító
Marquis Wright - Egis Körmend (2)

A Körmend amerikai hátvédje ezúttal borzasztóan hasznosan és vezérként játszott minden értelemben, egyedül 5 eladott labdáját lehet negatívumként említeni. Egyébként rendkívül hatékonyan dobott 24 pontot (5/7 dupla, 3/4 tripla, 5/6 büntető), volt 9 pattanója, 5 gólpassza, 1 szerzett labdája, illetve 2 beütött és 4 kiharcolt faultja, így 31 és fél perc alatt 32 VAL-ig jutott. Mivel ez volt az egyik legjobb teljesítmény azok között, akik nyertek is csapatukkal, Wright pedig a Szedeák elleni, utolsó negyedben megfordított találkozó végjátékában főszerepet játszott kosaraival és gólpasszaival is, így ő lett a forduló egyik megosztott MVP-je.

(Itt érdemes kiemelni a MAFC-tól 28 VAL-ig jutó Amin Hotot, aki a Paks elleni mérkőzésen kulcsszerepet vállalt abból, hogy a fővárosiak "lerajtolták" ellenfelüket, egészen kiválóan mozgatta csapatát, és alig maradt el Wrighttól.)


Dobóhátvéd
Devante Wallace - JP Auto-JKSE (3)

A Jászberény nagy győzelmet aratott az Alba ellen, amiből pontgyárosuk, Wallace is kivette a maga nem kis részét. Az amerikai swingman 27 pontot szórt, Wrighthoz hasonlóan kitűnő hatékonysággal (5/6 dupla, 4/8 tripla, 5/6 büntető), emellett volt 7 pattanója, 2-2 gólpassza, szerzett és eladott labdája, 1 blokkja, valamint 2-2 beütött és kiharcolt személyi hibája, ami valamivel kevesebb, mint 33 perc alatt 32 VAL-t jelentett összességében. Mivel a Berény a bajnoki címvédőt győzte le, Wallace pedig ugyanolyan egyéni produkciót nyújtott a számok alapján, mint Wright, így ő lett a forduló másik megosztott MVP-je.


Kiscsatár
Ivosev Tomiszlav - Kaposvári KK (8)

Az utóbbi hetekben nem kérdés, hogy Ivosev ott van a forduló válogatottjában, maximum az lehet kérdőjeles, hogy melyik poszton. A Kaposvár honosított játékosa ezúttal 24 pontos (7/11 dupla, 2/5 tripla, 4/6 büntető), 15 pattanós, rendkívül masszív dupla-duplával jelentkezett, ami mellé 2-2 gólpasszt, szerzett és eladott labdát, illetve 4 beütött és 7 kiharcolt faultot is feljegyezhettek a statisztikusok. Ez összességében 35 VAL-t ért 38 és fél perc alatt - ez volt ugyan a játéknap második legjobb egyéni statisztikája, de a Kecskemét az első félidőben elintézte a Kaposvárt, nem volt igazán nyerési esélye a somogyiaknak, így nem lehetett Ivosev a forduló legértékesebb játékosa.


Erőcsatár
Eilingsfeld János - Atomerőmű SE (4)

Ivosevhez hasonló teljesítményt hozott a paksiak magyar válogatott magasembere is. Eilingsfeld is komoly dupla-duplával jelentkezett, hiszen 21 pontja (6/9 dupla, 1/1 tripla, 6/9 büntető) mellett neki is 15 pattanója volt. 1-1 gólpassza és eladott labdája, 2 blokkja és 8 kiharcolt személyi hibája azt jelentette, hogy kevesebb mint 34 és fél perc alatt 40 VAL-t termelt. Ahogy azonban Ivosevnél, úgy nála is levont az értékből az, hogy kikapott csapatával, ráadásul az ASE a sereghajtó MAFC otthonában szenvedett vereséget, így Eilingsfeldet sem tudtuk megválasztani a kör legértékesebbjének, hiába volt az övé a legjobb VAL-mutató.


Center
Ivica Radic - Zalakerámia ZTE KK (8)
Karahodzsics Kemal - KTE-Duna Aszfalt (1)

A Zalaegerszeg egy küzdelmes meccsen, de szinte végig vezetve hozta a Sopron elleni találkozóját, amelyből a horvát center 21 ponttal (9/16 dupla, 1/2 tripla), 13 pattanóval, 2 gólpassz, 1 blokkal, illetve 2-2 beütött és kiharcolt faulttal vette ki a részét, ami valamivel több mint 32 és fél perc alatt 29 VAL-nak felelt meg. Karahodzsics (és Djeraszimovics) vezetésével a KTE magabiztosan verte a Kaposvárt, és a honosított center 18 pontig (8/10 dupla, 2/2 büntető), 11 pattanóig, 1 gólpasszig, valamint 3 beütött és 2 kiharcolt személyi hibáig jutott - 28 és fél perc alatt 27 VAL-t hozott a konyhára. A ZTE játékosa ugyan két VAL-lal megelőzte a kecskemétit, de az SKC elleni találkozó legvégén, mikor már eldőlt az összecsapás, leszedte Horváth Ákos kihagyott büntetőjét, majd visszatette a támadópattanót - ennyivel előzte meg Karahodzsicsot, ezért kaptak helyet mindketten.


Legjobb hatodik ember
Csorvási Milán - Egis Körmend (2)

A vasiak nagyon megszenvedtek a Szedeákkal, de végül legyőzték a Tisza-parti együttest, amelyből nagy szerepet vállalt Csorvási. A Körmend centere 11 pontot (5/7 dupla, 1/3 büntető), 5 pattanót, 4 gólpasszt, 2 szerzett és 1 eladott labdát, illetve 4-4 beütött és kiharcolt faultot jegyzett 25 perc alatt, ami 17 VAL-t jelentett számára. Alig maradt el tőle a Falcóból Aliaksandr Pustahvar (16 VAL), de mivel a fehérorosz nem nyert, Csorvási pedig egy fokkal jobb is volt, így a körmendiek egyik kedvence került be a legjobb cserék közé.


Foto (1), Slide - kosarsport.hu
Foto (2) - Gémesi Balázs, Jászberényi KSE hivatalos facebook-oldala

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus