A forduló válogatottja - Alapszakasz, 26. forduló

Tegnap lejátszották a magyar férfi A-csoport alapszakaszának 26. körét - a forduló válogatottját olvashatjátok.

 

A korábbi forduló válogatottak: 1. forduló5. forduló7. forduló8. forduló6. forduló9. forduló4. forduló10. forduló11. forduló2. forduló3. forduló12. forduló13. forduló14. forduló15. forduló16. forduló17. forduló18. forduló19. forduló20. forduló21. forduló22. forduló23. forduló24. forduló, 25. forduló


Irányító
Emmanuel Ubilla - Zalakerámia ZTE KK (6)

Ubilla egy, a saját csapata számára kulcsfontosságú összecsapáson volt főszereplő - azt valószínűleg nem tudta a ZTE, hogy már nem kell győzniük, mert a Kaposvár kikapott Szegeden vagy a Szolnok Körmenden. Az irányító támadásban megint parádézott, 26 pontot szórt (8/11 dupla, 3/5 tripla, 1/1 büntető), volt 9 gólpassza, 4 pattanója, 1-1 szerzett és eladott labdája, valamint 3-3 beütött és kiharcolt faultja, amivel 34 VAL-t szerzett. Annyira fontos tagja csapatának, hogy végigjátszotta a hosszabbításos meccs 45 percét, és bár embere megint megszórta magát, Battle azért nála jobb védőket is megbüntetett az utóbbi fordulókban. A 34 VAL-ja mellett kiemelendő, hogy a rendes játékidő végén ő mentette hosszabbításra az összecsapást, a ráadásban pedig 5 pontot szórt és kiosztott még 2 gólpasszt, így a forduló megosztott MVP-jének válaszottuk.

(Ubilla mellett Marko Bolticsot is ki kell emelni, aki újfent egészen pazar teljesítményt nyújtott a Kaposvár elleni győzelem alkalmával (15 gólpassz, 28 VAL), valamint az Ubilla ellen játszó Talor Battle-t, aki az ASE-nál szerzett 33 VAL-t (23 pont, 9 gólpassz), de a vesztes oldalon.)


Dobóhátvéd
Lenzelle Smith - Egis Körmend (5)

A forduló legnagyobb rangadója eredetileg a Körmend-Szolnok összecsapás volt, amely végül egy sima mérkőzés lett, főleg a második félidőre. A második negyedben húzott el ellenfelétől a vasi alakulat, ebben a szakaszban pedig Smith volt az egyik vezérük - 1 pontos előnyből leginkább neki köszönhetően lett 15 pontos a különbség. Az amerikai dobóhátvéd végül 27 ponttal (5/5 dupla, 3/4 tripla, 8/12 büntető), 4 gólpasszal, 2-2 pattanóval és eladott labdával, 3 szerzett labdával, valamint 3 beütött és 9 kiharcolt faulttal zárt. Csereként 21 perc alatt 35 VAL-t hozott egy nagy rangadón, ez Watkins mögött a második legjobb egyéni mutató volt, ezzel lett ő a forduló másik megosztott MVP-je - érdekesség, hogy zsinórban másodjára lett Körmend-ZTE megosztott MVP, egy körrel korábban Kromah és Benke érdemelték ki ezt a titulust.

(Smith mellett kettes posztról parádézott Skip Mills is Sopronban (19 pont, 13 pattanó, 32 VAL), de a MAFC ellen, Ivan Lilov pedig egy kicsit elmaradt statisztikában, azért nem került be most a forduló válogatottjába (30 pont, 30 VAL).)


Kiscsatár
Lasan Kromah - Egis Körmend (6)

A Szolnok elleni második negyedben 15-ről 25-re Kromah vezetésével nőtt a Körmend előnye, de az egész mérkőzésen sallangmentes, szinte hiba nélküli játékot nyújtott, úgyhogy a vasiak "új" szerzeménye megint bekerült a forduló válogatottjába, ezúttal hármas poszton. Kromah 28 ponttal terhelte meg a bajnok gyűrűjét (3/3 dupla, 6/9 tripla, 4/4 büntető), emellett 6 gólpasszt is kiosztott, volt 1-1 szerzett és eladott labdája, valamint 1 beütött és 3 kiharcolt faultja. 35 és fél perc alatt 33 VAL-t szállított összességében.


Erőcsatár
Milos Boriszov - Szolnoki Olaj KK (1)

Boriszov statisztikailag kitűnő mérkőzést produkált, ráadásul Smith-hez hasonlóan ő is csereként tette mindezt. A montenegrói játékos 25 pontot dobott (5/8 dupla, 3/3 tripla, 6/6 büntető), volt 6 pattanója, 2 szerzett és 1 eladott labdája, illetve 4 beütött és 7 kiharcolt faultja, ami alig több mint 23 perc alatt 32 VAL-t ért neki. Azt is hozzá kell tenni, hogy a jó mutatók mögött lényegében nem sokat számított a produkciója, hiszen a Körmend a félidőre lerendezte a nyitott kérdéseket azzal kapcsolatban, ki nyeri a rangadót, de a hozzá legközelebb lévő Pacher hasonlóan sima (és elveszített) meccsen villogott, míg Szabó Zsolt a ZTE-ből például elég messze volt már tőle 24 VAL-lal, így került be mégis Boriszov.

(AJ Pacher is majdnem ugyanilyen produkciót nyújtott (20 pont, 31 VAL), viszont a Pécs is nagy előnyben játszott a találkozó nagy részében, ahogy a Körmend is, Pacher pedig csak Boriszov 4 faultja miatt volt közel hozzá, ezért került be a szolnoki.)


Center
Ryan Watkins - Atomerőmű SE (2)

Az amerikai center egészen kiváló produkciót nyújtott a ZTE ellen, hiszen 27 pontját hatékonyan szerezte (8/12 dupla, 1/1 tripla, 8/8 büntető), emellett pedig volt 16 lepattanója, amiből 10 támadó volt ráadásul, brutális dupla-duplát szállított. 1-1 blokkja, gólpassza és eladott labdája, valamint 3 beütött és 5 kiharcolt faultja azt jelentette, hogy kevesebb mint 34 és fél perc alatt 42 VAL-t produkált - ez messze a legjobb egyéni produkció volt a kör folyamán, de a legértékesebb teljesítménynek nem tudtuk megítélni, mert a paksiak kikaptak.


Legjobb hatodik ember
Tóth Norbert - Falco-Vulcano Energia KC Szombathely (1)

Itt egyértelműen Lenzelle Smith lett volna a befutó, de mivel ő és Boriszov is helyet kaptak a forduló kezdőötösében is, így került be Tóth Norbert, aki a Jászberény otthonában diadalmaskodó Falcónál szerzett 12 pontot (6/9 dupla, 0/1 büntető), 9 pattanót, 2 gólpasszt, 1-1 szerzett labdát és blokkot, valamint 2-2 beütött és kiharcolt faultot - fontos szerepe volt abban, hogy az idegenben összességében nagyon gyenge produkciókat nyújtó szombathelyi gárda ezúttal nyerni tudott Berényben.

 

Foto, Slide - 9900.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus