A forduló válogatottja - Alapszakasz, 3. forduló

Tegnap véget ért a magyar férfi NBI/A csoport alapszakaszának harmadik köre - lássuk a forduló válogatottját!

(Zárójelben, hogy hanyadik alkalommal szerepel a forduló válogatottjában.)
A harmadik forduló eredményeit, statisztikáit itt megnézhetitek!

Irányító
Bus Iván - MARSO Nyíregyháza (1)

A Nyíregyháza 22 esztendős játékosa lett a forduló legjobb irányítója szerintünk. A Brane Szavics helyén ezúttal kezdőként pályára lépő Bus egy nagyon fordulatos mérkőzésen volt csapata egyik vezére Zoran Krsztanovics mellett, hiszen 10 pontot (1/2 dupla, 1/3 tripla, 5/7 büntető), 10 gólpasszt, 8 pattanót és 6 kiharcolt faultot jegyzett, a negatív oldalon pedig mindössze 3 eladott eladott labdát lehetett nála feljegyezni. Ezzel 22 VAL-ig jutott a találkozó folyamán, amivel a szerb magasember mögött a második legjobb hazai játékos volt a Pécs ellen 84-78-ra megnyert találkozón. Beszámított nála is, ami az előző körben Benke Szilárdnál, hogy nem nagyon számoltunk vele kapcsolatban ilyen teljesítménnyel, hiszen Mike Caffey, Kendrick Perry és Branko Jereminov is jobb VAL-t ért el nála, de kulcsszerepet játszott a végjátékban is, hiszen 10 pontjából 5-öt 70-67 után szerzett zsinórban, azzal szakította le ellenfelét a Nyíregyháza végleg.
 

Dobóhátvéd
Vojvoda Dávid - Szolnoki Olaj KK (1)

42 pontos karriercsúcsot dobott Vojvoda a fordulóban, amivel természetesen bérelt helye lett azonnal a "válogatottban", tette mindezt ráadásul nagyon hatékonyan (11/15 dupla, 4/11 tripla, 8/10 büntető). Gyakorlatilag a találkozó folyamán végig tarthatatlan volt, már az első félidőben 21 egységnél járt, és utána sem rajta múlott, hogy az ASE a 0-21-es kezdést követően talpra tudott állni, egyenlített, majd három hosszabbítás után nyert. Olyan egyéni teljesítményt tett le a parkettára pontszerzésben, amit nem mindennap látni - volt még 5 gólpassz, 3 pattanója, 1-1 szerzett és eladott labdája, valamint 7 kiharcolt faultja is, összesen 40 VAL-ig jutott, ami a forduló legjobbja volt -, így a válogatott és az Olaj első számú pontfelelőse megosztott MVP is lett a fordulóban a 118-107-es vereség ellenére is.
 

Kiscsatár
Troy Barnies - Atomerőmű SE (1)

Az előbb emlegetett meccs hazai hőse volt az amerikai kiscsatár, ugyanis leginkább neki volt köszönhető, hogy az első félidőben nem dőlt el teljesen a találkozó - a félidőben összesen négy paksi játékos szerzett pontot, a 27 egységből Barnies 10-et vállalt magára. A fordulást követően a teljes ASE, főleg Chris Dunn feljavult, Medve Máté büntetőket és triplát is dobott utolsó pillanatokban, így nem emelhető ki tőlük egy ember csak, Barnies azonban ezt követően is vezér maradt, hiszen a hátralévő 35 percben még 19 egységet termelt, így összességében 29 ponttal (6/11 dupla, 3/7 tripla, 8/8 büntető), 9 pattanóval, 1 gólpasszal, 3 szerzett és 1 eladott labdával, valamint 9 kiharcolt faulttal zárt. 38-as VAL értéke elmarad ugyan Vojvoda teljesítményétől, viszont mivel az ASE nyerte az év mérkőzését - ha a szezon még csak most is kezdődött, a naptári évre már nyugodtabban lehet rámondani -, így ő lett a másik megosztott MVP ebben a fordulóban.
 

Erőcsatár
Zoran Krsztanovics - MARSO Nyíregyháza (2)

A Nyíregyháza erőcsatára az első kör után újfent bekerült a forduló válogatottjába, a Pécs elleni sikernek Bus mellett ugyanis ő volt a másik letéteményese. 25 pontot (7/12 dupla, 2/4 tripla, 5/6 büntető), 10 pattanót, 1 blokkot és 6 kiharcolt faultot is jegyzett 3 eladott labda mellett, így 27 VAL-lal zárt, ennél azonban fontosabb, hogy újra ő volt a(z egyik) nyerőembere a gárdának. Az elején ő tartotta a lelket az együttesben a gyengébben sikerült első negyed folyamán, ekkor 8 pontot szerzett, majd amikor a többieknek ment, ő háttérbe vonult, a következő két felvonás alatt összesen szerzett 8 egységet. A Pécs azonban a negyedik negyed elején Harazin és Antóni Csanád vezetésével kiegyenlített 13 pontos hátrányból, akkor pedig Krsztanovics volt az, aki a csapat élére állt, 8 pontot szerzett, egyedül állította meg a PVSK rohamát, és az ő két hármasa, valamint egy duplája után jött Bus 5 pontos sorozata, amivel végül meglett a meccs Sitku Ernőéknek.
 

Center
Ryan Watkins - Naturtex-SZTE-Szedeák (1)

Watkins érkezése úgy kellett a Szedeáknak, mint egy falat kenyér, mert így egyrészt van egy centere végre a Tisza-partiaknak, másrészt darabszámra 1-gyel többen vannak, nincsenek kifulladásra ítélve a mérkőzések végére. Az amerikai játékos bemutatkozása nem is akármilyen lett, hiszen 21 pontot szórt (8/14 mezőny, 5/5 büntető), leszedett 18 pattanót, ami a forduló legjobb statisztikája, volt 1 szerzett labdája és 1 blokkja, valamint 5 kiharcolt faultja. Nem meglepő, hogy 38 VAL-lal zárt, alig-alig volt rossz megmozdulása a találkozón. Mivel a Szedeák végül könnyedén verte a Jászberényt, Watkins pedig a végén szórt pár kosarat, így Vojvodáék MVP-címéhez szerintem most nem volt köze, viszont ettől függetlenül is úgy tűnik az első mérkőzés alapján, hogy Nikola Lazicsék kitűnő játékossal gazdagodtak.


Legjobb hatodik ember
Donald Robinson - Atomerőmű SE (1)

Barnies mellett a másik olyan játékos volt a Szolnok elleni első félidőben, aki elindította a paksiak szekerét, hiszen a 12. percben már 7 pontnál járt (ez az ASE-nél szombaton rengetegnek számított), és ezt követően is kifejezetten hatékonyan támadott, alig hibázott dobást. Végül 24 egységgel zárt (8/9 dupla, 2/4 tripla, 2/2 büntető), amivel messze a legjobb cserejátékos volt ebben a fordulóban, még ha azt is beszámoljuk, hogy ő 55 perces meccsen játszhatott, máshol pedig egy hosszabbítás sem volt. Végül 23 VAL-t írhattak be mellé a statisztikusok - 2 pattanója, 2 eladott labdája, 3 gólpassza és 2 kiharcolt faultja volt még -, így nem volt kérdés, hogy ezúttal ő kerül a legjobb hatodik ember szerepkörébe nálunk.


Foto, Slide - Molnár Gyula, kosarlabda.ase.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus