A forduló válogatottja - Alapszakasz, 3. forduló

Tegnap véget ért a magyar férfi A-csoport alapszakaszának 3. köre - a forduló válogatottját olvashatjátok.

A korábbi forduló válogatottak: 1. forduló5. forduló7. forduló8. forduló6. forduló9. forduló4. forduló10. forduló11. forduló, 2. forduló
 

Irányító
Parrish Petty - Egis Körmend (2)

Petty a Pécs ellen nyerő Körmend legjobbja volt anno. Bár voltak hibái, hiszen a külső dobásai sem ültek, emellett volt 6 eladott labdája is, ami rengetegnek számít, de bőven kompenzálta ezt a pozitív oldalon. 27 pontot szórt összességében (8/12 dupla, 2/7 tripla, 5/7 büntető), volt emellett 9 pattanója, 6 gólpassza és 5 szerzett labdája, 3 beütött faultja mellé pedig 9 kiharcolt személyi hibát írhattak fel a statisztikusok. Összesen 34 VAL-ig jutott a vasiak irányítója, amivel a forduló MVP-je is lett egyben - volt nála jobb egyéni teljesítmény, de vesztes csapatból.

(Itt főleg a Szolnokon diadalmaskodó ZTE irányítóját, a 30 VAL-ig jutó Ubillát lehet kiemelni még, aki alig maradt el Pettytől.)


Dobóhátvéd
Marko Boltics - Naturtex-SZTE-Szedeák (1)
Lester Medford - Falco KC Szombathely (3)

Mást azért nem emeltünk ki Ubilla mellett az irányítóknál lemaradónak, mert ezúttal alacsony szerkezetet raktunk össze. Boltics tegnap este volt a Szedeák vezére a KTE elleni sikerben. Volt neki is 5 eladott labdája, de 16 pontját hatékonyan dobálta össze (4/5 dupla, 1/2 tripla, 5/7 büntető), és emellett volt 12 gólpassza, 7 pattanója, és 4 beütött fault mellett 10 kiharcolt személyi hibája is - majdnem 40 perc alatt 32 VAL-lal végzett. Medford a Vasas ellen megizzadó, de végül diadalmaskodó Falco legjobbja volt egy 25 pontos (6/7 dupla, 2/9 tripla, 7/8 büntető), 10 pattanós dupla-duplával. Volt még 2 gólpassza, 3-3 szerzett és eladott labdája, valamint 3 beütött és 7 kiharcolt faultja, így ő is 32 VAL-lal fejezte be ezt az összecsapást.


Kiscsatár
Ivan Lilov - Naturtex-SZTE-Szedeák (3)

A bolgár válogatott bedobó alapvetően kettes, de mivel hármas posztról egy fokkal halványabb produkciók érkeztek most, így a "perimétert" hátvédekkel töltöttük fel. Lilov tegnap este nem kevesebb mint 33 pontot szórt a Kecskemétnek (5/11 dupla, 6/14 dupla, 5/5 büntető) 8 pattanó, 4 szerzett és 3 eladott labda, valamint 1 beütött és 2 kiharcolt fault mellett, így 29 VAL-ig jutott.

(Az echte kiscsatárok közül Marko Djeraszimovics és Benke Szilárd voltak a legjobbak, de mindketten 22 VAL-ig jutottak, ezért döntöttünk most inkább a több hátvéd mellett.)


Erőcsatár
Szabó Zsolt - Zalakerámia ZTE KK (1)

Ubilla és Benke kimaradtak ugyan ezúttal a forduló válogatottjából, de Szabó Zsolt már nem, ő volt a legjobb ebben a körben négyes poszton. A ZTE a bajnoki címvédő Szolnok otthonában tudott győzni, amelyben kulcsszerepe volt a magasembernek, aki 24 ponttal terhelte meg az ellenfél gyűrűjét (5/8 dupla, 3/6 tripla, 5/7 büntető), emellett leszedett 7 lepattanót, kiosztott 3 gólpasszt, szerzett 2 labdát, 3-3 beütött és kiharcolt faultja mellett pedig 1 blokkot is felírhattak mellé a statisztikusok. Kicsit kevesebb mint 34 perc alatt 28 VAL-os teljesítményt nyújtott összességében.


Center
AJ Pacher - Vasas Budapest (3)

Az amerikai center nem először került be a forduló csapatába, és a Vasas egyik legjobb meccsét nagyban neki köszönheti, hiszen a Falco otthonában a félidőben még bőven vezetett a pasaréti klub, és a végjáték is egészen szoros volt - azóta Szombathelyen jobb csapatok is kaptak sokkal nagyobb zakókat. Pacher 26 pontig jutott (8/11 dupla, 2/2 tripla, 4/4 büntető), 9 pattanót és 1 blokkot is betett a közösbe 1 szerzett és 3 eladott labda, valamint 5 kiharcolt fault mellett. Összességében kicsit több mint 38 és fél perc alatt 36 VAL-t produkált, ami a forduló legjobb teljesítménye lett volna, de mivel csapata kikapott, Perry pedig egy alig rosszabb VAL-lal győzelemre vezette a Körmendet, ezért nem lett MVP.

(Itt a borzasztóan masszív dupla-duplát (20 pont, 19 pattanó, 31 VAL) hozó Ryan Watkinst, a Szedeák harmadik húzóemberét, Nenad Szulovicsot (22 pont, 29 VAL), vagy a Kaposvárban szintén erős dupla-dupláig (14 pont, 16 pattanó, 26 VAL) jutó Kenneth Simmst lehet megemlíteni, mind kiváló produkciót nyújtottak.)


Legjobb hatodik ember
Justin Edwards - Alba Fehérvár (3)

Azon kevés meccsek egyike volt a MAFC elleni idegenbeli, amikor Edwards csereként lépett pályára a székesfehérváriaknál, így viszont "ezen a héten" nem nagyon volt kérdés, hogy ki lesz a legjobb hatodik ember. Az Alba kanadai hátvédje 23 pontot dobott (6/8 dupla, 2/5 tripla, 5/7 büntető), 5 pattanó, 3 gólpassz, 2 szerzett és 3 eladott labda, 2 blokk, 1 beütött és 5 kiharcolt fault is került a neve mellé, így 29 VAL-t produkált - ugyanolyat, mint Lilov egyébként.


Foto, Slide - kosarsport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus