A forduló válogatottja - Alapszakasz, 4. forduló

Tegnap este véget ért a magyar férfi A-csoport alapszakaszának 4. köre - a forduló válogatottját olvashatjátok.

A korábbi forduló válogatottak: 1. forduló5. forduló7. forduló8. forduló6. forduló, 9. forduló


Irányító
Ronnie Taylor - Vasas Budapest (1)

Az amerikai irányító még október végén hozta a Vasas eddigi egyetlen győzelmét az A-csoportban, amikor a MAFC elleni meccsen 30 pontos (8/11 dupla, 3/5 tripla, 5/5 büntető), 10 gólpasszos dupla-duplát szállított - ebből ráadásul 11 pontot és 2 asszisztot a negyedik negyedben szerzett, amikor csapata fordított a fővárosi rivális ellen. Volt ugyan 6 eladott labdája és 2 beütött faultja, de 3-3 pattanó és kiharcolt fault, 2 szerzett labda és 1 blokk is állt a neve mellett, így valamivel kevesebb mint 34 perc alatt 36 VAL-t szerzett, emellett +14-gyel neki volt a legjobb +/- mutatója. A 36 VAL a legjobb volt a fordulóban, ráadásul győztes csapat legfontosabb embere volt Taylor, így ő lett a forduló MVP-je is.


Dobóhátvéd
Brent Arrington - JP Auto - JKSE (1)

A Jászberény összességében és főleg idegenben nagyon jól kezdte az idényt, az ASE ellen is győzni tudtak Pakson, és ebben a sikerben volt csapata vezére Arrington. Az amerikai hátvéd 23 pontot szórt (5/9 dupla, 3/5 tripla, 4/5 büntető), volt 6 pattanója, 1-1 gólpassza és blokkja, 3-3 szerzett, eladott labdája és beütött faultja, valamint 7 kiharcolt személyi hibája, így 35 perc alatt 27 VAL-ig jutott - nála is ki lehet emelni, hogy +13-mal csapata és az egész meccs legjobbja lett.


Kiscsatár
Andrija Csirics - Naturtex-SZTE-Szedeák (2)

A Szedeák szerb rutinrókája a ZTE elleni mérkőzésen borzasztóan hatékonyan kosarazott, nem rajta múlott, hogy csapata végül kikapott Bencze Tamásék otthonában. Csirics 21 pontot dobott (5/5 dupla, 2/4 tripla, 5/6 büntető), volt 8 pattanója, 5 gólpassza, 1 szerzett labdája és 4 kiharcolt faultja, így 2 eladott labdával és 3 beütött faulttal együtt is 31 VAL-t szerzett - ezzel egyrészt a legjobb kiscsatár volt a fordulóban, másrészt Taylor mögött a második legjobb volt összességében a kör során.


Erőcsatár
Tomiszlav Ivosev - KTE-Duna Aszfalt (2)

A Kecskemét tegnap este győzte le a Körmendet a végén nagy csatában, de összességében gyakorlatilag végig vezetve, Ivosev pedig nem sziporkázott ugyan a pontszerzést tekintve, de sokoldalúan és hasznosan kosarazott. 16 pontos, 12 pattanós dupla-dupláig jutott, de se kintről, se a vonalról nem ment neki annyira a dobás (5/9 dupla, 0/3 tripla, 6/11 büntető), emellett azonban volt 11 kiharcolt faultja is - 2-2 gólpassza, blokkja és eladott labdája, valamint 4 beütött faultja 25 VAL-t ért összességében 32 perc játék alatt.


Center
Adomas Drungilas - Zalakerámia ZTE KK (3)
Nenad Szulovics - Naturtex-SZTE-Szedeák (1)

Egymás ellen játszott a két együttes, a ZTE nyert, a két center pedig a forduló legjobb produkcióit hozta egymás ellen - ez azért a védekezésüket nem dicséri, de így is ők voltak a legjobbak ebben a körben. Drungilas 18 pontot (7/9 dupla, 4/4 büntető) és 9 pattanót szerzett, így 2 eladott labdával, 2 beütött és 3 kiharcolt faulttal együtt 24 VAL-t szerzett, viszont a győztes csapatban is csak -2-es +/- mutatója volt. Pont emiatt került be mellé Szulovics, aki a 7 ponttal elbukott összecsapáson is +6-os +/- mutatóval zárt - emellett volt 22 pontja (7/12 dupla, 2/3 tripla, 2/4 büntető), 6 pattanója, 3-3 gólpassza és kiharcolt faultja, illetve 1-1 eladott labdája és beütött faultja, ez pedig neki is 24 VAL-t jelentett.


Legjobb hatodik ember
Julien Mills - Sopron KC (2)

Az Alba Fehérvár egyetlen vereségét a bajnokságban Sopronban szedte össze, ennek egyik legfőbb oka pedig Mills volt, aki majdnem hibátlan mérkőzést hozott, összesen három nem jó megmozdulása volt az egész meccsen. 15 pontjából (2/2 dupla, 1/2 tripla, 8/8 büntető) 9-et szerzett az utolsó negyedben, ekkor fordított és nyert az SKC - emellett volt 5 pattanója, 2 gólpassza és 6 kiharcolt faultja, így 1-1 eladott labdája és beütött faultja is 25 VAL-t jelentett neki 24 perc alatt.


Foto, Slide - kosarsport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus