A forduló válogatottja - alapszakasz, 4. forduló

A hétvégén lejátszották a magyar férfi A-csoport alapszakaszának negyedik körét - a forduló válogatottját olvashatjátok.

Irányító
Chris Dunn - Kaposvári KK (1)
Jahmal Jones - DEAC (1)

Dunn Hendlein mellett a másik olyan játékosa volt a Kaposvárnak, aki a negyedik negyedben lépett elő, miután a Körmend fordítani tudott ellenük - az utolsó felvonásban 6 pontot, 2 pattanót és 4 gólpasszt hozott, ami két kihagyott triplája ellenére is szép számsor. Az amerikai játékmester összesen 16 pontot (7/11 dupla, 0/5 tripla, 2/2 büntető), 6 pattanót, 10 gólpasszt, 3 eladott labdát, 1 beütött és 4 kiharcolt faultot is jegyzett, ami kereken 40 perc alatt 23 VAL-nak felelt meg. A DEAC egyese, Jones egy könnyebb ellenfél ellen, de kicsit jobb statisztikát gyártott 17 ponttal (8/8 dupla, 0/2 tripla, 1/2 büntető), 3 pattanóval, 5 gólpasszal, 4 szerzett és 2 eladott labdával, illetve 1 beütött és 2 kiharcolt személyi hibával, ami 37 perc alatt 25 VAL-t jelentett.

(Itt Jabril Durhamet ki kell emelni, aki 27 VAL-lal őket is felülmúlta, de egy olyan találkozón, amin csapata a középső két negyedben elbukta a mérkőzést, Marko Boltics szintén vesztes meccsen hozott 24 VAL-t, Uros Duvnjak pedig bár kulcsszereplő volt a Sopron kecskeméti sikerében, 21 VAL-lal némileg elmaradt a bekerülő duótól.)


Dobóhátvéd
Darrin Govens - Falco-Vulcano Energia KC Szombathely (1)

Govens ezúttal kettes poszton került be, bár ennek leginkább az volt az oka, hogy Perl Zoltánt (28 VAL) leszámítva a dobóhátvédektől nem jött olyan teljesítmény, mint akár Dunné, akár Jonesé, akár Dunhamé az irányítóknál, Perl (és Govens) viszont egy tükörsima mérkőzésen hozták jó statisztikáikat. Az amerikainak ettől függetlenül itt helyet kellett szorítanunk, mert 17 pontját (2/2 dupla, 2/4 dupla, 7/7 büntető) egészen kiváló hatásfokkal hozta, emellett volt 10 gólpassza is, 4 pattanója, 2 szerzett és 1 eladott labdája, valamint 2 beütött és 4 kiharcolt faultja, így kevesebb mint 25 és fél perc alatt 32 VAL-t hozott.


Kiscsatár
Tomiszlav Ivosev - Kaposvári KK (1)

A Kaposvár messze legjobb embere volt sokáig a Körmend elleni találkozón, aztán a végjátékban nőttek fel mellé mások is. Ivosev ezúttal 23 pontig (7/10 dupla, 1/4 tripla, 6/6 büntető), 10 pattanóig, 2 gólpasszig, 1 blokkig, 1-1 szerzett és eladott labdáig, valamint 3 beütött és 11 kiharcolt faultig jutott. 32 perc alatt 38 VAL-t szerzett, ami a kör legjobb teljesítménye volt, csapata is rangadót nyert, így ő lett a forduló MVP-je ezúttal.

(Leginkább az ASE-t 18 pontos, 11 pattanós dupla-duplával (25 VAL) győzelemig vezető Troy Barnies bánhatja Ivosev nagy estéjét, illetve a Szedeáknál a Szolnok ellen 34 pontig jutó Andrija Csirics is, bár ő, illetve a Körmendnél 29 VAL-ig jutó Eric Fanning is kikaptak csapataikkal.)


Erőcsatár
Hendlein Roland - Kaposvári KK (1)

Hendlein volt Dunn mellett a másik olyan játékos, akinek sikerült felnőnie a vasi piros-feketék elleni negyedik negyedre, támadásban például abszolút első számú emberré lépett elő - 12 pontot szórt csak az utolsó 10 percben, csapata majdnem felét ebben a felvonásban. Összesen 22 pontot (9/12 dupla, 4/4 pattanó) termelt 10 pattanóval, 1 gólpasszal, 3 blokkal, 2 szerzett és 1 eladott labdával, illetve 2 kiharcolt faulttal. Ez összességében 36 VAL-t ért úgy, hogy végigjátszotta az összecsapást - Ivosev mögött a kör második legjobb egyéni produkcióját nyújtotta.


Center
Dallas Lauderdale - DEAC (1)

Az Ohio State-en egykor egészen kiváló játékosokkal együtt játszó, azóta sokat sérült center belépője emlékezetesre sikerült 1/4-es büntetőmutatója és 3 eladott labdája ellenére is, hiszen 15 pontja (7/10 dupla, 1/4 büntető) mellett volt 14 pattanója és 6 blokkja is - elöl-hátul borzasztóan meghatározó volt, és az egyik alapja annak, hogy a hajdúságiak legyőzték egyik nagy riválisukat, a Jászberényt. Volt még 1-1 gólpassza és szerzett labdája, valamint 2 beütött és 3 kiharcolt faultja, így 34 és fél perc alatt 31 VAL-ig jutott.

(A MAFC-nál Bennet Davis 29 VAL-t hozott, de egy tükörsimán elvesztett összecsapáson a Falco otthonában.)


Legjobb hatodik ember
Luksa Andric - Szolnoki Olaj KK (2)
Mohácsi Máté - Zalakerámia ZTE KK (1)

A Szolnok horvát centere másodjára is bekerült a forduló legjobb csapatába, miután 12 pontot (4/5 dupla, 4/4 büntető), 7 pattanót, 3 gólpasszt, 1 szerzett és 2 eladott labdát, illetve 2-2 beütött és kiharcolt faultot jegyzett, ami 20 VAL-t ért számára. Ez a legjobb volt a cserék közül, ráadásul egyetlen ponttal győzött az Olaj, nagyon kellett nekik Andric jó meccse, rajta kívül azonban még ki kell emelni a ZTE-től Mohácsi Mátét is, akinél egy dolog, hogy 14 pontot (3/3 dupla, 2/5 tripla, 2/2 büntető) és 5 pattanót szerzett 2 beütött és 4 kiharcolt személyi hiba mellett, ami 18 és fél perc alatt 14 VAL-t jelentett számára, de övé volt a győztes dobás is az Alba elleni mérkőzés utolsó másodpercében.


Foto, Slide - delfinek.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus