A forduló válogatottja - Alapszakasz, 6. forduló

Tegnap este véget ért a magyar férfi A-csoport alapszakaszának 6. köre - a forduló válogatottját olvashatjátok.

A korábbi forduló válogatottak: 1. forduló5. forduló7. forduló, 8. forduló


Irányító
Emmanuel Ubilla - Zalakerámia ZTE KK (2)

A ZTE légiósa kezd nagy formába lendülni, ezúttal is kulcsszerepe volt abban, hogy csapata győzni tudott, az eddig masszív Pécset győzték le elég könnyedén. Ubilla kacérkodott a tripla-duplával, hiszen 23 pontot (6/9 dupla, 2/7 tripla, 5/5 büntető), 9 pattanót és 9 gólpasszt szerzett, volt emellett 2 szerzett labdája, 1 blokkja és 7 kiharcolt faultja is, így 1 eladott labdájával és 2 beütött faultjával együtt is 39 VAL-lal zárt kicsit több mint 32 perc alatt. Mivel csapata könnyedén hozott egy előzetesen nem ennyire könnyűnek tűnő összecsapást, és övé lett a forduló legjobb VAL-ja is, így ő lett a forduló MVP-je, a 7. kör után másodjára.


Dobóhátvéd
Darrin Govens - Falco KC Szombathely (2)

A Falco amerikai légiósa egyelőre bombaformában van, ezúttal pedig egyéni statisztikái mellé csapatsiker is párosult, hiszen a szombathelyiek a vasi rangadón az eddig hibátlan listavezetőt, a Körmendet győzték le, a második félidőben magabiztosan vezetve. Govens a sikerből 29 ponttal (4/7 dupla, 5/10 tripla, 6/8 büntető) vette ki a részét, és nagyon sokoldalú teljesítményt nyújtott, hiszen nemcsak a pontszerzésben jeleskedett: volt 6 pattanója, 5 gólpassza, 3 szerzett labdája és 7 kiharcolt faultja, így 4 beütött személyi hibájával és 1 eladott labdájával együtt is 35 VAL-lal zárt 38 perc alatt.


Kiscsatár
Brian Williams - JP Auto - JKSE (1)

A Jászberény idegenben győzte le a Vasast egy fontos találkozón, ráadásul hosszabbítás után, ebben játszott kulcsszerepet az amerikai kiscsatár. A berényiek légiósa volt a kör legeredményesebb játékosa, 32 pontot termelt (10/15 dupla, 3/7 tripla, 3/5 dupla), volt 5 pattanója, 2 szerzett labdája és 4 kiharcolt faultja, így 3 eladott labdájával és 4 beütött faultjával együtt is 25 VAL-lal zárt 41 perc alatt.


Erőcsatár
Juhos Levente - Naturtex-SZTE-Szedeák (2)

A Szedeák magyar magasemberének több nagyon jó mérkőzése is volt zsinórban, időrendben ez volt az első igazán kiemelkedő, a MAFC elleni mérkőzésen is kiválóan egészítette ki a délszláv légiósmagot - ezt követően jött a Sopron elleni, szintén kitűnő produkciója, amiért már a 7. forduló válogatottjában helyet is kapott. Majdnem 34 percet töltött a parketten a fővárosiak ellen, ez idő alatt 28 pontot szórt (8/9 dupla, 4/7 tripla), volt 8 pattanója, 2 gólpassza, 1-1 szerzett és eladott labdája, valamint 3 beütött és 4 kiharcolt faultja, így 34 VAL-lal zárt, ami a kör harmadik legjobbja volt Ubilla és Govens mögött.


Center
Adomas Drungilas - Zalakerámia ZTE KK (1)

A zalaegerszegiektől még egy játékos kapott helyet ezúttal a forduló válogatottjában, miután a Pécs elleni sikerből a litván center is kivette a részét rendesen. Drungilasnak több nagyon gyenge meccse is volt már, de most megvillantott valamit abból, hogy miért igazolták le - kevesebb mint 24 perc játékidő alatt 18 pontot (8/11 dupla, 2/2 büntető), 8 pattanót, 3 blokkot, 2 gólpasszt és 1 szerzett labdát jegyzett, így bár kipontozódott, de 25 VAL-lal a legjobb produkciót hozta a centerek közül. 


A legjobb hatodik ember
Aleksza Popovics - Szolnoki Olaj KK (1)

Az Olaj még október közepén lépett pályára a Sopron ellen, és abban, hogy győzni tudtak hazai pályán, a 25 pontig jutó Vojvoda Dávid mellett a sokoldalúan kosarazó Aleksza Popovicsnak volt leginkább szerepe. A montenegrói swingman 12 ponttal (4/5 dupla, 1/2 tripla, 1/1 büntető), 8 gólpasszal, 6 pattanóval és 4 kiharcolt faulttal támogatta meg a bajnokot, így 1 eladott labdájával és 4 kiharcolt faultjával együtt is 23 VAL-lal zárt - ez egyrészt a legjobb volt a cserék között, másrészt Popovics csapata győzött, nem kis mértékben neki köszönhetően, ezek összessége miatt kapta meg ezt a pozíciót.


Foto, Slide - zaol.hu, Umberto Pezzetta

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus