A forduló válogatottja - alapszakasz, 7. forduló

A hétvégén lejátszották a magyar férfi A-csoport alapszakaszának hetedik körét - a forduló válogatottját olvashatjátok.

Az eddigi fordulóválogatottak:

Alapszakasz: 2. forduló4. forduló, 5. forduló


Irányító
Amin Hot - MAFC (1)

A MAFC hatalmas győzelmet aratott a Pécs ellen, amiben a csapatmunka mellett az olyan egyéni teljesítményeknek volt főszerepe, mint amit az irányító produkált. A montenegrói kosaras borzasztóan masszív dupla-duplát jegyzett 19 pontjával (4/5 dupla, 3/9 tripla, 2/3 büntető) és 16 gólpasszával, ami mellett ráadásul volt 8 pattanója (5 támadó), 3 szerzett labdája és 6 kiharcolt faultja is. Egyéni mutatóját mindössze 1 eladott labda és 3 beütött faultja rontja minimálisan, így 39 és fél perc alatt 40 VAL-ig jutott, ami a kör második legjobb egyéni teljesítménye volt.


Dobóhátvéd
Trevis Simpson - Alba Fehérvár (1)

Az Alba Fehérvár amerikai dobóhátvédje megvillantott valamit abból, hogy miért is igazolták le őt. A sérüléséből nem olyan rég visszatérő Simpson 32 pontját 12 mezőnykísérletből és 7 büntetőből hozta össze (5/6 dupla, 5/6 tripla, 7/7 büntető), extra hatékonyan kosarazott, és volt 10 pattanója is, tehát ő is dupla-duplázott. 6 kiharcolt faultja mellett 1-1 szerzett és eladott labdát, valamint beütött személyi hibát és gólpasszt jegyzett, így 32 és fél perc alatt 46 VAL-t hozott a konyhára Dzunics Braniszlavék számára. Miután ez volt a kör legjobb statisztikája, az Alba a Kecskemét otthonában tudott nyerni, és ebben óriási szerepe volt annak, hogy az első negyed első felében Simpson 4/4 hármast szórt, így 17-4-re lépett el csapata, ezért ő lett a forduló MVP-je.


Kiscsatár
Perl Zoltán - Falco-Vulcano Energia KC Szombathely (2)

A szombathelyiek kedvence ezen a játéknapon is kitett magáért, és a Sopron elleni győzelem legfontosabb időszakában, a második felvonásban és a harmadik negyed első felében lépett fel igazán, akkor az ő vezetésével lépte le a házigazdákat a Falco. Perl végül 22 pontig jutott (6/9 dupla, 2/3 tripla, 4/6 büntető) 3 pattanó, 4 gólpassz, 1 blokk, 1-1 szerzett és eladott labda, valamint 3 beütött és 7 kiharcolt fault mellett, ami 38 perc alatt 28 VAL-t jelentett számára az első idegenbeli győzelem megszerzése mellett.


Erőcsatár
Will Neighbour - MAFC (1)

Hot mellett Neighbour hozta a másik kiemelkedő egyéni teljesítményt a MAFC-nál (a szintén nagyon hasznos Cvetkovics-Davis duó mellett). A brit magasember 25 pontos (8/10 dupla, 2/5 tripla, 3/5 büntető), 10 pattanós dupla-duplát szállított, ami mellett volt 3 gólpassza, 6 kiharcolt személyi hibája, illetve 2-2 szerzett és eladott labdája, ami 34 perc alatt 37 VAL-t jelentett - ez Simpson és Hot mögött egyébként a harmadik legjobb statisztika volt.


Center
Juhos Levente - Naturtex-SZTE-Szedeák (1)

A Szedeák kiemelkedő formában lévő magasemberét ötös posztra beraktuk ezen a héten - alapvetően négyest játszik, de az ASE ellen is volt, hogy centerben használták, mikor sem Sulovics, sem Révész nem volt a pályán. Juhos sorozatban második egészen kiváló meccsét hozta le - ezúttal 15 pontos (6/9 dupla, 1/5 tripla), 16 pattanós (5 támadó) dupla-duplát jegyzett, viszont rendkívül sokoldalú teljesítményét jól jellemzi 4-4 gólpassza és blokkja is, a pálya mindkét oldalán meghatározó szerepet játszott. 2 szerzett labdájával, illetve 2-2 beütött és kiharcolt faultjával 37 és fél perc alatt 34 VAL-t szerzett.

(Ez volt az egyetlen poszt, ahol tumultus volt, és a klasszikus centerek közül Ryan Watkins (20 pont, 16 pattanó, 34 VAL) és Marko Spica (28 pont, 35 VAL) is hasonlót hoztak, mint Juhos. Watkinsék meccse azonban nem a javukra volt egyoldalú, két és fél negyed után esélye sem volt a Sopronnak, míg Spica kimaradásában a vereség mellett az is közrejátszott, hogy megítélésünk szerint Juhos hátul meghatározóbb szerepet töltött be, ezért neki szorítottunk helyet ezúttal, míg a Kaposvár kiválóságának most nem.)


Legjobb hatodik ember
Quincy Ford - Szolnoki Olaj KK (2)
Luksa Andric - Szolnoki Olaj KK (3)

Neighbour messze kiemelkedett a cserék közül, de ő a kezdőcsapatba is bekerült, így jutott hely a két szolnoki játékosnak, akik szintén külön szintet képviseltek ezúttal a többiektől. Ford 15 pontja (2/3 dupla, 3/6 tripla, 2/2 büntető) mellett 7 pattanót, 1 szerzett labdát, valamint 2-2 gólpasszt és kiharcolt faultot szállított, ami kevesebb mint 23 perc alatt 23 VAL-t ért. Andric négy forduló csapatából már harmadjára került be - ő 10 pontot (3/4 dupla, 4/4 büntető), 8 pattanót, 3 gólpasszt, 2 blokkot, 1 eladott labdát, illetve 3-3 kiharcolt és beütött személyi hibát jegyzett, így 24 és fél perc alatt 21 VAL-t tett hozzá a szolnokiak Jászberény elleni győzelméhez.


Foto, Slide - fiba.com, Simon Erika

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus