A forduló válogatottja - Alapszakasz, 8. forduló

Tegnap este véget ért a magyar férfi A-csoport alapszakaszának 8. köre - a forduló válogatottját olvashatjátok.

A korábbi forduló válogatottak: 1. forduló, 5. forduló, 7. forduló
 

Irányító
Jaytornah Wisseh - Kaposvári KK (1)

A forduló legnagyobb fordítását bemutató Kaposvár legjobbja volt Wisseh a ZTE elleni mérkőzésen - mint ismert, a somogyiak 19 pontos hátrányból álltak fel az utolsó negyedben egy 41-15-ös 10 perccel. Ebben a fordításban voltak elévülhetetlen érdemei az irányítónak, aki csak az utolsó negyedben 10 pontot és 7 gólpasszt jegyzett - Fekete Ádám vezetőedző a csapatjáték hiányát emelte ki az első három negyedre, és ahhoz, hogy ez megváltozzon, nagyban kellett Wisseh önzetlen, ugyanakkor pontos és ponterős játéka is a végén. Összességében 19 pontot szórt (5/7 dupla, 3/6 tripla), volt 12 asszisztja, 3 pattanója, 1 szerzett és 2 eladott labdája, valamint 1 beütött és 5 kiharcolt faultja, így 33 perc alatt 32 VAL-ig jutott. Bár volt ennél jobb teljesítmény a héten, csapata egészen valószínűtlen feltámadása és győzelme miatt ő lett a forduló MVP-je is nálunk.

(Több kiváló produkció is volt egyes posztról, mint például a jászberényi Nemanja Proticsé (28 pont, 29 VAL), a szegedi Marko Bolticsé (18 pont, 9 pattanó, 7 gólpassz, 26 VAL), Parrish Petty sem volt messze a tripla-duplától (13 pont, 11 pattanó, 7 gólpassz, 24 VAL), Ronnie Taylor dupla-duplázott a Székesfehérváron szépen helyt álló Vasasnál (21 pont, 10 gólpassz, 25 VAL), és főleg a 31 ponttal a Falcót győzelemre vezető Lester Medfordot lehet megemlíteni, de az ő teljesítménye is elmaradt némileg Wisseh-étől.)

Dobóhátvéd
Vojvoda Dávid - Szolnoki Olaj KK (3)

Vojvoda az ASE elleni sima győzelemnek az egyik legfőbb letéteményese volt, miután a harmadik negyedbeli elszakadásból 10 ponttal vette ki a részét - ekkor döntötte el lényegében a mérkőzést a bajnoki címvédő. Vojvoda 27 pontot szórt összesen (4/8 dupla, 5/8 tripla, 4/5 büntető), volt 3 pattanója, 1 gólpassza, 2-2 szerzett és eladott labdája, valamint 1 beütött és 9 kiharcolt faultja, így 34 és fél perc alatt 31 VAL-lal zárt. 

(Supola Zoltán volt nagyon hasznos a Pécsnél (19 pont, 23 VAL), Laurynas Samenas 25 ponttal és 25 VAL-lal jelentkezett a Szolnok ellen, Mills nem szokványos számsort hozott Sopronban (9 pont, 14 pattanó, 6 gólpassz, 25 VAL), ők voltak még igazán kiugróak ezen a poszton.)

Kiscsatár
Ivan Lilov - Naturtex-SZTE-Szedeák (2)

A szegediek bolgár válogatott bedobója újfent helyet kapott a válogatottban, miután ezúttal is csapata egyik legjobbja volt, ráadásul a Szedeák megnyerte negyedik meccsét is zsinórban. Nem volt egyszerű megszerezni a győzelmet, a Jászberény ellen fordítani kellett az utolsó negyedben, és ebből az utolsó felvonásban Lilov 10 ponttal, 3 gólpasszal és 2 pattanóval vette ki a részét. Összességében 23 ponttal zárt még gyengébb kinti dobásmutatója ellenére is (7/8 dupla, 1/5 tripla, 6/7 büntető), volt 6 gólpassza, 4 lepattanója, 1 blokkja, 2 eladott labdája, illetve 4 beütött és 5 kiharcolt faultja. Végigjátszotta a meccset, ami alatt 27 VAL-t ért el, ezzel lett a legjobb a héten - Juhos kiválása miatt alacsonyabb szerkezetben játszottak, Vágvölgyi Ákossal a kezdőben álltak fel a szegediek.

Erőcsatár
Eilingsfeld János - Szolnoki Olaj KK (1)

Az Olaj másik húzóembere ebben a fordulóban egy másik magyar válogatott játékos volt, Eilingsfeld, aki szintén főszerepet játszott a 3. negyedbeli elszakadásban, ő 8 pontot szórt ebben a szakaszban. Az erőcsatár végül 22 ponttal (9/11 dupla, 0/1 tripla, 4/4 büntető), 6 pattanóval, 3 szerzett és 1 eladott labdával, 2 gólpasszal, valamint 4 kiharcolt faulttal zárt, ami 31 perc alatt 33 VAL-t ért számára. Ez ugyan jobb volt Wisseh teljesítményénél egy fokkal, de Eilingsfeld alig zárta pluszban a találkozót a +/- mutatója alapján, azt is csak annak köszöneti, hogy a végén Boriszov beszórt még 5 pontot, mikor minden mindegy volt már, így a kaposvári irányító produkcióját most többre értékeltük, mint az övét - a poszton kihívója nem nagyon volt.

Center
AJ Pacher - Vasas Budapest (1)

A Vasas kifejezetten jól tartotta magát az Alba otthonában, szépen összeszedték magukat az ASE elleni súlyos vereség után, és ebben Ronnie Taylor mellett Pachernek volt leginkább szerepe. A center Keller Ákosék ellen is szépen termelt, 28 pontot szórt (9/14 dupla, 2/4 tripla, 4/6 büntető), és volt 8 pattanója, 1-1 gólpassza, szerzett labdája és kiharcolt faultja, 2-2 blokkja és eladott labdája, illetve 5 beütött személyi hibája. Majdnem 37 percet töltött a parketten, ami alatt 33 VAL-t hozott - ha a faultokat is nézzük (illetve pont, hogy nem), akkor a legjobb egyéni produkciót hozta ebben a körben, de mivel a Vasas nem tudott nyerni, így nem ő lett a héten a legértékesebb játékos.

(Leginkább a szegediek centere, Nenad Szulovics bosszankodhat, hogy lemaradt, egészen sokoldalú játékot nyújtott (19 pont, 7 pattanó, 6 gólpassz, 4 szerzett labda, 28 VAL), jó volt a Paksnál Matt Tiby is, hiszen dupla-duplázott (19 pont, 13 pattanó, 29 VAL), de Pacher ezúttal a vereség ténye ellenére is jobb volt egy hajszállal.)

Legjobb Hatodik Ember
Baki Gergely - Kaposvári KK (1)
Fodor Márton - Kaposvári KK (3)

A két kaposvári kulcsszereplő volt a ZTE elleni fordításban, és mindketten elég jó egyéni statisztikákat is hoztak ahhoz, hogy helyet kapjanak. Fodor 31 perc alatt 11 pontot szórt (4/5 dupla, 0/1 tripla, 3/3 büntető), volt 5 pattanója, 6 gólpassza, 1 szerzett és 2 eladott labdája, valamint 3 beütött és 4 kiharcolt faultja, így 20 VAL-lal végzett. Bakit főleg a 24 perc alatt bedobott 19 pontja emeli ide (5/6 dupla, 2/2 tripla, 3/3 büntető), amivel 17 VAL-t hozott a konyhára. Előbbi +18-as mutatója feltűnő egy 7 ponttal megnyert meccsen, gyakorlatilag azt is nagyban neki köszönhetik a somogyiak, hogy volt honnan visszajönniük, Baki pedig az utolsó 10 perces feltámadásból 9 ponttal vette ki a részét, ezt értékeltük nála a 3 VAL különbség ellenére is.

(Két embert kell rajtuk kívül kiemelni. Egyrészt Halász Ákost, aki a Pécsnél 14 pontot és 17 VAL-t szerzett, de egy nagyrészt sima találkozón hozta mindezt. Másrészt az Olajnál Milos Boriszovot, aki pedig 26 pontot és 23 VAL-t termelt, viszont 5 pontot és 6 VAL-t ebből az utolsó percben, mikor már rég eldőlt az összecsapás. Volt ugyan három triplája a negyedik negyed közepén, amivel végleg eldöntötte a mérkőzést, de ettől függetlenül Fodorék teljesítményét többre taksáltuk ebben a körben, mert nem 10 pontos előnynél szórták meg magukat.)
 

Foto, Slide - delfinek.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus