A forduló válogatottja - Alapszakasz, 9. forduló

Tegnap este véget ért a magyar férfi A-csoport alapszakaszának 9. köre - a forduló válogatottját olvashatjátok.

A korábbi forduló válogatottak: 1. forduló5. forduló7. forduló8. forduló, 6. forduló


Irányító
PJ Hill - Atomerőmű SE (1)
Emmanuel Ubilla - Zalakerámia ZTE KK (3)

Lassan alapvetés lesz, hogy a ZTE irányítója itt van a listán - az talán nem túlzás, hogy támadásban a legjobb formában lévő játékos az egész mezőnyben -, az ASE egyese viszont "új belépő". Hill a Szedeák legyőzéséből vette ki a részét hatékony és sokoldalú játékkal, hiszen 19 pontja (4/6 dupla, 1/3 tripla, 8/8 büntető) mellett volt 8-8 gólpassza, lepattanója és kiharcolt faultja is 3 szerzett és 2 eladott labda, valamint 3 beütött fault mellett - 31 perc alatt 37 VAL-lal zárt. Ugyaneddig jutott összességében Ubilla is, aki a Falco ellen sikerben játszott döntő szerepet 25 pontos (6/10 dupla, 2/6 tripla, 7/8 büntető), 10 gólpasszos dupla-duplájával, ami mellé 6 pattanó és ugyanaz a többi statisztika (3 szerzett, 2 eladott labda, 3 beütött, 8 kiharcolt fault) járult, ami Hillnél - neki 32 perc alatt lett meg a 37 VAL. Mivel mindketten győztes csapat vezérei voltak összességében ugyanazzal a produkcióval, így ők lettek a héten forduló MVP-jei (Ubillának ez a harmadik ilyen elismerése már).
 

Dobóhátvéd
Justin Edwards - Alba Fehérvár (1)

Az Alba amerikai játékosa a Szolnok elleni rangadón villant, azok közé tartozott, akiket szinte a teljes meccsen mutatott játéka alapján dicsérni lehetett. 23 ponttal (8/12 dupla, 2/3 tripla, 1/3 büntető) a mezőny legeredményesebb játékosa volt, ráadásul a negyedik negyedben is kulcspillanatokban tudott betalálni a címvédő gyűrűjébe. Volt még 5 pattanója, 2-2 gólpassza és szerzett labdája, 1 eladott labdája, valamint 2 beütött és 5 kiharcolt faultja, így végül 31 perc alatt 25 VAL-t szerzett.
 

Kiscsatár
Marko Djeraszimovics - KTE-Duna Aszfalt (1)

A Kecskemét játékosa Edwardshoz hasonló teljesítménnyel rukkolt elő a MAFC ellen. Ő 22 ponttal (6/7 dupla, 0/2 tripla, 10/12 büntető) lett a mezőny legjobbja, és neki is borzasztóan fontos szerepe volt abban, hogy csapata végül győzni tudott - a KTE jó kezdés után a negyedik negyedben már hátrányban is volt, de 62-66 után Djeraszimovics zsinórban 6 pontot szórt, ezzel vette vissza a vezetést a hazai alakulat, és nagyban ennek köszönhetően húzták be végül a mérkőzést. A szerb játékosnak volt még 6 pattanója, 2-2 gólpassza, szerzett labdája és blokkja, 7 kiharcolt fautja, így 4 eladott labdájával és 2 beütött faultjával együtt is megvolt neki 30 VAL 38 és fél perc játék alatt. 
 

Erőcsatár
Veljko Budimir - PVSK-PANNONPOWER (2)

A Pécs hullámzó mérkőzésen, de azért összességében 15 ponttal diadalmaskodott a Sopron ellen, amiben Budimirnek is hatalmas szerepe volt, hiszen 27 pontot szórt a találkozón (8/9 dupla, 3/7 tripla, 2/2 büntető), amivel nagyon messze a legjobb pontszerző volt ezen a mérkőzésen. A játék többi elemében most nem tett annyit hozzá, mint szokott, hiszen 2 gólpasszal, 1-1 pattanóval és szerzett labdával, valamint 2 beütött és 3 kiharcolt faulttal zárt, de 33 perc alatt ez is ért neki összesen 27 VAL-t.
 

Center
Adomas Drungilas - Zalakerámia ZTE KK (2)

Drungilas zsinórban másodjára kerül be Ubillával együtt a forduló válogatottjába - talán korai lenne még elkiabálni, de mintha kezdene formába lendülni az év elején mutatott hektikus produkcói után. A litván center egyetlen gyenge pontja a vonalról volt ezúttal, egyébként közel hibátlan teljesítménnyel rukkolt elő, hiszen 21 pontot (9/12 dupla, 3/6 büntető), 13 pattanót (5 támadó), 1-1 blokkot és gólpasszt, 3 szerzett labdát, illetve 3 beütött és 6 kiharcolt faultot jegyeztek fel a neve mellé. 35 perc alatt 35 VAL-t hozott, ami a két irányító mögött a legjobb volt a héten.
 

Legjobb hatodik ember
Julien Mills - Sopron KC (1)

Az SKC ugyan kikapott a Pécs otthonában, méghozzá a végére elég simán, de ez legkevésbé Skip Millsen múlott, aki ezúttal is hozta összességében borzasztóan hasznos játékát. 17 pontot szórt (3/7 dupla, 1/2 tripla, 8/8 büntető), volt még 13 pattanója, 3 gólpassza, 1-1 szerzett és eladott labdája, valamint 4 beütött és 7 kiharcolt faultja. 30 perc alatt 31 VAL-lal zárt, ráadásul egy 15 ponttal elbukott meccsen a +/- mutatója is +2 volt - ha kezdő lett volna, akkor nálunk is helyet kap valószínűleg a kezdőben Edwards vagy Djeraszimovics mellett, így egyértelműen ő volt a legjobb cserejátékos a héten, hiába Pongó Máté, Zsigeranovics, Saddler,  Duren, Markovics vagy éppen Farr jó játéka.
 

Foto, Slide - zaol.hu, Pezzetta Umberto

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus