A forduló válogatottja - Középszakasz - 1. forduló

A hétvégén lejátszották a magyar férfi NBI/A-csoport középszakaszának első körét - lássuk a játéknap legjobbjait, a forduló válogatottját.

(Zárójelben található, hogy hanyadik alkalommal szerepel a forduló válogatottjában a középszakaszban, illetve összesen)

A középszakasz 1. fordulójának mérkőzéseiről ezen a linken olvashattok!

A korábbi forduló válogatottak az alapszakaszban: 1. forduló2. forduló3. forduló4. forduló5. forduló6. forduló7. forduló8. forduló9. forduló10. forduló11. forduló12. forduló13. forduló15. forduló16. forduló17. forduló19. forduló14. forduló18. forduló20. forduló21. forduló22. forduló23. forduló24. forduló25. forduló, 26. forduló

 

Irányító
Chris Dunn - Atomerőmű SE (középszakasz: 1, összesen: 3)

A paksiak amerikai játékosa gyakorlatilag az egyetlen rangadóhoz méltó teljesítményt nyújtotta az ASE-nél a Körmend elleni hazai vereség alkalmával - nagyrészt neki köszönhetően vezettek az első félidőben, a második 20 percben azonban ő is kevés volt, hogy megakadályozza Teo Cizmicék sikerét. Dunn 26 pontját szinte hiba nélkül hozta össze (7/8 dupla, 2/3 tripla, 6/6 büntető), és volt ugyan 5 eladott labdája, ami nagyon sok egy ilyen mérkőzésen, de ezt 6 gólpasszal, 4 pattanóval, 8 kiharcolt faulttal és 1 szerzett labdával kompenzálta. 33 perc alatt 36 VAL-t gyűjtött be, ami a forduló MVP címre is esélyessé tette volna a mérkőzés jelentősége miatt, de a vereség miatt most "csak" a válogatottban kapott helyet.

(A legnagyobb kimaradó a Szedeák amerikai játékosa, Anthony Tucker volt, aki 32 VAL-ig jutott a Jászberény legyőzése alkalmával - jó teljesítményt nyújtott, de egy 110-104-es mérkőzésen, egy jóval gyengébb ellenfél ellen, ráadásul statisztikailag is elmaradt egy picit Dunntól, ezért nem került most be.)


Dobóhátvéd
Emmanuel Ubilla - Kaposvári KK (ksz.:1, össz.: 6)

Más nagy kimaradót irányító posztra nem nagyon lehetett mondani, a harmadik kiemelkedő teljesítményt, Ubilláét ugyanis beraktuk a válogatottba, mivel a kettesek közül a hétvégén nem nagyon emelkedett ki senki a 20 VAL körüli tartományból. A Kaposvár játékmestere klasszikus tripla-duplát szállított a Pécs elleni kiütéses siker alkalmával, hiszen 12 pontig (2/5 dupla, 2/7 tripla, 2/4 büntető), 10 pattanóig és 10 gólpasszig jutott, ami a dobásmutató ellenére is extra produkció. 2 eladott labdájára 7 kiharcolt fault és 1 szerzett labda jutott, így ha 3 faultját is beszámoljuk, akkor az élő statisztika szerint (ami csak elvileg működött a mérkőzésről) 37 perc alatt 31 VAL-t ért el.


Kiscsatár
Rashad Anderson - MAFC (ksz.: 1, össz.: 3)

A szezon egyik, ha nem a legjobb dobóteljesítményét láthattuk a MAFC egykori NCAA-bajnok kiscsatárától. A fővárosiak pontfelelőse 21 mezőnykísérletből és 2 büntetőből jutott el 41 pontig (8/10 dupla, 8/11 tripla, 1/2 büntető), ami elég ritkán látható hatékonyság. Volt még 8 pattanója, 4 kiharcolt faultja, 1-1 blokkja és gólpassza, valamint 2-2 eladott és szerzett labdája is, így 33 perc alatt 49-es VAL-t "kapirgált" össze. Teljesen egyértelmű volt, hogy forduló MVP lesz, de mivel a felsőházban volt egy egészen kiváló produkció, ő pedig a Nyíregyháza ellen villogott, így megosztva kapta meg ezúttal ezt a címet.


Erőcsatár
Tomiszlav Ivosev - KTE-Duna Aszfalt (ksz.: 1, össz.: 7)

A Kecskemét kikapott Szombathelyen, de ez legkevésbé Ivoseven múlott, újfent kiválóan játszott az erőcsatár - a harmadik negyed végén, -16-nál gyakorlatilag ő tartotta a lelket csapatában, 7 pontot szerzett a 28-30. percben, majd a negyedik negyed első felében Pongó Mátéval együtt hozták vissza a KTE-t, hogy aztán Djeraszimovics egyenlítsen 70-70-nél, igaz, hiába. Ivosev összesen 24 pontot szórt (7/12 dupla, 1/4 tripla, 7/7 büntető) 11 pattanóval, 4 gólpasszal, 7 kiharcolt faulttal, 2 szerzett, illetve 1 eladott labdával megtámogatva. 37 perc alatt 35 VAL-t hozott össze - más kérdés, hogy ez most sem volt elég Borisz Maljkovicséknak az idegenbeli sikerhez.

(A legnagyobb kimaradó Hendlein Roland volt 15 pontos, 12 pattanós, 4 blokkos, 30 VAL-t érő meccsével. A másik két említésre méltó teljesítmény a Kecskemétet legyőző Falcónál volt, hiszen Marcus Relphorde és Bradford Burgess is nagyon hasznosan kosaraztak, előbbi 27, utóbbi 28 VAL-t teljesített.)


Center
Lóránt Péter - TLI-Alba Fehérvár (ksz.: 1, össz.: 4)

A ZTE elleni rangadón az alapszakasz elején mutatott formáját hozta Lóránt, aki a palánk alatti munkából is bőven kivette most a részét. Nem is igazán pontszerzésével emelkedett ki, hiszen "csak" 13 egységig jutott (4/6 dupla, 5/8 büntető), viszont volt emellett 16 pattanója (6 a támadó palánk alatt), 5 gólpassza, 2 szerzett labdája és 7 kiharcolt faultja - sokoldalú és hasznos produkciót nyújtott. Mindössze 26 perc alatt is 36 VAL-ig jutott, és mivel ő nem a Nyíregyháza, hanem a Zalaegerszeg ellen produkálta magát, így bár jócskán elmaradt VAL alapján Andersontól, de megosztva ő is megkapta a forduló MVP címet.


Legjobb Hatodik Ember
Ermin Jazvin - Kaposvári KK (ksz.: 1, össz.: 3)

A Kaposvár egyértelműen a Pécs fölé kerekedett, és nem is Ubilla tripla-duplája miatt, sokkal inkább a palánk alatt - a már említett Hendlein 30 VAL-ja mellett Marko Spica 26-ig jutott, Jazvin pedig ugyanúgy 30-ig, ahogy Hendlein, itt hatalmas fölénye volt a somogyiaknak. A bosnyák center 19 pontos (9/15 dupla, 1/1 büntető), 13 pattanós (5 támadó) dupla-duplát hozott a padról, miközben volt 1-1 szerzett labdája, gólpassza és kiharcolt faultja, valamint 2 eladott labdája, ez ért 23 perc alatt 30 VAL-t. Jazvin egyébként megérkezése óta egyre inkább játékba lendül, a liga egyik legjobb cserejátékosa.

(A legnagyobb kimaradó a Szedeáknál visszatérő Armelin volt, aki 18 pontot és 23 VAL-t hozott össze a Jászberény ellen, a túloldalon Travis Cohn ugyancsak 23 VAL-t produkált.)


Foto, Slide - kosarsport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus