A forduló válogatottja - Középszakasz - 4. forduló

Tegnap befejeződött a magyar férfi NBI/A középszakaszának 4. köre - lássuk a játéknap legjobbjait, a forduló válogatottját.

(Zárójelben található, hogy hanyadik alkalommal szerepel a forduló válogatottjában a középszakaszban, illetve összesen)

A középszakasz 4. fordulójának mérkőzéseiről ezen a linken olvashattok!

A korábbi forduló válogatottak az alapszakaszban: 1. forduló2. forduló3. forduló4. forduló5. forduló6. forduló7. forduló8. forduló9. forduló10. forduló11. forduló12. forduló13. forduló15. forduló16. forduló17. forduló19. forduló14. forduló18. forduló20. forduló21. forduló22. forduló23. forduló24. forduló25. forduló26. forduló

A korábbi forduló válogatottak a középszakaszban: 1. forduló2 forduló, 3. forduló

 

Irányító
Kenny Chery - TLI-Alba Fehérvár (középszakasz: 1, összesen: 4)

Az Alba Fehérvár az első negyedben hatalmas előnyt szerzett a Paks ellen, ennek köszönhetően húzták be a rangadót, ebben pedig Cherynek is nagy szerepe volt - csak az első felvonásban 8 pontnál járt már. 22 egységgel zárt kitűnő kinti pontossággal (2/6 dupla, 5/6 tripla, 3/5 büntető), 2 eladott labdájára pedig jutott ezúttal 6 gólpassz, 3 szerzett labda, 4 pattanó és 2 kiharcolt fault is. A legjobb +/- mutatóval +29-cel zárta az összecsapást, és 30 perc alatt 27 VAL-t kapirgált össze, ezzel került most be a forduló csapatába.

(Három nagyon hasonló teljesítmény volt még rajta kívül, hiszen Deville Smith a MAFC-ból 27 pontot és 33 VAL-t hozott, pont ellene Anthony Tucker 24 pontos, 11 gólpasszos dupla-dupláig, valamint 26 VAL-ig jutott, Anthony Nelson pedig 20 ponttal és 26 VAL-lal vezette győzelemre a Pécset. Mindhárman kiválóan játszottak, de ezúttal Chery teljesítményét egy hajszállal többre értékeltük - Smith-ék kikaptak és egymást nem nagyon fogták meg Tuckerrel, Nelsonék pedig az idegenben pocsék Falcót verték, míg az Alba azért az ASE-t fektette két vállra, ezért került be Chery.)
 

Dobóhátvéd
Tate Unruh - MARSO Nyíregyháza (ksz.: 1, össz.: 2)
Vojvoda Dávid - Szolnoki Olaj KK (ksz.: 1, össz.: 5)

Unruh és a Nyíregyháza ugyan vereséget szenvedett Jászberényben, ezzel már biztos a Play-outjuk, de a vajkezű kettest ki kell emelni így is, ő szállította a forduló legmagasabb VAL-értékét.  28 pontját majdnem hibátlanul hozta (7/7 dupla, 2/3 tripla, 8/8 büntető), volt még 7-7 pattanója és kiharcolt faultja, 1 gólpassza, valamint 2-2 szerzett és eladott labdája. 40 perc alatt 41 VAL-t produkált - nagyban neki és Krsztanovicsnak köszönhetően harcolt a végsőkig Sitku Ernő együttese a győzelemért, a negyedik negyedben többször egyenlítettek és át is vették a vezetést, végül viszont nem tudtak nyerni. Vojvoda ezzel szemben az igazán sima győzelmet hosszú hetek óta először szállító Olaj legjobbja volt - a Szolnok a harmadik negyedben szakította le végleg a Körmendet, csak ebben a 10 percben 11 pontot szerzett a magyar válogatott egyik vezére. Vojvoda végül 22 pontig (5/7 dupla, 2/6 tripla, 6/8 büntető), 7 pattanóig, 3 gólpasszig, 1 szerzett labdáig és 9 kiharcolt faultig jutott. Ez 33 perc alatt 31 VAL-t eredményezett - sokkal nehezebb ellenfél ellen győzni tudott a Szolnok, ezért került be ő is Unruh mellett.
 

Kiscsatár
Ryan Pearson - TLI-Alba Fehérvár (ksz.: 1, össz.: 4)

Az Alba már említett jó első negyedéből Pearson is kivette a részét, hiszen már a 4. perc elején 7 pontnál járt, végül ő lett a mezőny legeredményesebb játékosa 28 egységgel (9/10 dupla, 3/5 tripla, 1/2 büntető). Volt még 6 pattanója, 3 gólpassza, 1 szerzett labdája és 4 kiharcolt faultja. Mivel Unruh-t és Smith-t leszámítva kiemelkedett a mezőnyből Pearson 29 perc alatt szerzett 35 VAL-jával, a fehérváriak azonban egy nagy rangadót nyertek elég simán, a másik két delikvens csapata pedig kikapott, így a héten ő lett a forduló legértékesebb játékosa, az MVP is.
 

Erőcsatár
Tomiszlav Ivosev - KTE-Duna Aszfalt (ksz.: 3, össz.: 9)

Ivosevet gyakorlatilag bevéshettük eddig a középszakaszban a forduló válogatottaiba - akkor maradt ki, amikor csapata nem is játszott, egyébként mindig ő volt a legjobb erőcsatár. A szerb játékos ezúttal 21 pontos (6/14 dupla, 0/1 tripla, 9/10 büntető), 12 pattanós (4 támadó) dupla-duplát jegyzett 10 kiharcolt faulttal, 2 gólpasszal, 1 szerzett, valamint 3 eladott labdával, így 36 perc alatt 29 VAL-t szedett össze. Bár a KTE szempontjából nyerőnek bizonyuló 3. negyedben nem ő, hanem az ekkor 12 pontot szerző Pongó Martin volt "a sztár", összességében mégis ő volt a leghasznosabb játékos a Sopronban diadalmaskodó csapatnál.

(A Jászberény vezérét, Rasztko Dramicsanyint lehet leginkább kiemelni Ivosev mellett, ő 21 pontig és 26 VAL-ig jutott a Nyíregyháza elleni 101-100-as siker alkalmával, egy kicsivel maradt csak le Ivosev mögött ezzel a teljesítménnyel - egy rettenetesen fontos hármasa volt a negyedik negyedben, 90-91-nél, de a végjáték azért nem róla szólt.)
 

Center
Clayton Vette - Naturtex-SZTE-Szedeák (ksz.: 1, össz.: 1)

Vette a MAFC ellen nehezen, de végül diadalmaskodó Szedeák egyik legjobbja és legeredményesebb játékosa volt. 25 pontot szerzett (10/16 dupla, 1/3 tripla, 2/6 büntető) 8 pattanó, 4 kiharcolt fault és 1 szerzett labda mellett, ezzel 26 perc alatt 24 VAL-t szállított. Ami miatt ő és egyedül ő került be centerposzton: 87-86 után kevesebb mint 2 perc alatt 6 pontot szórt, így lépett el a Szedeák 95-87-re, ami után egy támadásnyi különbségen belülre már nem tudott visszajönni a MAFC - a kissé megtorpanó Tisza-partiaknak ő adta meg azt a lökést, amivel végül be tudták húzni a meccset.

(Ryan Watkins 25 VAL-t hozott, de az általában 15-20 pontos hátrányban játszó Paksnál, azt most ezúttal kevésbé értékeltük. Nagyon jó volt a Kecskemétnél 14 pontos, 11 pattanós dupla-dupláig és 22 VAL-ig jutó Kemal Karahodzsics, de egy kicsit elmaradt Vette-től, a Nyíregyházánál 22 pontos, 10 pattanós dupla-duplát szerző, 29 VAL-ig jutó Zoran Krsztanovics pedig hiába játszott kiválóan a Jászberény elleni végjátékban, győzelemre nem tudta vezetni csapatát, míg Vette-nek nemcsak a statisztikái voltak meg, de csapata sikerében is elévülhetetlen érdemeket szerzett.)
 

Legjobb Hatodik Ember
Wittmann Krisztián - Szolnoki Olaj KK (ksz.: 2, össz.: 2)

A szolnokiak válogatott hátvédje másodjára került már be a középszakasz során, ő egyértelműen a jobb formában lévő Olaj-játékosok közé tartozik. Nagyon nem ment neki a dobás a triplavonalon belülről, azon kívülről viszont igen, így jutott el 16 pontig (0/5 dupla, 5/7 tripla, 1/2 büntető), volt viszont 4 szerzett labdája, 5 gólpassza, 3 kiharcolt faultja és 2 pattanója is 2 eladott labdája mellett. Bár beszórt két hármast a negyedik negyedben, nem lehet azt mondani, hogy akkor tornázta fel statisztikáit (volt több hibája is abban a periódusban, amikor már mindegy volt), az első félidőben is nagyon hasznosan játszott összességében mind védekezésben, mind a kiszolgálás terén, így csapata Körmend elleni sima győzelme miatt helyet kellett neki szorítani itt.

(Ki kell emelni mindenképpen a 12 pontot és 15 VAL-t szerző William Walkert, az ő teljesítménye nagyon kellett a Pécs sikeréhez, a 15 pontig és 12 VAL-ig jutó Molnár András is hasznos volt a Szedeáknál, mint ahogy a túloldalon Mócsán Bálint - az ő neve mellé 16 pont és 15 VAL került -, vagy a Jászberénynél 15 pontot és 14 VAL-t jegyző Travis Cohn is - mind hajszállal maradtak le Wittmann mögött.)
 

Foto - albakosar.hu
Slide - kosarsport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus