A forduló válogatottja - Középszakasz - 5. forduló

Tegnap befejeződött a magyar férfi NBI/A középszakaszának 5. köre - lássuk a játéknap legjobbjait, a forduló válogatottját

 

(Zárójelben található, hogy hanyadik alkalommal szerepel a forduló válogatottjában a középszakaszban, illetve összesen)

A középszakasz 5. fordulójának mérkőzéseiről ezen a linken olvashattok!

A korábbi forduló válogatottak az alapszakaszban: 1. forduló2. forduló3. forduló4. forduló5. forduló6. forduló7. forduló8. forduló9. forduló10. forduló11. forduló12. forduló13. forduló15. forduló16. forduló17. forduló19. forduló14. forduló18. forduló20. forduló21. forduló22. forduló23. forduló24. forduló25. forduló26. forduló

A korábbi forduló válogatottak a középszakaszban: 1. forduló2 forduló3. forduló, 4. forduló

 

Irányító
Hernst Laroche - Sopron KC (középszakasz: 1, összesen: 4)

A kanadai játékmester a Kaposváron diadalmaskodó Sopron egyik legjobbja volt. 6 eladott labdája nem mutat szépen egyedül a statisztikai lapján, de bőven kompenzálta ezt a játék többi elemében - 18 pontos (6/9 dupla, 0/2 tripla, 6/9 büntető), 11 gólpasszos dupla-duplája mellett volt 6-6 lepattanója és szerzett labdája is, plusz 10 kiharcolt faultja. 34 perc alatt 36 VAL-t szerzett, amivel az egész forduló legmagasabb értékét gyűjtötte be ebben a kategóriában. A találkozó negyedik negyede nem éppen róla szólt, fontosabb szerepet játszott a végjátékban a csak ebben a szakaszban 10 pontot szerző Bán Tibor, illetve Travis Taylor, de +13-as +/- mutatója jelzi, hogy összességében nagyon komoly befolyása volt a játékra (ezzel a legjobb volt csapatában), ezért ő lett ezúttal a forduló MVP-je, legértékesebb játékosa is.


Dobóhátvéd
Miljan Rakics - JP-TOP COP Jászberény (ksz.: 1, össz.: 2)

A honosított játékos a jászberényiek legjobbja volt a Szedeák ellen simán megnyert alsóházi derbin, és mivel a MAFC kikapott Nyíregyházán, így abszolút elérhető közelségbe került számukra a 12., még biztos bennmaradást jelentő hely - szombaton ki-ki meccset játszanak a fővárosiakkal hazai pályán. Rakics a 21 pontos siker legfőbb letéteményese volt 21 pontjával (3/5 dupla, 4/6 tripla, 3/4 büntető), 7 lepattanójával, 2 gólpasszával, 3 szerzett labdájával és 6 kiharcolt faultjával úgy, hogy eladott labdája nem volt. 30 perc alatt 31 VAL-t szedett össze, ezzel került most be - 30 VAL-t nem nagyon közelítette meg rajta és Laroche-on kívül senki, csak Wesley Channels (25 VAL), de a Körmend kikapott az Albától.
 

Kiscsatár
Tate Unruh - MARSO Nyíregyháza (ksz.: 2, össz.: 3)

Unruh volt a harmadik Laroche és Rakics mellett, aki a külső poszton játszók közül kiemelkedett. A Nyíregyháza legyőzte a MAFC-ot, de a Jászberény győzelme miatt ez olyan rettentesen sok mindent nem jelentett - a Play-out előtt jobb formába kell lendülniük, ennyit ért ez a siker. Úgy dobott 21 pontot, hogy a kintről nem is volt ezúttal túl pontos (6/7 dupla, 3/9 tripla, 0/1 büntető), viszont ezúttal a játék többi elemében is rendesen odatette magát - volt 8 pattanója, 7 gólpassza, 2 szerzett labdája, 2 kiharcolt faultja és 1 blokkja is 3 eladott labda mellett. 36 perc alatt 29 VAL-t szedett össze, +21-es +/- mutatója pedig a legjobb volt a csapatán belül Marcus Ware mellett.


Erőcsatár
Hendlein Roland - Kaposvári KK (ksz.: 2, össz.: 6)

A négyes poszton játszók közül ezúttal Hendlein volt messze a legjobb - Ivosev 3, Hendlein 2 eddig a felosztás a középszakaszban. A kaposvári játékos 22 pontot szórt, a tőle megszokott kiváló hatékonysággal (10/13 mezőny, 0/1 tripla, 2/2 büntető), és volt még 9 pattanója, amiből ráadásul 7-et a támadópalánk alatt szedett össze. Felírhattak még a neve mellé 2 blokkot, 4 kiharcolt faultot, valamint 1-1 gólpasszt, szerzett és eladott labdát. 30 perc alatt jutott el 30 VAL-ig, de hogy mennyire nem rajta múlt a győzelem, azt a 6 pontos vereség alatt hozott +13-as +/- mutatója mutatja - amikor nem volt a pályán, 10 perc alatt 19 ponttal volt jobb a Sopron a KKK-nál.


Center
Zoran Krsztanovics - MARSO Nyíregyháza (ksz.: 1, össz.: 4)
Travis Taylor - Sopron KC (ksz.: 2, össz.: 3)

Három center volt kiemelkedő ezen a játéknapon, akik közül ketten be is kerültek a forduló csapatába. Krsztanovics Unruh mellett az NYKK legjobbja volt 29 pontos (9/14 dupla, 1/5 tripla, 8/11 büntető), 14 pattanós (5 támadó), masszív dupla-duplájával. 4 eladott labdájára jutott 3 gólpassz, 7 kiharcolt fault, illetve 1-1 blokk és szerzett labda, így 37 perc alatt 34 VAL-t hozott. Taylor a kaposvári győzelemben játszott kulcsszerepet 27 pontjával (12/15 dupla, 3/6 büntető), 8 pattanójával (5 támadó), 6 kiharcolt faultjával, 1 gólpasszával, és 2-2 szerzett, valamint eladott labdájával. Bár ez 37 perc alatt "csak" 30 VAL-t jelentett számára, de a Kaposvár otthonában jóval nagyobb fegyvertény győzni, mint hazai pályán a MAFC ellen, +12-ben zárt, ráadásul a negyedik negyedben Bánnal együtt főszerepet játszott az SKC fordításában, ezért került be ő is.

(Marko Spica az egyetlen kimaradó 31 VAL-jával, de szép statiszikái mögött azért neki nem mutat jól -11-es +/- mutatója sem, ezért most nem vettük egy kalap alá a Nyíregyháza vezérével, illetve a soproni középjátékossal.)


Legjobb Hatodik Ember
Milos Boriszov - Szolnoki Olaj KK (ksz.: 1, össz.: 2)

Harmadjára került be szolnoki cserejátékos a legjobb hatodik ember szerepkörébe - az Olajnál a középszakaszban a legtöbb esetben van valaki, aki a padról beszállva döntő fontosságú teljesítményre képes. Most az idén túl nagy formát nem mutató Boriszovnak jött ki a lépés, hiszen 15 ponttal (3/3 dupla, 3/7 tripla), 6 pattanóval, 3 kiharcolt faulttal, valamint 1-1 gólpasszal és blokkal járult hozzá a kétszeres címvédő zalaegerszegi sikeréhez. A MAFC-os Mark Nwakamma ugyan 20 VAL-t szerzett, míg Boriszov 34 perc alatt 19 VAL-ig jutott, de a fővárosiak kikaptak, míg a Szolnok rangadót nyert - nem mellesleg 72-70-es zalaegerszegi vezetésnél, az utolsó előtti perc végén kulcstriplát dobott a montenegrói játékos, azzal vette át az Olaj a vezetést, majd győzött végül 76-72-re.


Foto, Slide - Kaposvári KK

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus