A forduló válogatottja - Középszakasz - 6. forduló

Tegnap lejátszották a magyar férfi NBI/A középszakaszának 6. körét - lássuk a játéknap legjobbjait, a forduló válogatottját

(Zárójelben található, hogy hanyadik alkalommal szerepel a forduló válogatottjában a középszakaszban, illetve összesen)

A középszakasz 6. fordulójának mérkőzéseiről ezen a linken olvashattok!

A korábbi forduló válogatottak az alapszakaszban: 1. forduló2. forduló3. forduló4. forduló5. forduló6. forduló7. forduló8. forduló9. forduló10. forduló11. forduló12. forduló13. forduló15. forduló16. forduló17. forduló19. forduló14. forduló18. forduló20. forduló21. forduló22. forduló23. forduló24. forduló25. forduló26. forduló

A korábbi forduló válogatottak a középszakaszban: 1. forduló2 forduló3. forduló,4. forduló, 5.forduló

 

Irányító
Perry Petty - Egis Körmend (középszakasz: 2, összesen: 2)
James Kinney - Zalakerámia ZTE KK (ksz.: 2, össz.: 3)

A két irányító közül mindkettő kiváló teljesítményt nyújtott a tegnap fordulóban. Petty a körmendiek ASE elleni sikeréből főleg a harmadik negyedben vette ki a részét - ekkor szakította le ellenfelét végleg Teo Cizmic együttese, a 30-20-ra megnyert felvonásban pedig 15 pontot szórt Petty. Összesen 24 ponttal (10/12 dupla, 0/2 tripla, 4/6 büntető), 7 pattanóval,  6-6 gólpasszal és kiharcolt faulttal, valamint 4-4 szerzett és eladott labdával zárt 30 perc alatt. Kinney az ennél sokkal szorosabban alakuló ZTE-Alba rangadó egyik kiemelkedő játékosa volt, miután 28 ponttal (8/8 dupla, 3/8 tripla, 3/6 büntető) ő lett a mezőny legeredményesebbje. Volt még 11 gólpassza, 3 pattanója, 1-1 szerzett és eladott labdája, valamint 5 kiharcolt faultja 38 perc alatt. Mindketten 35 VAL-lal zártak, mindketten felsőházi rangadót nyerő csapatuk vezérei voltak (bár mindkettejüknek volt bőven segítsége azért a csapattársaktól is), ezért ők lettek a forduló legértékesebb játékosai is.
 

Dobóhátvéd
Anthony Nelson - PVSK-PANNONPOWER (ksz.: 1, össz.: 2)
Darrin Govens - Zalakerámia ZTE KK (ksz.: 2, össz.: 7)

Nem tettünk különbséget Govens és Nelson között sem. Előbbi a ZTE sikeréből oroszlánrészt vállalt, miután csak az utolsó, döntőnek bizonyuló negyedben 11 pontot szerzett - összesen 23 ponttal (4/7 dupla, 2/7 tripla, 9/10 büntető), 7-7 gólpasszal és kiharcolt faulttal, 4-4 lepattanóval és szerzett labdával, 3 eladott labdával, valamint 1 blokkal fejezte be az összecsapást, így ért el 38 perc alatt 29 VAL-t. Mellette azonban nem lehet nem kiemelni a reményeit életben tartó, Kaposváron Popadics nélkül diadalmaskodó Pécs legjobbját, Nelsont, aki 16 ponttal (3/6 dupla, 1/3 tripla, 7/9 büntető), 6 gólpasszal, 5 lepattanóval, 2 szerzett és 3 eladott labdával, valamint 9 kiharcolt faulttal, összesen 26 VAL-lal segítette csapatát, amely a sikernek köszönhetően továbbra is küzdhet a legjobb 8-ért.
 

Kiscsatár
Trey McKinney-Jones - Egis Körmend (ksz.: 1, össz.: 3)

Petty végzett ugyan a legjobb VAL-lal a Körmendnél, de a legkiegyensúlyozottabb talán McKinney-Jones volt az egész mérkőzést tekinteve - ő az első félidőben volt a vasi együttes legjobbja. 22 pont (4/7 dupla, 4/9 tripla, 2/2 büntető), 7 lepattanó, 3 szerzett labda, 2 gólpassz, 1 eladott labda és 4 kiharcolt fault került a neve mellé. A Falcóból Marcus Relphorde lett volna az egyetlen kihívója 24 VAL-lal, de egyrészt egyéni számokban is elmaradt a végén McKinney-Jonestól, másrészt a szombathelyiek megint nem tudtak nyerni, így került be a körmendi játékos.
 

Erőcsatár
Hendlein Roland - Kaposvári KK (ksz.: 3, össz.: 7)

A Kaposvár nagyon nem játszott jól a Pécs ellen, Marko Spicát el is vesztették hosszabb időre, és Hrvoje Puljko is megsérült, de a vereség legkevésbé Hendleinen múlott, aki 20 pontos (5/8 dupla, 1/4 tripla, 7/9 büntető), 19 pattanós (6 támadó) dupla-duplájával tartotta a lelket csapatában, ameddig bírta. 1-1 blokk és szerzett labda mellett 6 kiharcolt fault és 2 eladott labda került még fel a neve mellé, ezzel 38 perc alatt 34 VAL-lal zárt. Mellette a ZTE négyesét, Mohácsi Mátét kell még kiemelni, aki 25 VAL-t hozott az Alba elleni rangadón, és ezzel igazi X-faktor tudott lenni, de Hendleint még a KKK zakója ellenére is jobbnak értékeltük ezúttal, ha nem is sokkal.
 

Center
Djordje Pantelics - Zalakerámia ZTE KK (ksz.: 3, össz.: 9)

A ZTE mindhárom légiósa kiváló produkciót nyújtott tegnap, Pantelicsnek pedig ezúttal konkurenciája sem nagyon volt ötös poszton, így kérdés nélkül került be újfent az összeállításunkba. A szerb középjátékos 14 pontját nagyon hatékonyan hozta (5/5 dupla, 0/1 tripla, 4/4 büntető), de emellett is volt még 10 pattanója, 4 blokkja, 6 kiharcolt faultja, 2 gólpassza, illetve 1 szerzett és 2 eladott labdája - tipikus Pantelics-számsor ez. 38 perc alatt 30 VAL-lal zárt, és a palánk alatt megint sokszor okozott zavart az ellenfél támadóinak, többször észrevehetően tartottak a blokktól a fehérvári játékosok, ha ő a "környéken" volt.
 

Legjobb Hatodik Ember
Mészáros Máté - KTE-Duna Aszfalt (ksz.: 1, össz.: 1)

A Kecskemét kezdőjéből ezúttal olyan nagyon kiugró teljesítmény nem érkezett, a padról azonban Mészáros Máté volt most a nem várt plusz. 6 hibátlanul dobott pontja (3/3 dupla) mellett leszedett 9 pattanót (4 támadó), volt 3 kiharcolt faultja, 1-1 gólpassza és szerzett labdája, eladott labda nélkül, így 26 perc alatt 13 VAL-lal zárt. Gyakorlatilag tökéletes meccset játszott csapata szempontjából, amely nagyon nehezen, de nagyban neki köszönhetően húzta be a Falco elleni összecsapást 4 ponttal, ezzel lett ő a legértékesebb csere. A Paksnál Watkins és Dunn, a Kaposvárnál Jazvin, az Albában Wright, a Pécsnél Harazin, a Falcónál pedig Lekli is jó volt, de Mészáros győzelemben játszott kulcsszerepe miatt került be ezúttal - a felsoroltak közül csak Harazinék nyertek.


Foto, Slide - kosarsport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus