A forduló válogatottja - Középszakasz - 7. forduló

Tegnap véget ért a magyar férfi NBI/A középszakaszának 7. köre - lássuk a játéknap legjobbjait, a forduló válogatottját.

(Zárójelben található, hogy hanyadik alkalommal szerepel a forduló válogatottjában a középszakaszban, illetve összesen)

A középszakasz 7. fordulójának mérkőzéseiről ezen a linken olvashattok!

A korábbi forduló válogatottak az alapszakaszban: 1. forduló2. forduló3. forduló4. forduló5. forduló6. forduló7. forduló8. forduló9. forduló10. forduló11. forduló12. forduló13. forduló15. forduló16. forduló17. forduló19. forduló14. forduló18. forduló20. forduló21. forduló22. forduló23. forduló24. forduló25. forduló26. forduló

A korábbi forduló válogatottak a középszakaszban: 1. forduló2 forduló3. forduló4. forduló5.forduló, 6. forduló

 

Irányító
Emmanuel Ubilla - Kaposvári KK (középszakasz: 3, összesen: 8)

Az amerikai játékmester a Szombathelyen aratott, borzasztóan fontos kaposvári győzelem legfőbb letéteményese volt. Egyedül 6 eladott labdáját lehet felhozni ellene, de Spica és Puljko hiányában még a megszokottnál is többet kellett vállalnia, így azért nem meglepő, hogy több hiba is csúszott játékába. Emellett azonban 27 pontot szerzett (5/8 dupla, 3/8 tripla, 8/10 büntető), volt 8 gólpassza és 6 pattanója is, az pedig jól mutatja, mennyire nem tudták tartani őt a Falco játékosai, hogy 12 faultot harcolt ki. 35 percnyi játék alatt még 1 szerzett labdát is hozott, így végül 34 VAL-lal zárta a találkozót, és bár papíron volt nála hatékonyabb játékos is a fordulóban, ő lett az egyik megosztott MVP a mérkőzés fontossága és játékának minősége miatt.

(Mike Caffey ugyancsak 34 VAL-t hozott a Jászberénynél, de egyrészt az egy védekezést csak nyomokban tartalmazó találkozón született, másrészt Caffey rengeteg segítséget kapott a többiektől, így Ubilla teljesítményét többre értékeltük.)
 

Dobóhátvéd
Travis Cohn - JP-TOP COP Jászberény (ksz.: 1, össz.: 3)

Cohn kulcsszerepet játszott a JKSE sorsdöntő győzelméből a MAFC ellen, amellyel meg is előzték a fővárosi együttest a jászságiak - ha nyernek az utolsó fordulóban, csont nélkül maradnak bent az A-csoportban. A hátvéd a padról beszállva is 32 pontig jutott úgy, hogy egyetlen dobása maradt ki mindössze (5/6 dupla, 6/6 tripla, 4/4 büntető), volt 6 pattanója, 3 kiharcolt faultja, 2 gólpassza, és 1-1 szerzett, valamint eladott labdája. 30 perc alatt 39 VAL-t hozott Cohn, amivel a legjobb lett a fordulóban, és Ubilla mellett ő lett a forduló másik megosztott MVP-je.
 

Kiscsatár
Veljko Budimir - PVSK-PANNONPOWER (ksz.: 1, össz.: 2)

Ezúttal egy általában négyes posztos játékos került be a válogatottba, de Budimir azért tud és szokott is hármast játszani. A Pécs nagyon fontos mérkőzést nyert meg a Sopron ellen, ezzel életben maradtak a reményeik még a PO-ba kerülésre, akármennyire is halványak ezek. A horvát játékos 18 pontja (5/8 dupla, 2/6 tripla, 6/6 büntető) mellett leszedett 9 pattanót, kiosztott 4 gólpasszt, kiharcolt 3 faultot és szerzett 2 labdát is, és mindössze 3 eladott labdája csúfítja az összképet, így ért el 33 perc alatt 24 VAL-t Sabáli Balázsék együttesével szemben.

(Volt több jó teljesítmény is, hiszen Andrija Csirics 30 VAL-t ért el a Nyíregyháza ellen, Troy Barnies 28-at a ZTE ellen, Marcus Relphorde pedig 26-ot a Kaposvár ellen, de Csiricsék egy teljesen tét nélküli találkozót játszottak, Barniesék a két kezdőjátékosát is kiültető, nagyon tartalékos Zalaegerszeget verték, Relphorde pedig végig hátrányban kosarazott csapatával a KKK ellen, nem is egyszer nem is kicsiben, ezért értékeltük most Budimir teljesítményét többre.)
 

Erőcsatár
Rasztko Dramicsanyin - JP-TOP COP Jászberény (ksz.: 1, össz.: 2)

A Berénynél több kifejezetten jó produkciót is hozott a MAFC elleni találkozó, nem volt ezalól kivétel Dramicsanyin sem. Az erőcsatár 17 pontot szórt (4/8 dupla, 2/5 tripla, 3/4 büntető), emellett 7 lepattanó, 9 kiharcolt fault, 3 gólpassz és 2 szerzett labda került még a neve mellé, 0 eladott labdával - nem látványosan, de nagyon hasznosan, hiba nélkül játszott, így szerzett 31 perc alatt 27 VAL-t. Az előbb már kiemelt Budimir mellett Bradford Burgess (23 VAL) és Hendlein Roland (22 VAL) voltak hozzá a legközelebb, de megelőzni nem tudták listánkon a Jászberény játékosát.
 

Center
Garrick Sherman - JP-TOP COP Jászberény (ksz.: 2, össz.: 4)
Ermin Jazvin - Kaposvári KK (ksz.: 2, össz.: 4)
Horti Bálint - PVSK-PANNONPOWER (ksz.: 1, össz.: 2)

Három kosaras is bekerült ezúttal center posztra, mert nem nagyon volt köztük különbség. Sherman 16 pontos (7/10 dupla, 2/3 büntető), 10 pattanós dupla-duplával zárt a MAFC ellen, volt még 5 kiharcolt faultja, 2 gólpassza, és 1-1 szerzett, illetve eladott labdája, ez 21 perc alatt 26 VAL-t ért neki. Jazvin a Kaposvár szombathelyi győzelméből vette ki a részét 17 pontos (8/15 dupla, 1/3 büntető), 13 pattanós (5 támadó) dupla-duplával, 4 eladott labdáját pedig 3 kiharcolt faulttal, valamint 2-2 gólpasszal és szerzett labdával kompenzálta, ezzel 35 perc alatt 21 VAL-t szedett össze. A Pécsnél Horti 20 pontot szórt (10/10 dupla, 0/2 tripla, 0/2 büntető) 5 pattanó, 2 szerzett labda, illetve 1-1 gólpassz, eladott labda és kiharcolt fault kíséretében, ez 25 perc alatt 20 VAL-t jelentett. Jazvin és Horti nagyjából ugyanazt hozták, és mindkét csapat nagyon fontos győzelmet aratott a középházban, Sherman pedig a legjobb VAL-t produkálta, de ahogyan Caffey-nél, úgy nála is figyelembe vettük, hogy egy pontgazdag, nagytempójú mérkőzésen - bekerült, de "megosztva".
 

Legjobb Hatodik Ember
Ryan Watkins - Atomerőmű SE (ksz.: 2, össz.: 5)

Az egyetlen ember, aki náluk jobb volt VAL alapján a héten ötös poszton, az Watkins volt, aki a Paks kispadjáról termelt 18 pontos (8/11 dupla, 0/1 tripla, 2/4 büntető), 14 pattanós (7 támadó) dupla-duplát, volt még 3 szerzett labdája, 2 blokkja, 3 kiharcolt faultja és 1 gólpassza is eladott labda nélkül, így 22 perc alatt is eljutott 31 VAL-ig. Az ASE ugyan felsőházi rangadót nyert, de a ZTE-nél nem játszott Mohácsi Máté és Djordje Pantelics sem, így Czinger Zoltán ellen kellett produkálnia magát, ezért nem előzte meg nálunk a másik három centert. Alapvetően Cohn volt a legjobb csere ebben a körben, de ő bekerült kettes posztra, Watkins pedig annyival hatékonyabb volt a VAL-mutató alapján a többieknél, hogy egyénileg gyengébb ellenfél ide vagy oda, itt már helyet kapott.

 

Foto, Slide - kosarsport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus