A forduló válogatottja - Középszakasz, 1. forduló

Tegnap véget ér a magyar férfi A-csoport középszakaszának 1. köre - a forduló válogatottját olvashatjátok.

A korábbi forduló válogatottak: 1. forduló5. forduló7. forduló8. forduló6. forduló9. forduló4. forduló10. forduló11. forduló2. forduló3. forduló12. forduló13. forduló14. forduló15. forduló16. forduló17. forduló18. forduló19. forduló20. forduló21. forduló22. forduló23. forduló24. forduló25. forduló, 26. forduló


Irányító
Talor Battle - Atomerőmű SE (Középszakasz: 1, Összesen: 3)
Ronnie Taylor - Vasas Budapest (Ksz.: 1, Össz.: 3)

Mindkét irányító meghatározó szerepet játszott csapatánál. Battle brutális tripla-duplát szállított 16 ponttal (4/7 dupla, 1/4 tripla, 5/6 büntető), 14 pattanóval és 14 gólpasszal - klasszikus tripla-duplából sem sok van a magyar bajnokságban, nemhogy ilyen minőségűből. Volt még 1 szerzett és 2 eladott labdája, valamint 3 beütött és 6 kiharcolt faultja, ami 37 és fél perc alatt 39 VAL-t ért számára - azt is ki kell emelni, hogy az utolsó 5 percben, mikor az ASE megnyerte a MAFC elleni mérkőzést, 5 pontot, 4 gólpasszt és 2 lepattanót jegyzett 0 eladott labdával és csak a legvégén egy kihagyott dobással.

A Vasas amerikai egyese még ennél is jobb produkcióval rukkolt elő statisztikailag, miután a Jászberény idegenbeli legyőzéséből extra hatékony 29 ponttal (11/13 dupla, 1/2 tripla, 4/5 büntető), 9 pattanóval, 6 gólpasszal, 1 szerzett labdával és 8 kiharcolt faulttal vette ki a részét. Hiába volt így 4-4 eladott labdája és beütött személyi hibája, összességében 41 VAL-t termelt 37 percnyi játékidő alatt - az első számú felelőse volt annak, hogy a Vasas először nyert az élvonalban Budapesten kívül, és megteremtette az esélyét annak a gárda, hogy akár a Play-outot is elkerülje.

Mindkét játékos mellett lehet érveket találni, mivel ez a Jászberény teljesen szétesett, gyakorlatilag egy átjáróház volt, a szombati MAFC pedig egy sokkal nehezebb ellenfél volt, ilyen tripla-duplát más bajnokságokban sem sűrűn látni. Taylor azonban idegenben hozta a számait, Battle otthon, a 41 VAL volt a forduló legjobb teljesítménye, ettől egy kicsit elmaradt a paksi amerikai, Taylorról nem szórta meg annyira magát az embere, mint a MAFC-ban Smith, a pasarétiek ráadásul a Play-out elöl menekülnek, míg az ASE már csak matematikailag nem maradt bent, lényegében igen. Ettől függetlenül mindkét produkciót kiemelkedőnek ítéltük, ezért mindketten a forduló megosztott MVP-jei lettek


Dobóhátvéd
Vojvoda Dávid - Szolnoki Olaj KK (Ksz.: 1, Össz.: 7)

A szolnokiak dobóhátvédje volt a legjobb ezúttal kettes poszton, miután a Falco ellen nehezen, de győzelmet begyűjtő Olaj vezére volt. A magyar válogatott játékosa 33 pontot szerzett (6/11 dupla, 3/6 tripla, 12/14 büntető), volt emellett még 5 lepattanója, 4-4 gólpassza és eladott labdája, 2 szerzett labdája, 3 beütött és 6 kiharcolt faultja, így valamivel kevesebb mint 35 és fél perc alatt 33 VAL-t szerzett. Mögötte a legjobb pont a túloldal ásza, Darrin Govens volt (20 pont, 8 lepattanó, 6 gólpassz, 32 VAL), de a címvédő legyőzte a szombathelyi együttest - ez döntött, nem az 1 VAL különbség.

Kiscsatár
Lasan Kromah - Egis Körmend (Ksz.: 1, Össz.: 7)

A ZTE elleni tegnap esti rangadón Lasan Kromah volt a hazaiak legjobbja 16 ponttal (2/5 dupla, 3/7 tripla, 3/4 büntető), 8 lepattanóval, 4 gólpasszal, 2-2 blokkal, szerzett és eladott labdával, valamint 1 beütött és 5 kiharcolt személyi hibával. 33 perc alatt 26 VAL-t hozott, ezzel került most be a kör legjobbjai közé. Hozzá kell tenni azt is, hogy csapatához hasonlóan ő is az első félidőben parádézott (akkor 22 VAL-nál járt már), borzasztóan sokoldalúan játszott elöl és hátul is, aztán a fordulás után rengeteg hibája volt neki is, de így is ő lett a legjobb hármas ezúttal.


Erőcsatár
Terry Allen - Egis Körmend (Ksz.: 1, Össz.: 5)

Négyes poszton is Körmendről érkezett a legjobb teljesítmény: Allen 23 ponttal (6/11 dupla, 3/5 tripla, 2/2 büntető) a nyugat-magyarországi felsőházi rangadó legeredményesebb játékosa volt tegnap este. Volt még emellett 6 pattanója, 2-2 szerzett és eladott labdája, valamint 2 beütött és 4 kiharcolt faultja is az amerikai légiósnak, aki így 35 és fél perc alatt 24 VAL-ig jutott, ezúttal ennyi is elég volt.


Center
Kemal Karahodzsics - KTE-Duna Aszfalt (Ksz.: 1, Össz.: 4)

Karahodzsics Ivosev távollétében feljebb kapcsolt, a jó védekezés és az első félidőben a magyar játékosok meglepően ponterős játéka mellett nagyban Djukanovicsnak és neki volt köszönhető, hogy nyerési esélyei voltak a tartalékos kecskemétieknek Pécsett. A center 20 ponttal (9/11 dupla, 2/3 büntető), 11 pattanóval, 4 gólpasszal, 2 szerzett labdával és 1 blokkal zárt. Volt ugyan 5 eladott labdája és 5 kiharcolt faultja mellett 4 beütött is, de 30 és fél perc alatt 30 VAL-ig így is eljutott, ez ért most forduló válogatott tagságot.

(A Jászberénynél Andrija Bojics 31 pontot és 34 VAL-t szerzett, de egy olyan találkozón, ahol csapata tükörsimán szenvedett vereséget hazai pályán a Vasastól. A mérkőzés nagy részében 15-20-30 pontos hátrányban volt a JKSE, így Karahodzsics produkcióját jóval többre értékeltük ezúttal.)


Legjobb hatodik ember
Filipovics Márkó - Naturtex-SZTE-Szedeák (Ksz.: 1, Össz.: 1)

Filipovics év közben került az Alba Fehérvártól kölcsönben a Szedeákhoz, és bár eddig nem kapott túl sok percet, most nagyon meghálálta a játéklehetőséget. Nikola Lazics csapata lényegében az első félidőben nyerte meg a Sopron elleni idegenbeli találkozóját, ebben pedig nagy szerepet játszott a fiatal magyar játékos, aki az első két negyedben már 10 pontnál járt. Végül 16 pontos (8/9 dupla, 0/2 büntető), 11 pattanós dupla-duplával végzett 4 beütött és 1 kiharcolt fault mellett, így 24 és fél perc alatt 20 VAL-t hozott. Ez egyrészt a legjobb egyéni teljesítmény volt a padról, másrészt a Szedeák közvetlen riválisa otthonában nyert az ő segítségével, tükörsimán került be így a válogatottba.

(Polyák László 20 pontos, 16 VAL-os teljesítménye maradt ki így.)


Foto, Slide - Molnár Gyula, kosarlabda.ase.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus