A forduló válogatottja - Középszakasz, 3. forduló

Szombaton és vasárnap lejátszották a magyar férfi A-csoport felső- és középházában a középszakasz 3. körét - a forduló válogatottját olvashatjátok.

A korábbi forduló válogatottak:

1. forduló5. forduló7. forduló8. forduló6. forduló9. forduló4. forduló10. forduló11. forduló2. forduló3. forduló12. forduló13. forduló14. forduló15. forduló16. forduló17. forduló18. forduló19. forduló20. forduló21. forduló22. forduló23. forduló24. forduló25. forduló26. forduló

A középszakaszban: 1. forduló, 2. forduló

(Mivel az alsóház teljesen más ritmusban játszik, mint a közép- és felsőház, így az ő meccseiket mindig azokban a "felső- és középházi" fordulókban vesszük figyelembe, amikor pályára lépnek. Így a most következő, hétközi, számukra 3. körös összecsapásaik a "4. fordulós" forduló válogatottjánál lesznek számításba véve, és a továbbiak során is ezt a metódust alkalmazzuk.)


Irányító
Marko Boltics - Naturtex-SZTE-Szedeák (Középszakasz: 1, Összesen: 6)

A Szedeák irányítója volt az egyik oka annak, hogy olyan borzasztóan egyoldalú lett (megint) a Pécs elleni találkozó, hiszen egy negyed után 31-14, a félidőben pedig 62-28 volt az állás a szegedieknek. A szerb játékmester végül 13 pontos (5/6 dupla, 0/1 tripla, 3/4 büntető), 13 gólpasszos dupla-duplát jegyzett, ami mellett 4 pattanója, 3-3 szerzett és eladott labdája, valamint 2 beütött és 4 kiharcolt faultja volt, így 32 és fél perc alatt 29 VAL-lal végzett.


Dobóhátvéd
Ivan Lilov - Naturtex-SZTE-Szedeák (Ksz.: 1, Össz.: 5)

Boltics mellett Lilov is kiemelkedő produkciót nyújtott támadásban - 22 ponttal (6/6 dupla, 3/6 tripla, 1/1 büntető) terhelte meg a Pécs gyűrűjét, amiből 9-et rögtön az első negyedben termelt. 5 gólpassz és 3 pattanó mellett 4 szerzett és mindössze 1 eladott labda került a neve mellé 1 blokk, valamint 1-1 beütött és kiharcolt fault mellett, így jutott el 38 perc alatt 29 VAL-ig - ez egyébként Bolticséval együtt a legjobb teljesítmény volt a fordulóban, ha csak a statisztikára hagyatkozunk.


Kiscsatár
Marko Djeraszimovics - KTE-Duna Aszfalt (Ksz.: 1, Össz.: 6)

A KTE légiósának az előző meccse nem jött össze, nem úgy ez az összecsapás, amelyen csapata legeredményesebb játékosa volt - a mindig fontos csapatvédekezés mellett támadásban neki, Pongó Máténak és Ivosevnek köszönheti leginkább Forray Gábor alakulata a kaposvári sikert. Djeraszimovics 21 pontot szórt (6/13 dupla, 1/2 tripla, 6/6 büntető), volt 8 pattanója, 2 szerzett és 4 eladott labdája, illetve 3 beütött és 4 kiharcolt személyi hibája, így 34 és fél perc alatt 19 VAL-t hozott.

(A túloldalon Malik Cooke ugyan 22 VAL-t termelt szintén 21 ponttal, de a Kecskemét újabb borzasztóan fontos idegenbeli sikert szerzett, Djeraszimovics ebben játszott szerepét többre értékeltük a minimálisan gyengébb egyéni mutató ellenére is.)


Erőcsatár
Eilingsfeld János - Szolnoki Olaj KK (Ksz.: 1, Össz.: 2)

A Szolnok magyar válogatott erőcsatárának a Körmend elleni sikerben voltak elévülhetetlen érdemei 13 pontos (4/7 dupla, 1/3 tripla, 2/2 büntető), 11 pattanós dupla-duplájával. Sokoldalú játékát mutatja, hogy volt emellett 2-2 szerzett labdája, gólpassza és blokkja is, eladott labdát pedig nem jegyeztek fel a neve mellé - 1 kiharcolt faultjával együtt 26 VAL-t szállított valamivel kevesebb mint 34 és fél perc alatt. Volt ugyan ennél két jobb egyéni produkció, de egy sokkal simább meccsen, az Olaj óriási csatában verte a vasi piros-feketéket, így ezúttal ő lett nálunk a forduló legértékesebb játékosa.

(Lóránt Péter ugyanúgy 26 VAL-lal végzett a ZTE elleni rangadón (20 pont), viszont kiállították, aminek elég komoly hatása volt a végeredményre is - mivel az Alba kikapott, a Szolnok pedig győzött, ezért került be Eilingsfeld. A KTE-nél Tomiszlav Ivosevnek a végjátékban kulcsszerepe volt a Kaposvár legyőzéséből, de 21 VAL-lal elmaradt ettől a párostól.)


Center
Adomas Drungilas - Zalakerámia ZTE KK (Ksz.: 1, Össz.: 6)

A ZTE litván centere 16 ponttal (6/6 dupla, 0/2 tripla, 4/6 büntető), 8 pattanóval, 1-1 gólpasszal és szerzett labdával, 4 eladott játékszerrel, 2 beütött és 6 kiharcolt faulttal zárt. 29 és fél perc alatt 22 VAL-t kapart össze, ami egyrészt a legjobb egyéni statisztika volt az ötös poszton játszóknál, másrészt azt is hozzá kell tenni, hogy róla állították ki Lóránt Pétert - hogy itt mennyire volt igazságos a döntés, az egy teljesen másik téma, a végeredmény szempontjából viszont tagadhatlan, hogy ez is egy fontos momentum volt a csapatának, és hátrányosan biztosan nem érintette a ZTE-t Lóránt kiválása.


Legjobb hatodik ember
Révész Ádám - Naturtex-SZTE-Szedeák (Ksz.: 1, Össz.: 1)
Luka Markovics - Alba Fehérvár Puebla Plus (Ksz.: 1, Össz.: 2)

Több hasonló teljesítmény is volt a fordulóban, így a két legmagasabb VAL-t hozó játékost választottuk be. Révész Ádám a Szedeák Pécs elleni diadalmenetéből 16 ponttal (7/11 dupla, 2/2 büntető), 2-2 pattanóval és kiharcolt faulttal, valamint 1 eladott labdával vette ki a részét, kicsit több mint 17 perc alatt 15 VAL-t szállított. Ugyaneddig jutott Luka Markovics is 21 játékperc alatt - ő 10 pontot (1/1 dupla, 1/3 tripla, 5/6 büntető), 4-4 pattanót és kiharcolt faultot, 3 szerzett és 2 eladott labdát, 1 gólpasszt, illetve 2 beütött személyi hibát "termelt".

(Cole Dickerson hasznosan játszott a Körmendnél, ugyanez elmondható volt Bíró Olivérre is, de mindkettejük csapata kikapott, Markovicstól pedig egyéni mutatók tekintetében voltak elmaradva, Mohácsi Máté pedig 12 pontot szórt ugyan a ZTE-nél, de így is 10 VAL alatt maradt összességében.)


Foto, Slide - Mészáros János, szoljon.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus