A forduló válogatottja - Középszakasz, 7. forduló

A hétvégén lejátszották a magyar férfi A-csoport felső- és középházában a középszakasz 7. körét, illetve az alsóházban a 4. kört - a forduló válogatottját olvashatjátok.

A korábbi forduló válogatottak:

1. forduló5. forduló7. forduló8. forduló6. forduló9. forduló4. forduló10. forduló11. forduló2. forduló3. forduló12. forduló13. forduló14. forduló15. forduló16. forduló17. forduló18. forduló19. forduló20. forduló21. forduló22. forduló23. forduló24. forduló25. forduló26. forduló

A középszakaszban: 1. forduló2. forduló3. forduló4. forduló5. forduló, 6. forduló


Irányító
Brandon Taylor - Alba Fehérvár-Puebla Plus (Középszakasz: 1, Összesen: 3)

Az Alba nagy győzelmet aratott tartalékosan a Falco ellen úgy, hogy a második negyedtől kezdve végig kézben is tartották az összecsapást. Taylor volt a siker egyik kulcsa, miután feljebb kapcsolt a több hiányzó távollétében, 25 pontot szórt (3/6 dupla, 4/8 tripla, 7/8 büntető), 8 gólpasszára és 1 szerzett labdájára mindössze 1 eladott játékszer jutott, 3 pattanója és 6 kiharcolt faultja mellett pedig mindössze 3 beütött személyi hibája volt, így valamivel több mint 34 perc alatt 31 VAL-t hozott össze - a zalaegerszegi Emmanuel Ubillát 3 VAL-lal előzte meg.


Dobóhátvéd
Julian Norfleet - Zalakerámia ZTE KK (Ksz.: 1, Össz.: 4)

Ubilla ugyan nem került be a forduló legjobb csapatába Taylor miatt, de hátvédtársa, Julian Norfleet igen, aki a második félidőben parádésan játszott, folyamatosan dobálta a kosarakat, és nagy szerepe volt abban, hogy a ZTE idegenben fordítani tudott a címvédő Szolnok ellen. A dobóhátvéd kiváló hatékonysággal szerzett 26 pontot (4/6 dupla, 4/6 tripla, 6/6 büntető), volt 5 pattanója, 2-2 gólpassza és szerzett labdája mellett mindössze egy eladott labdája, 1 beütött faultja mellett pedig 6 kiharcolt személyi hibája, így 35 VAL-t hozott gyakorlatilag ugyanannyi idő alatt, mint az Albánál Taylor.


Kiscsatár
Andrija Csirics - Naturtex-SZTE-Szedeák (Ksz.: 1, Össz.: 5)

A Szedeák kulcsmeccset nyert meg a Kecskemét otthonában, amivel hatalmas lépést tettek a rájátszás felé úgy is, hogy elsőszámú irányítójuk, Marko Boltics idő előtt kiszállt a KTE elleni rangadón. A Kecskeméten aratott diadalban mindenki nagy szerepet játszott a vendégeknél, de Csirics oroszlánrészt vállalt a sikerből 27 pontjával (4/7 dupla, 3/6 tripla, 10/13 büntető), 4 pattanójával, 3 gólpasszával, 2 szerzett és 3 eladott labdájával, valamint 3 beütött mellett 10 kiharcolt faultjával, ami 35 és egy negyed perc alatt 30 VAL-os produkciót jelentett.


Erőcsatár
Lóránt Péter - Alba Fehérvár-Puebla Plus (Ksz.: 2, Össz.: 6)

Az Alba Falco elleni győzelmének kulcsa az volt, hogy többen is feljebb tudtak lépni, a nagyobb felelősség nem nyomta össze őket, de vezérük, Lóránt Péter kiváló játéka is kellett ahhoz, hogy ez összességében diadalhoz vezessen. A magyar erőcsatár erős dupla-duplát jegyzett 21 pontjával (6/7 dupla, 0/1 tripla, 9/10 büntető) és 14 lepattanójával. 1-1 gólpassza és szerzett labdája mellett ugyan volt 2 eladott labdája, de 2 beütött személyi hiba mellett 9 kiharcolt faultot is a neve mellé jegyeztek a statisztikusok, ami kevesebb mint 35 és fél perc alatt 38 VAL-t ért. A listavezető fehérváriak nehéz körülmények között tudtak sikert aratni, Lóránt a forduló legjobb egyéni teljesítményét hozta a számok alapján, így ő lett a forduló legértékesebb játékosa.


Center
Szvetozar Sztamenkovics - JP Auto - JKSE (Ksz.: 2, Össz.: 5)

A Jászberény ugyan kikapott a Vasas otthonában, de egyrészt Sztamenkovics ötös posztról kiemelkedett a többiek egyénileg, másrészt volt ugyan 2-3 rossz megmozdulása a végjátékban, de az is nagyban neki köszönhető volt, hogy amikor a pasarétiek az utolsó negyedben átvették a vezetést, akkor nem omlott össze teljesen a vendég gárda, hanem próbálták felvenni a ritmust. Összesen 29 pontot szerzett a magasember (6/9 dupla, 3/7 tripla, 8/8 büntető), és bár volt ugyan 4 eladott labdája, és ki is pontozódott kevesebb mint 28 percnyi játékidő alatt, de rendesen megtöltötte emellett is a statlapot 5-5 pattanójával és szerzett labdájával, 4 gólpasszával és 6 kiharcolt személyi hibájával, ami 33 VAL-t ért végül.


Legjobb hatodik ember
Jerrell Wright - Zalakerámia ZTE KK (Ksz.: 2, Össz.: 4)
Ryan Wright - Vasas Budapest (Ksz.: 1, Össz.: 2)

A ZTE centere megbízhatóan hozza magát mostanában, és ez volt a helyzet a Tiszaligetben is - Norfleethez hasonlóan a második félidőben, főleg a végjátékban került a középpontba több fontos kosarával és lepattanójával. Végül 16 pontig (8/11 dupla, 0/1 büntető) és 6 lepattanóig jutott 4 gólpassz, 1 blokk, 1 szerzett és 2 eladott labda, illetve 2 beütött és 1 kiharcolt fault mellett, így kicsit több mint 23 perc alatt 20 VAL-t hozott. A Vasas játékosa ennél egy fokkal jobb volt a számok alapján, hiszen 32 és fél perc alatt 24 VAL-t produkált 15 pontjával (6/7 dupla, 3/5 büntető), 9 pattanójával, 2 gólpasszával, 2 beütött és 3 kiharcolt faultjával, de Jerrell Wright egy jóval komolyabb ellenfél ellen, idegenben hozta a mutatóit, ezért került be ő is.

(Milutin Djukanovics (19 pont, 19 VAL), Marko Spica (15 pont, 16 VAL) vagy éppen Lawrence Gilbert (21 pont, 19 VAL) is hasonló produkciókat nyújtottak, de előbbi kettő kikapott csapatával, utóbbi pedig egy kisebb jelentőségű összecsapáson maradt el 1 VAL-lal Jerell, illetve 5-tel Ryan Wrighttól.)


Foto, Slide - kosarsport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus