A forduló válogatottja - Rájátszás, Döntő (1.)

Tegnap megrendezték a magyar férfi A-csoportban a döntő és a bronzcsata első mérkőzéseit - a forduló válogatottját olvashatjátok!

A korábbi forduló válogatottak:

1. forduló5. forduló7. forduló8. forduló6. forduló9. forduló4. forduló10. forduló11. forduló2. forduló3. forduló12. forduló13. forduló14. forduló15. forduló16. forduló17. forduló18. forduló19. forduló20. forduló21. forduló22. forduló23. forduló24. forduló25. forduló26. forduló

A középszakaszban:

1. forduló2. forduló3. forduló4. forduló5. forduló6. forduló7. forduló8. forduló9. forduló10. forduló

A rájátszásban:

Negyeddöntő (1.)Negyeddöntő (2.)Negyeddöntő (3.), Negyeddöntő (4.)

Elődöntő (1.)Elődöntő (2.)Elődöntő (3.), Elődöntő (4.)


Irányító
Lester Medford - Falco-Vulcano Energia KC Szombathely (2)

Medford megint nagyon hasznosan játszott, az idény végére, a legfontosabb részre állandósítani tudta eddig ezt a formáját. 16 pontot szórt a finálé első meccsén (3/6 dupla, 2/3 tripla, 4/4 büntető), volt még 4 gólpassza, 2 pattanója, 1 szerzett és 2 eladott labdája, valamint 3 beütött és 4 kiharcolt faultja, így 29 és fél perc alatt 17 VAL-lal zárt. Nem mellesleg 70-64-es fehérvári vezetést követően Barham egy triplája után Medford rámolt be 6 pontot, ezzel fordított a végjátékra a Falco 72-73-nál - nyerőember volt az utolsó percekben.

(A bronzmeccsen ugyan Parrish Petty (24 VAL) és Emmanuel Ubilla (22 VAL) is jobb produkciót hoztak statisztikailag, de egyrészt az egy bronzmeccs volt, az Alba-Falco pedig egy döntő (ezt minden más poszton is figyelembe vettük), másrészt a védekezésre jóval kevesebb energiát fordítottak a felek, innen jött a sok jó statisztika.)


Dobóhátvéd
Darrin Govens - Falco-Vulcano Energia KC Szombathely (4)

Govens újfent a szombathelyiek legjobbja volt, mint a szezon során szinte mindig, és várhatón ez nem változik már a hátralévő 2-4 meccsen sem. Az amerikai játékos 25 pontja (6/13 dupla, 3/10 tripla, 4/4 büntető) mellett kiosztott 7 gólpasszt is, volt 3 pattanója, 1-1 szerzett labdája és blokkja, valamint 6 kiharcolt faultja. Volt ugyan 5 eladott labdája és 4 beütött személyi hibája is, és a negyedik negyed egy részében jelentősen túlvállalta magát, de 2 másodperc híján végigjátszotta a meccset, úgyhogy nem csoda, hogy kicsit elfáradt, másrészt 20 VAL-lal így is ő lett a pályaelőnyt az első meccsen megszerző Falco legjobbja statisztikailag (is), harmadrészt az utolsó perc kezdetén ő vette át végleg a vezetést csapata számára egy középtávoli tempóval, így ő lett a forduló MVP-je.

(Julian Norfleet is 20 VAL-lal végzett a ZTE-nél, de ugyanaz igaz rá, mint amit Petty-éknél leírtunk.)


Kiscsatár
Aliaksandr Pustahvar - Falco Vulcano-Energia KC Szombathely (2)

A fehérorosz játékos nem vállalta túl magát ezen a mérkőzésen, viszont nagyon kellettek a hármasai, pontjai a mérkőzés elején, hogy felvegye a ritmust a Falco, és ne kerüljön rögtön komoly hátrányba. Pustahvar végül 13 ponttal zárt (1/2 dupla, 3/5 tripla, 2/2 büntető), volt 5 pattanója, 2 gólpassza, 1 szerzett és 2 eladott labdája, valamint 2 beütött és 1 kiharcolt faultja, ami 31 és fél perc alatt 15 VAL-t ért.

(Ferencz Csaba 19 VAL-lal, Benke Szilárd 21 VAL-lal végzett a bronzcsatában, de itt is igaz az, amit leírtunk az irányítóknál - a kevesebb védekezés és a mérkőzés jelentősége miatt Pustahvar produkcióját többre értékeltük.)


Erőcsatár
Lóránt Péter - Alba Fehérvár-Puebla Plus (4)

A magyar magasember ezúttal is kiválóan játszott... az első félidőben. Lóránt 10 pontos (5/10 dupla), 9 pattanós, 1 gólpasszos, 2 szerzett labdás, 3-3 beütött és kiharcolt személyi hibás teljesítménye nagy részét az első 20 perc során produkálta, aztán érthetetlenül a háttérbe szorult a fordulás után - az Alba eredményesebb játékának kulcs lehet a következő meccseken, hogy őt jóval többet és hatékonyabban játsszák meg. 33 és fél perc alatt 17 VAL-t hozott így is.

(Szabó Zsolt 18 ponttal, 5 triplával és 20 VAL-lal zárta a Körmend elleni találkozót.)


Center
Adomas Drungilas - Zalakerámia ZTE KK (3)

Ezen a poszton volt akkora a differencia a litván és az összes többi szóba jöhető ember között, hogy itt már az sem számított, hogy Drungilas a bronzmeccsen, egy jóval gyengébb védekezést hozó összecsapáson hozta statisztikáit. A ZTE győzelmének egyik kulcsa volt, a Körmend gyakorlatilag semmilyen szinten nem tudta tartani - 26 pontot szórt (11/14 dupla, 4/7 büntető), 8 pattanó, 2-2 blokk és eladott labda, illetve 3 beütött és 4 kiharcolt személyi hiba mellett, ami kevesebb mint 29 perc alatt 29 VAL-t ért.


Legjobb hatodik ember
Justin Edwards - Alba Fehérvár-Puebla Plus (4)
Csorvási Milán - Egis Körmend (1)

Alapvetően Medford volt a legjobb csere a körben, de mivel őt betettük a kezdőcsapatba, ezért került be két másik játékos. Csorvási Milán hozta a legjobb statisztikákat a padról, 18 pontig jutott (8/10 dupla, 0/1 tripla, 2/2 büntető) a ZTE elleni bronzcsata első meccsén 6 pattanó, 1-1 szerzett és eladott labda, valamint 2-2 beütött és kiharcolt fault mellett, így kevesebb mint 27 és fél perc alatt 21 VAL-t szorgoskodott össze. A bronzmeccs és a kevesebb védekezés miatt került be mellé Justin Edwards, aki a fináléban szórt 18 pontot csereként (6/10 dupla, 0/4 tripla, 6/7 büntető), 6 pattanó, 2 gólpassz, 4 beütött és 2 kiharcolt személyi hiba mellett, ami kicsit több mint 24 perc alatt 11 VAL-t ért. Nála azt is hozzá kell tenni, hogy az utolsó pillanatokban a kezében volt a győzelem - hogy mennyire faultolták, mennyire nem, az kérdés, de ott volt az esély előtte az egypontos siker kiharcolására (megvolt a dobóhelyzete), az azonban benne is maradt, hiába nyújtott egyébként kifejezetten jó és vezérhez méltó teljesítményt, főleg a második félidőben.


Foto, Slide - kosarsport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus