A forduló válogatottja - Rájátszás, Elődöntő (2.)

Pénteken és szombaton megrendezték a magyar férfi A-csoportban az elődöntők második mérkőzéseit - a forduló válogatottját olvashatjátok!

A korábbi forduló válogatottak:

1. forduló5. forduló7. forduló8. forduló6. forduló9. forduló4. forduló10. forduló11. forduló2. forduló3. forduló12. forduló13. forduló14. forduló15. forduló16. forduló17. forduló18. forduló19. forduló20. forduló21. forduló22. forduló23. forduló24. forduló25. forduló26. forduló

A középszakaszban:

1. forduló2. forduló3. forduló4. forduló5. forduló6. forduló7. forduló8. forduló9. forduló10. forduló

A rájátszásban:

Negyeddöntő (1.)Negyeddöntő (2.)Negyeddöntő (3.), Negyeddöntő (4.)

Elődöntő (1.)


Irányító
Emmanuel Ubilla - Zalakerámia ZTE KK (2)

A ZTE ugyan kikapott az Albától hazai pályán, így elvesztették a szerdán megszerzett pályaelőnyüket, de Ubilla mindent megtett annak érdekében, hogy ez ne így legyen - a harmadik negyedben lényegében neki köszönhetően zárkózott vissza az Albára 3 pontra Bencze Tamás együttese, aztán a záró felvonásban már ő sem tudott csapata segítségére lenni. 23 ponttal (3/6 dupla, 2/9 tripla, 11/11 büntető), 9-9 gólpasszal és kiharcolt faulttal, 2-2 pattanóval és szerzett labdával, valamint 3-3 eladott labdával és beütött személyi hibával zárt, ami 37 perc alatt 25 VAL-t jelentett.


Dobóhátvéd
Lasan Kromah - Egis Körmend (2)
Darrin Govens - Falco-Vulcano Energia KC Szombathely (2)

Két körmendi, Lenzelle Smith és Kromah hozták a legjobb egyéni statisztikát az ezen a poszton szóba jöhetők közül (a vasiaknál ezt a két játékost gyakorlatilag 1-4-től akármelyik poszton látni a meccseken), közülük Kromah-t választottuk most be, aki 21 pontot (7/10 dupla, 1/3 tripla, 4/6 büntető), 4 pattanót, 3 gólpasszt, 1 blokkot, 2 eladott labdát, illetve 4 beütött és 7 kiharcolt faultot szerzett, ami 32 perc alatt 23 VAL-t jelentett. Igazából csak a meccs legvégén kihagyott két büntetőjét lehet neki felírni negatívumként, de az már egyébként is a veszett fejsze nyele volt mínusz 3-nál a körmendiek szempontjából. Mellé beválaszottuk viszont Darrin Govenst is, akinek a statisztikák alapján a tőle megszokottakhoz képest nem volt nagy meccse, hiszen "csak" 16 pontig (4/6 dupla, 2/7 tripla, 2/2 büntető), 8 gólpasszig, 1-1 blokkig és pattanóig, 1 szerzett és 2 eladott labdáig, valamint 4 kiharcolt személyi hibáig jutott, ráadásul a 38. perc közepén ki is pontozódott, így kevesebb mint 35 perc alatt 16 VAL-t szállított. A negyedik negyed elején azonban megint csapata élére állt, nagyban neki köszönhetően fordított megint a Falco a végjátékra, és jutott 2-0-s előnyhöz a Körmend elleni elődöntőben.


Kiscsatár
Winston Shepard - Alba Fehérvár-Puebla Plus (2)

Az amerikai 3-4-es átmenet most már rendszeresen jobbik énjét hozza, jóval kevesebb az olyan felelőtlen vállalás tőle, mint a szezon elején, és a védekezés egyik oszlopa is a pályaelőnyét a ZTE ellen pénteken visszaszerző Albánál. Shepard statisztikájával kapcsolatban van némi ellentmondás a hivatalos és az élő statisztika között, és a mérkőzést nézve egyik sem a legpontosabb, de ha az eddigiek során az élő statot használtuk, maradunk ennél a továbbiakban is: 16 pontos (8/8 dupla, 0/2 tripla), 11 pattanós dupla-duplát szállított, emellett volt 2-2 szerzett labdája és gólpassza, valamint 4 eladott labdája. Valamivel több mint 32 perc alatt 24 VAL-t produkált, ezzel került be a kör legjobbjai közé.


Erőcsatár
Aliaksandr Pustahvar - Falco-Vulcano Energia KC Szombathely (1)

Shepardhoz hasonlóan Pustahvar is használható mindkét "csatárposzton", a fehérorosz pedig másodjára is nyerőembernek bizonyult a Körmend ellen - a szezon korábbi részében hullámzó játéka most egyértelműen a tetőpontjára érkezett. A válogatott kosaras másodjára is 20 pontot szórt a vasi riválisnak, méghozzá borzasztóan hatékonyan (4/6 dupla, 4/5 tripla), volt 8 pattanója, 1-1 blokkja, szerzett és eladott labdája, valamint 3 beütött személyi hibája, ami kicsit kevesebb mint 35 és fél perc alatt 23 VAL-t jelentett. Volt ennél ugyan jobb teljesítmény, Lóránt nem is kevéssel hozott jobb statisztikát, de Pustahvar olyan főszerepet játszott a szombathelyiek sikerében azzal, hogy a meccs elején is ő hozta vissza csapatát nagy hátrányból, majd a végjátékban fontos hármasa mellett kiosztott egy blokkot Parrish Pettynek plusz egynél, az utolsó percben (innen menedzselte jól a hátralévő időt a Falco), hogy ő lett a forduló egyik megosztott MVP-je.


Center
Lóránt Péter - Alba Fehérvár-Puebla Plus (2)

Az Alba vezére ezúttal is kitett magáért - a láthatóan fejben (is) újra nagyon összeszedett fehérváriak legjobbja volt, mint az idei szezonban már oly sokszor. 19 pontot szerzett felemás hatékonysággal (4/12 dupla, 3/3 tripla, 2/5 büntető), viszont volt még 13 pattanója, 5 gólpassza, 1-1 blokkja és szerzett labdája, valamint 7 kiharcolt faultja is. A negatív oldalra a büntetőzés és a duplák hatékonysága mellett 4 személyi hibát fel lehet ugyan írni, de ez összességében így is 30 VAL-t jelentett tőle 34 perc alatt. Ez volt a játéknap legjobb egyéni teljesítménye, az Alba lényegében végig vezetve vette vissza pályaelőnyét, úgyhogy Pustahvar mellett ő lett a forduló másik megosztott MVP-je.


Legjobb hatodik ember
Justin Edwards - Alba Fehérvár-Puebla Plus (2)

A dobóhátvédeknél még egy embert ki kellett volna emelnünk, de megtesszük most - az Alba kanadai kettese teljesen másik énjét mutatta, mint az első találkozón, ezúttal nem a pontszerzésre koncentrált, hanem a társak kiszolgálására, de ebben is nagyszerűen teljesített. 9 pontja volt a ZTE elleni második öszecsapáson (2/3 dupla, 1/4 tripla, 2/2 büntető), emellett 8 gólpasszt, 2 pattanót, 1-1 szerzett labdát és blokkot, valamint 3 beütött és 5 kiharcolt faultot írhattak fel mellé a statisztikusok, ami kevesebb mint 26 perc alatt 19 VAL-t ért.


Foto, Slide - kosarsport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus