Akár sorsfordító is lehet a soproni Alba-siker

Volt valami "többkomponensű sorsszerűség" abban, hogy a TLI-Alba Fehérvár szerdán megtörte a több mint egy évtizede tartó soproni átkát, hogy több mint 10 esztendő után nyerni tudott a hűség városában.

Bár sosem volt könnyű a Sopronba látogató férfi együtteseknek diadalmaskodni az MKB Arénában, azért az elmúlt években nyerni tudott ott többek között a Nyíregyháza, a ZTE, a Falco, a Körmend, a Pécs. Az ezen együtteseknél mindig magasabbra taksált fehérvári alakulat viszont nem.

Simonostól, Kellerestől, Hangástól is "kapitulált" Sopronban az Alba, s lógó orral térhettek haza a fehérváriak akkor is, amikor végül bajnokok lettek. Volt olyan, hogy a Sopron erősen tartalékosan verte meg az akkoriban bombaerősnek tartott fehérvári gárdát. Sopron a fehérváriak számára igazi vesztő hely volt, s ezen összecsapások kapcsán az elmúlt években gyakran lehetett hallani, olvasni, hogy a hűség városának együttese saját pályáján valóságos mumusa az Alba együttesének.

Az előző években még Sopronban is az Alba számított esélyesnek - rendre ki is kapott.

Szerdán az utóbbi évek legjobb Sopronja fogadta az utóbbi évek leggyengébb(en álló) fehérvári gárdáját.

Az előző szezonban a bajnoki negyeddöntőben még meglepetés volt, hogy a Sopron - két légiósát szinte végig nélkülözve - kiverte a fehérváriakat. A most zajló évadban a Sördögök szinte szárnyalt, az Alba pedig bukdácsolt, közép és kis csapatokkal szemben is "elvérzett".

A kocka fordult: egyértelműen a soproni csapat volt favoritnak.

És simán nyert az Alba Fehérvár.

Az már az egésznek szinte regénybe illő körítést ad, hogy a fehérvári együttes soproni sorozatát annak a szezon közben szerződtetett Székely Norbertnek a vezetésével törte meg, aki korábban Sopronban női vonalon sikert sikerre halmozott, és aki valahogy eddig nem igazán találta meg fehérvári férfi csapata számára az ideális megoldást.

Bár tudom, nem így volt, mégis kicsit úgy tűnt, mintha Székesfehérvárra történt szerződése óta csak erre a meccsre készült vonal csapatával.

Persze a Székesfehérvárra történt szerződéséig Sopronban élő szakember, amikor az Albához került, lehet, a Sopron játékát jobban ismerte, mint saját új csapatáét.

Védekezésben mindenesetre tökéletesen felkészítette fiait a Sördögökből, Sabáli Balázs együttese a szezon során először tűnt támadásban teljesen tanácstalannak. Nem, vagy nagyon ritkán tudtak tiszta dobóhelyzeteket kialakítani, ugyanakkor az Albánál a jó védekezés remek ritmust adott a támadásokhoz, ahol extra egyéni teljesítmények is akadtak.

Fehérváron abban reménykednek, ez a bravúr - mert jelen helyzetben, különös tekintettel arra, milyen nyomás kezdett nehezedni a fehérvári gárdára, kétségtelen: bravúr volt - lökést és hitet ad a gárdának, amely ettől kezdve olyan játékot nyújt egységesen, csapatként, mint Sopronban. Sopronban ugyanakkor abban bíznak, hogy a szerdai egy egyszeri kisiklás volt.

Hét végén a fehérváriak ahhoz a hullámvölgybe kerülő Kaposvárhoz látogatnak, amelynek mint egy falat kenyér, úgy kellene a győzelem, a Sopron pedig ahhoz a Jászberényhez utazik, amely különösen hazai pályán veszélyes, a Kaposvárt, a közelmúltban pedig éppen a Sopron hétközi legyőzőjét, az Albát is "elkapta" odahaza.

A hétközi "meglepetések fordulója" után tehát a hét vége is tartogat érdekességeket, izgalmakat bőven.

Foto, Slide - szekesfehervar.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus