Bemelegítés - A-csoport, 10. forduló

Egy találkozót már 10 nappal ezelőtt lejátszottak a Férfi NBI A-csoportjának 10. fordulójából. Ma egy, szombaton további négy mérkőzéssel folytatódik a kör, köztük a Falco-Körmend, valamint az Alba-Kecskemét rangadókkal. Az alábbiakban a találkozókhoz készített felvezetőket olvashatjátok.

Pécsi VSK-PANNONPOWER (10., 2-7) - Zalakerámia-ZTE KK (7., 4-5), péntek - 18:00

Játékvezetők: Györffy P. A., Frányó P., Rácz Zs., (Hartyáni)

Fullcourt link: http://195.56.77.56/n4/?hun_1756

Mindkét csapat számára nagy téttel bíró mérkőzéssel indul a hétvége programja. A ZTE a jó évkezdés után visszaesett a tabellán az utóbbi időben, utolsó öt bajnokijukból csupán egyet tudtak megnyerni. Ami még ennél is fontosabb adat, eddig mindössze egyszer sikerült nyerniük idegen környezetben. Továbbá az a tény sem hajtja az ő malmukra a vizet, hogy Plumb határozatlan időre kidőlt az aktív rotációból. Szerda este érkezett a hír, hogy a korábban Nyíregyházán pattogtató hátvéddel, Anthony Nelsonnal erősítette meg keretét a pécsi együttes. Igaz, az amerikai játékos még csak próbajátékon szerepel, ám így is segítségére lehet az együttesnek, már akár a ZTE elleni összecsapáson is. A zalaiaknál sokkal nagyobb szüksége van a győzelemre Csirke Ferenc fiainak. Ugyanis csupán két győzelmet számlálnak, formájuk megegyezik a kék-fehérek mutatójával. Nelson érkezése, mindenképpen előrelendítő impulzust adhat a PVSK-nak, egy hazai győzelemmel nem csak a rossz sorozatukon javítanának, hanem elindulhatnának a középmezőny felé.

Falco-Trend Optika KC Szombathely (11., 2-7) - Inkognito Fashion Körmend BC (9., 3-7), szombat - 15:45 (SportKlub)

Játékvezetők: Benczur T., Farkas G., Németh Cs., (Gencsev dr.)

Fullcourt link: http://195.56.77.56/n4/?hun_1758

A mérkőzéshez készített, hosszabb beharangozónkat ezen a linken olvashatjátok.

Kaposvári KK (3., 6-3) – Marso-Nyíregyházi KK (12., 1-8), szombat - 18:00

Játékvezetők: Pálla Z., Balog Gy., Jurák K., (Benczur)

Fullcourt link: http://195.56.77.56/n4/?hun_1757

Az NYKK hiába szerezte meg első győzelmét, nem érkezett meg az az áttörés, melyet reméltek a vezetők, szurkolók. Első két hazai találkozójukat elvesztették, előbb a Kecskemét, majd a közvetlen rivális Falcóval szemben maradtak alul, úgy, hogy a szombathelyiek nélkülözték kezdő irányítójukat, Robinsont. Szombaton ahhoz a Kaposvárhoz látogatnak, mely jelenleg a magyar bajnokság legjobb formában lévő csapata, veretlenségi sorozatára –klub szinten- több mint tíz éve akadt példa. A Falco a palánk alatt őrölte fel a nyíregyháziakat, ezért ezen a téren komoly erősítésre van szüksége az NYKK-nak. Ugyanis a múlt hétvégén dráma, kiélezett körülmények között nyerő, Körmendről győztesként távozó Kaposvár erős, eredményes magasemberekkel rendelkezik. Az elmúlt hetek mérkőzéseire alapozva a hónap meglepetése lenne, ha épp hazai pályán szakadna meg a somogyi alakulat jó sorozata. A papírforma azt jósolja, hogy továbbra is tapadni fognak a táblázatot vezető együttesekre Fekete Ádám fiai.

Alba Fehérvár (4., 6-3) - KTE-Duna Aszfalt (2., 8-1), szombat - 18:00

Játékvezetők: Cziffra Cs., Papp P., Boros T., (Valovics dr.)

Fullcourt link: http://195.56.77.56/n4/?hun_1760

A vasi rangadó mellett a regnáló bajnok és a táblázat elején tanyázó újonc csatája ígérkezik pikánsnak a hétvégi mérkőzések közül. A Kecskemét az egyik legkiegyensúlyozottabb formát mutató gárda az élvonalban, így annak ellenére bizakodóan várhatják a találkozót, hogy idegen környezetben kell játszaniuk. Többek között azért, mert az a tény sem okoz nekik problémát, ha el kell hagyniuk a Messzi István Sportcsarnokot, ugyanis mérlegük 3-1, ha vendégségbe utaznak. Az Alba szerdán becsülettel helyállt a PAOK otthonában, a végjátékban labdájuk volt az egyenlítéshez, ám végül alulmaradtak. Frade mester maximalista hozzáállása minden bizonnyal kamatozni fog –ahogy eddig is- a magyar bajnokikon. A hazai pálya és a mélyebb rotációs lehetőségek miatt is a fehérváriak a találkozó esélyesei. Duplán számítana nekik a győzelem ugyanis közvetlen riválisukat közelítenék meg, s nem hagynák ellépni a Paksot sem.

Atomerőmű SE (1., 9-1) - Sopron KC (5., 6-3), szombat - 18:30

Játékvezetők: Kapitány G., Török R., Gorka Sz., (Téczely)

Fullcourt link: http://195.56.77.56/n4/?hun_1759

A legutóbbi fordulóban a Sopron meggyőző különbséggel múlta felül a Jászberény gárdáját, ezzel megszilárdították helyüket a tabella első felében. Lassacskán Barovics visszanyeri régi formáját, s talán Thomas és Tóth Gergely is kiheverte korábbi sérülését. A Sabáli-legénység arra hajt, hogy megszerezze első idegenbeli sikerüket, mely nem lesz egyszerű. Az őket fogadó ASE szerdán magabiztosan, sérültjeikre vigyázva győzte le a tartalékos Körmendet. A támadójáték gyakorlása szempontjából mindenképpen jól jött nekik a könnyebb siker, az SKC ellen minden bizonnyal dominánsabb lesz a védekezés szerepe Dzunics Braniszlav együttesénél. A korábban említett Alba-KTE rangadó kimenetele másodlagos a paksiak szempontjából, ugyanis számukra az a legjobb forgatókönyv, ha nyeri az újabb hazai mérkőzésüket.

Korábban játszották:

Fortress Jászberényi KSE - Naturtex-SZTE Szedeák 83 - 101 (29-18, 14-27, 20-24, 20-32)

 

Slide - Fekete Zsuzsanna

Fotó - kosarsport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus