Bemelegítés - A-csoport, 10. forduló

Ma rangadóval kezdődik a Férfi NBI/A-csoport 10. fordulója. A beharangozóinkat, a Fullcourt-linkeket az alábbiakban megtaláljátok.

Soproni Sördögök (1., 8-1) - Falco-Trend Optika KC Szombathely (4., 7-2), csütörtök - 18:00 (Duna World)
Játékvezetők: Kapitány G., Frányó P., Tőzsér D., (Páli dr.)
Fullcourt-link: http://195.56.77.56/n4/?hun_59

Országos nyilvánosság előtt rendezett nyugati rangadóval indul a forduló, mely a bajnokság eddigi mérkőzései közül talán a legjobb hangulatot kínálja. Sopronban a hazai szurkolók rendre elfoglalják a rendelkezésükre álló helyeket, s bizonyos, hogy a szombathelyi szimpatizánsok is megtöltik majd a vendégszektort. A Sabáli-legénység könnyen nyerte a Körmend elleni mérkőzést, s most egy újabb, remélt hazai sikerrel próbálna ellépni üldözőitől. A szombathelyiek két hazai vereség után az NYKK elleni kiütéses sikerrel hangoltak a rangadóra. Érdekesség, hogy a Sördögök hazai pályán még veretlenek és a Falco még idegenben nem szenvedett vereséget. Pikáns párharcot kínál a Thomas – Martinics és a Poscic – Majsztorovics duók ütközetei. Az egyik csapat említett veretlensége biztosan megszakad, de várhatóan csak minimális különbség dönt majd a győztes kilétéről.


Marso-Nyíregyháza KK (9., 3-6) - KTE-Duna Aszfalt (2., 7-1), csütörtök - 19:00    
Játékvezetők: Hegedűs T., Jakab L., Jurák K., (Benczur)
Fullcourt-link: http://195.56.77.56/n4/?hun_58

Hat sorozatban elszenvedett kudarca miatt az NYKK a legrosszabb formában lévő csapat. Szinte már nyoma sincs annak a lendületnek, mely az első három találkozóján jellemezte a Sitku-legénységet. Nem vár rájuk könnyű feladat, ha meg szeretnék törni rossz sorozatukat, ugyanis az élmezőnybe tartozó KTE utolsó öt bajnokiját megnyerte, legyőzte saját csarnokában a Falcót és a Messzi István csarnokban a Paksot is. A papírforma egyértelmű vendég győzelmet ígér, nagyon meglepő lenne, ha szoros találkozó késztetnék ellenfelüket Szavicsék.


MAFC (11., 2-7) – Zalakerámia-ZTE KK (13., 1-7), szombat - 16:00    
Játékvezetők: Györffy P. A., Fodor A., Kulcsár T., (Hartyáni)
Fullcourt-link: http://195.56.77.56/n4/?hun_63

Lesz-e vajon újabb hosszabbítás utáni MAFC győzelem? Jogosan tesszük fel a kérdést, ugyanis két utolsó hazai bajnokiját egyaránt ráadás után nyerte meg az újonc. A Körmenden beszedett nagy pofont minden bizonnyal feledtetni szeretnék. Hatalmas talány, hogy milyen ellenfél vár rájuk, ugyanis hét közben a ZTE szerződést bontott Grahammel és Kusnyerrel. A MAFC játékát látva abban nem bízhatnak a vendégek, hogy Healy majd egymaga célba viszi őket és szállítja nekik a győzelmet, a festékből, amennyire lehet, ki kell szorítaniuk a piros-fekete játékosokat. Nagy lépés lenne a zalaiaktól, ha végre megszületne első vendégként aratott sikerük, mivel ezzel hat mérkőzéses nyeretlenségi szériát zárnának le. Látva a MAFC otthoni teljesítményét, nagyon nehéz mérkőzés vár Gáspárékra, s könnyen előfordulhat, hogy Lakosáék örülhetnek a lefújás után.


Kaposvári KK (6., 5-4) - Pécsi VSK-PANNONPOWER (7., 4-5), szombat - 18:00    
Játékvezetők: Vígh P. dr., Török R., Gál J., (Valovics dr.)
Fullcourt-link: http://195.56.77.56/n4/?hun_60

Izgalmas csatát kínál a forduló másik rangadója, melyen egy jobb és egy papíron rosszabb szériában lévő csapat találkozik egymással. A pécsiek két hazai mérkőzést veszítettek el az utolsó másodpercekben, ám önbizalmukat növelheti, hogy náluk erősebb kerettel rendelkező együtteseket, a Falcót és a Sopront késztették nagy csatára, volt győzelmi esélyük ellenük. A hazaiak a hatalmas jászberényi pofon után előbb a ZTE, majd a Körmend ellen győztek magabiztosan. Hiába az ellentétes forma, nehéz lenne megjósolni a győztes személyét. Vendég győzelem esetén alaposan besűrűsödne a középmezőny, de Hendleinék biztosan nem adják könnyen a két bajnoki pontot.


Atomerőmű SE (3., 7-2) - TLI-Alba Fehérvár (5., 5-3), szombat -  18:00    
Játékvezetők: Cziffra Cs., Papp P., Szabó G., (Parádi)
Fullcourt-link: http://195.56.77.56/n4/?hun_61

Eddig már kétszer használtuk beharangozónkban a rangadó jelzőt, s nem elcsépelve a szó erejét, ezzel a találkozóval kapcsolatban is bátran felhozhatjuk. Kérdéses, hogy a hazaiak milyen kerettel állhatnak ki, ugyanis a hétközi EuroChallenge mérkőzésről Eilingsfeld, Medve és Körtélyesi is hiányzott sérülés miatt. Amennyiben a hétvégi fordulóban is ilyen nehézségekkel küzd majd Dzunics mester csapata, akkor jelentősen növekedhet az Alba győzelmi esélye. Székely Norbert fiai számára azért lenne duplán fontos a győzelem, mert akkor elléphetnének a középmezőnytől, s még bár távol lennének a tabella élén álló csapatok tőlük, de faraghatnának a velük szemben fennálló, jelenleg tetemes hátrányon. Akár hiányos, akár teljes kerettel áll ki az ASE, ha olyan csapatjátékot hoznak, mint a Trabzonspor ellen, abban az esetben a hazai pálya előnye mellett Kovács Ákosék számolhatnak nagyobb győzelmi sansszal.


Jászberényi KSE (10., 3-6) - Naturtex-SZTE-Szedeák (8., 3-5), szombat - 18:00 
Játékvezetők: Benczur T., Farkas G., Gorka Sz., (Gencsev dr.)
Fullcourt-link: http://195.56.77.56/n4/?hun_62

A sérülésektől tizedelt, ezer sebből vérző hazaiak számára nagyon fontos lenne, hogy egy győzelemmel újabb lendületet tudjanak venni, s úrrá legyenek a nehézségeken, melyek sújtják őket. A feladat mondhatni egyszerű, hiszen a szegediek nem igazán nyerni járnak idegenbe, de legutóbb épp a Nyíregyháza tapasztalhatta meg, hogy milyen az, amikor Kiss és társai belelendülnek a támadójátékba. Most nem bízhat abban a Bencze Tamás által vezetett csapat, hogy ponterős támadójátékkal megszerezhetik a remélt sikert, sokkal inkább kamatozhat egy jó védekezésre alapuló csapatjáték. A vendégek sokat profitálhatnak egyik legjobbjuk, Balaban szerepléséből, mivel nem igazán van olyan játékos a hazai keretben, aki tartani tudná a magasembert.

Szabadnapos: Egis Körmend (12., 2-8)

Slide - kosarlabda.ase.hu - Fekete Zsuzsanna
Fotó - sakc.hu - Tóth Zsombor

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus